Hocalı Katliamı'nı unutmayacağız

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında yaşanan katliamın 23. yılı münasebetiyle, Azeri kardeşlerimizin acısını paylaşan bir basın açıklamasında bulundu. Bolluk’un açıklaması şöyle:

 

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde kateledilen Azeri kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissetmekte, üzüntülerini en içten duygularla paylaşmaktayız.

 

Hocalı Katliamı, Batılı büyük güçlerin dünyayı yeniden biçimlendirme planlarının bir parçasıdır. Emperyalist güçlerin teşviki ve yönlendirmesiyle Hocalı’da 613 kişiyi katledildi. Katliamın 23. yılında aynı güçlerin ülkemiz ve bölgemizdeki oyunları sürmektedir.

 

Vatan Partisi olarak şiarımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yurtta sulh dünyada sulh’tur.

 

Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Azerbaycan’ın başını çekeceği Batı Asya Birliği (BAB) hem Hocalı türü katliamların önüne geçecek ve halklar arasındaki barışı tesis edecek hem de etnik ve mezhepsel terör örgütlerinin temizlenerek bölgede barış, güven ve istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynayacaktır.

 

Hocalı katliamı, savaşların karanlık yüzünün her zaman akılda tutulmasını zorunlu kılmakta, iyi komşuluk ve işbirliği ilişkileri geliştirmenin, barışa dört elle sarılmanın zorunluluğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.