İzmir İl Başkanlığımız ABD Konsolosluğuna yürüdü

İzmir İl Başkanlığımız, ABD'nin Suriye'ye saldırısını protesto etti.

Tarih:

Alsancak'ta bulunan Amerikalılar bugün konsolosluğu kapattılar. “Türkiye-Suriye kardeştir. Amerika kalleştir.” sloganlarıyla yürüyen Parti üyelerimiz ABD Konsolosluğu önünde ABD'nin Suriye'ye saldırısını protesto ettiler. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanımız Dr. Rıfat Mutlu, yaptığı basın açıklamasında, Astana sürecine ve Batı Avrasya ülkeleri ile aramıza kama sokan Amerikan işgalini protesto etti. Mutlu, İdlip’e yapılan saldırı için şöyle dedi: “Ortada henüz kesinleşmiş bir kanıt ve Birleşmiş Milletler tarafından alınmış bir karar olmaksızın Suriye hava üssüne yapmış olduğu füze saldırısını şiddetle kınıyoruz.”

 

 

CUMHURBAŞKANININ YAPTIĞI AÇIKLAMA  PKK VE PYD NİN AÇIKLAMALARININ YANINA DÜŞMÜŞTÜR

 

Mutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı Başbakan, ve Dışişleri Bakanı da  16 Nisan’da ‘HAYIR’ diyecek vatandaşlarımızı PKK ile yan yana düşmekle suçlarken, kendilerinin PYD başı ile yan yana düştüklerinin farkında mıdırlar?

 

ABD saldırganlığına Rusya, Çin, İran, bütün Asya ve dünyanın gelişen ekonomileri karşı  çıkmaktadırlar. ABD saldırganlığının  yanına yer alanlar, Türkiye’nin birliğinden yana olan ülkeleri karşısına aldıklarının farkındalar mı ?

 

ABD’nin Suriye’yi bombalamasının sonuçları:

 

PKK, IŞİD ve Suriye’deki bütün terör örgütlerine kritik bir durumda destek sağlanmıştır.


ABD’nin şu anda Batı Asya’daki bir numaralı hedefi olan Türkiye  yalnızlaştırılmıştır.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin stratejisine darbe indirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’yı hendeklere gömen ve Fırat Kalkanı  harekatıyla sınır ötesinde takip eden iç ve dış uygulamalarında  PKK’yı  birinci hedef alıyordu. ABD bombardımanı, bu stratejik konumlamaya da darbe indirmiştik.


Astana süreci vurulmuştur: İran- Türkiye-Rusya’nın Moskova bildirisinden sonra başlayan Astana sürecine darbe indirilmiştir.


Türkiye’nin Suriye ile masaya oturması kararı bombalanmıştır.


İsrail’in konumu güçlendirilmiştir.


Suriye’de kimyasal Silah kullanılmasından kazançlı çıkan yalnızca ABD ve İsrail’dir.

 

Sonuç olarak Türkiye, Suriye ile İşbirliğine geçmelidir. Türkiye’nin PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı vatan bütünlüğü mücadelesinin karşısındaki güçler ABD ve İsrail’dir.

 

Batı Asya’da oluşmuş bulunan mevzilenmede Türkiye için tek çözüm bulunmaktadır: Suriye , Rusya, İran ve Irak ile işbirliği Türkiye’nin PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadelesini baltalayanlar Türkiye’nin başında kalamaz.


Türkiye ,Vatan bütünlüğü stratejisine uygun milli seferberlik hükümeti önünde sonunda kuracaktır.