İbrahim Kasapoğlu: "Hükümetin grevi yasaklaması vahim bir hatadır"

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, Şişe Cam işçilerinin grevlerinin ertelenmesiyle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, grevleri Milli Güvenlik gerekçesiyle ertelenen Şişe Cam işçileri hakkında parti il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Kasapoğlu, "Türkiye'nin zor dönemden geçtiği doğrudur. Terörle mücadele, Mehmetçik'in Vatan Savaşı, borçlanma ekonomisinden üretim ekonomisine geçme önümüzdeki en ağır sorunlardır. Bu sorunları ancak milli birlik ve beraberlikle aşabiliriz" dedi.


Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu'nun açıklaması şöyle:

Kristal-İş Sendikası'na bağlı 5700 işçinin toplu görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Sendika Şişe Cam ve diğer fabrikalarda grev kararı aldı. AKP hüķümeti grevi Milli Güvenlik gerekçesiyle 60 gün erteledi. Ancak camın milli güvenlikle ne alakası olabilir ki. Bu durum olsa olsa AKP'nin emek karşıtı politikalarıyla açıklanabilir.

 

 

BU YANLIŞTAN ACİLEN DÖNÜLMELİDİR

 

Türkiye'nin zor dönemden geçtiği doğrudur. Terörle mücadele, Mehmetçik'in Vatan Savaşı, borçlanma ekonomisinden üretim ekonomisine geçme önümüzdeki en ağır sorunlardır. Bu sorunları ancak milli birlik ve beraberlikle aşabiliriz. Bütün sınıf ve kesimler taşın altına elini koymalıdır. Nimetleri de külfetleri de paylaşmalıdır. Külfetleri emekçilerin sırtına yükleyerek düzlüğe çıkamayız. Hükümetin grevi yasaklaması vahim bir hatadır. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir.