"İkinci İsrail'e izin verilmeyecek"

İzmir İl Başkanlığımız, Barzani'nin sözde 'Kürdistan' referandumuna karşı bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

İzmir İl Sekreterimiz Ali Karşılayan, (21 Eylül 2017 Perşembe) Konak’ta YKM önünde İncirlik Üssü ve ikinci İsrail girişimi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Karşılayan, açıklamasında şunları söyledi:

 

Vatan Partisi Haziran ayından beri bildiriler dağıtıyor, imza masaları açıyor. “ İncirlik üssü ABD’ye kapatılsın” , “Habur sınır kapısı kapatılsın” diyor. Bu talepler milletimizin talebidir. Toplanan binlerce vatandaşın imzalı dilekçeleri bugün TBMM gönderilecektir.

 

Barzani’nin ilan ettiği sözde bağımsız Kürdistan için referandum girişimi, aslında ikinci İsrail devleti kurma girişimidir. Bölgemizde ABD’nin tek dostu kaldı o da İsrail. 2006 yılında ilan edilen Büyük Ortadoğu Projesi Irak, İran, Türkiye, Suriye topraklarını bölerek sözde Büyük Kürdistan’ı kurmak, aslında ikinci İsrail kurmak içindi. Bu proje çöktü, Amerikan emperyalizmi yenildi. Bölge ülkeleri birleşiyor. Bu birleşmede Vatan Partisi’nin büyük emeği vardır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Vatan Partisi liderleri Suriye’ye gitti, İran’a gitti bölge ülkelerini birleştirdi.

 

Irak devleti, Barzani’nin referandumuna izin vermiyor,” silahla müdahale ederim”, diyor. Hiçbir ülke ABD ve İsrail’in ülkesini bölmesine razı olmaz. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Irak’ın toprak bütünlüğünü savunacağını söyledi. İran devleti yöneticileri” referandum yapılırsa müdahale ederiz” diyor.

 

Ana muhalefet partisi lideri, Kuzey Irak’ta Kürtlerin bağımsız bir devlet kurma hakları olduğunu söylemiş. Böyle bir hak olamaz. Emperyalizmin, Siyonizmin piyonu olarak hiçbir halkın milli devletlerin topraklarını bölme hakkı yoktur, böyle bir uluslararası hukuk da yoktur. Bölgemizde ikinci İsrail devletinin kurulmasına ve Irak’ın parçalanmasına izin verilmeyecektir. Böyle bir eyleme teşebbüs edilirse savaş sebebi olacaktır.

 

Türk devleti yetkilileri yarın Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanacağını önemli kararlar alacaklarını açıkladılar.

 

Vatan Partisi olarak, bu toplantıdan şu kararların çıkmasını Türk milleti adına talep ediyoruz.

 

1- Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalıdır.


2- Habur Sınır Kapısı kapatılmalıdır.


3- Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden petrol sevkiyatı durdurulmalıdır.


4- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İran, Irak, Suriye ile birlikte eylem planı yapmalı ve harekete geçmelidir.


5- İncirlik Üssü ABD’nin kullanımına kapatılmalıdır.


6- Milli Güvenlik Kurulundan çıkan kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilmeli orada milletin kararı haline gelmelidir.

 

Komşularımızda ve bölgemizde İkinci İsrail’e izin verilmeyecektir.

 

Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!

 

Yaşasın bölge ülkelerinin birliği!

 

Yaşasın Bağımsız, Demokratik, Çağdaş Türkiye!