İstanbul seçiminde umudun adayı Mustafa İlker Yücel

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, 23 Haziran 2019 günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili kararımızı açıkladı

Tarih:

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek bugün İstanbul’da Parti İl Merkezinde bir basın toplantısı yaparak, Vatan Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine katılacağını ve Vatan Partisi adayının Mustafa İlker Yücel olduğunu açıkladı. Perinçek, özetle şunları belirtti:

 

 

BORÇ BATAĞINDAKİ SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜ

 

            Türkiye’nin derinleşen ekonomik krizine şimdi bir de siyasal kriz eklenmiş bulunuyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararının en önemli sonucu budur. Öyle gözükmektedir ki, Türkiye sürekli seçimlerin meşruluğunun tartışıldığı bir döneme girmiştir. Türkiye, AK Parti yönetimi ve CHP muhalefeti koşullarında yasal seçim yapılamaz duruma getirilmiştir. Birbiri ardı sıra yapılacak seçimler gündemdedir. Ekonomik kriz yanında, artık Türkiye bir hükümet krizinin de içindedir.

 

 

SİSTEM İKTİDAR VE MUHALEFETİYLE ÇIKMAZDA

 

            Milleti ve devleti borca batıran AK PARTİ yönetimi borcu borçla çeviremiyor. ABD güdümlü projelerin hizmetinde HDP/PKK’yı ve FETÖ’yü kurtarma planını uygulayan CHP ise, iktidar seçeneği oluşturamıyor. Böylece sistem, iktidar ve muhalefetiyle çıkmazdadır.

 

            İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine sistemin çöktüğü bu koşullarda gidiyoruz. O nedenle seçim, yerel seçim çerçevesinin dışına taşmış, hükümet sorununun merkezî gündem oluşturduğu bir genel seçim özelliği kazanmıştır.

 

 

            ÇÖZÜM VAR

            VATAN PARTİSİ VAR

 

            Türkiye, büyük çözümün, büyük kararın eşiğindedir. Üretim Devrimi gündemdedir.

 

-         Borçlanma Ekonomisinin yerine Üretim Odaklı bir Ekonomi kurmak,

 

-         Terör örgütlerini temizleyerek güvenliği ve huzuru sağlamak,

 

-         Vatanımıza ve deniz kaynaklarımıza yönelen tehditleri etkisiz kılmak,

 

-         Türkiye’nin Atlantik sistemine bağımlılıktan kurtularak Avrasya’daki onurlu ve öncü konumuna yerleşmesini yönetmek, önümüzdeki görevlerdir.

 

            Türkiye’nin bu görevleri başaracak birikimi vardır. Bu nedenle ekonomik krizden ve hükümet krizlerinden korkmuyoruz. Çünkü Türkiye’nin çözümü var. Vatan Partisi var. Vatan Partisi, Türkiye’nin çözümünü ve umudunu temsil etmektedir.

 

 

ÇATAL ÇIKMAZA TARİHSEL YANIT

 

            Türk milleti, iktidar ve muhalefetiyle çözümsüzlüğe batan bu sistemin içinde çırpınarak bir çözüm bulunmadığını kendi tecrübeleriyle görecektir. Bu açıdan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye için bir fırsattır.

 

            Çatal çıkmazda çırpınmaya son diyoruz.

 

            Partimizin, bu zor koşullarda Türkiye’yi çıkmazda bırakmak gibi sorumsuz bir tutuma girmesi düşünülemez.

 

            Vatan Partisi’nin katılmadığı bir seçim, umutsuzluk seçimi olur, çözümsüzlük seçimi olur. Türkiye’yi umutsuz ve çözümsüz bırakamayız.

 

            İstanbul seçmeniyle birlikte geleceğe bir kapı açmak, çözüm yolunu aydınlatmak için, seçime katılıyoruz.

 

            Üretim Devrimine İstanbul’dan başlamaya hazırız.

 

             İstanbul’u İstanbul halkıyla birlikte yönetmeye talibiz.

 

 

AYDINLIĞA ÇIKIŞIN ADAYI

MUSTAFA İLKER YÜCEL

 

            Vatan Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, gençlik önderi Mustafa İlker Yücel’dir.  İlker Yücel, bilgi, zekâ, cesaret, dürüstlük ve birikimiyle Türkiye’nin geleceğini ve umudunu temsil ediyor.

 

            Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Tarihçi Mustafa İlker Yücel, gençlik önderidir. Türkiye Gençlik Birliği’nin 2011-2013 yıllarındaki Genel Başkanı’dır. Atatürk gençliğinin yüz binleri ayağa kaldıran büyük kitlesel hareketlerine önderlik etmiştir.  Aydınlık gazetesini yöneterek siyasal birikim ve tecrübesini geliştirmiştir. Bütün bu özellikleriyle İstanbul’u yönetme yeteneğini ve Türkiye’nin aydınlığa çıkış seçeneğini temsil etmektedir.

 

 

OYLAR ÜRETİM DEVRİMİNE!

 

            Türk milletine ve İstanbul seçmenine sesleniyoruz:

 

            Oylar umuda, Oylar Üretim Devrimine!

 

            Oylar cesarete ve dürüstlüğe!

 

            Oylar Vatan Bütünlüğüne ve Denizlerimizde güvenliğe!

 

            Oylar yurtta barışa ve huzura!

 

            Oylar Bağımsız ve Başıdik Türkiye’ye!