"HDP hazineden para verilemez, HDP kapatılacak bir partidir"

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, HDP'nin hazine yardımı almasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

HDP’YE HAZİNEDEN PARA VERİLEMEZ
HDP KAPATILACAK BİR PARTİDİR


Türkiye seçim sürecine girdi. Partiler milletin vergilerinden toplanan gelirlerden aldıkları yardımlarla propaganda ve gösteriler yapacaklar. Mehmetçik ve Türk Polisi bir taraftan PKK’nın bölücü terörüyle savaşırken, diğer taraftan devlet bölücü terörün yasal uzantısı HDP’ye hazineden milyonlarca lira para veriyor.

 


HDP PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YASAL ORGANDIIR


HDP, terör örgütü PKK’ya bağlıdır. PKK talimatıyla hareket etmektedir. Selahattin Demirtaş başta olmak üzere yöneticilerinin ve örgütlerinin bu gerçeği ortaya koyan sayısız açıklamaları yanında faaliyetleri de bu konuda kesin kanıt değerindedir.


Bugün Türkiye’de hukuk varsa, Anayasanın 68. Maddesi ve Siyasal Partiler Kanunu’nun 81, 82 ve 83. Maddesi uyarınca, HDP’nin kapatılması gerekir. Hukuka bağlılığın ve hukuk devletinin gereği budur.

 


MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR


HDP, Mehmetçiğe kurşun sıkan, Güneydoğu kentlerimizde hendek kazan, halktan haraç toplayan, “Özerk Kürdistan Kongreleri” yapan faaliyetin bir parçasıdır. Türkiye’de vatanı bölme, milleti etnik temelde parçalara ayırma, Türkiye toprakları üzerinde ayrı bir devletçik kurma özgürlüğü yoktur. Mehmetçiğimize ve polisimize kurşun sıkma, vatan toprağında terör amacıyla hendek kazma, mayın döşeme özgürlüğü de yoktur.

 


PKK’YI HDP ÜZERİNDEN YASALLAŞTIRMA ÇABALARI


Bu durumda Anayasanın ve Siyasi Partiler Kanunu’nun tanımladığı kapatma nedeni bütün unsurlarıyla oluşmuş bulunmaktadır. Ne var ki, Yargıtay Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi katında kapatma davası açmamakta ve sorumluluğunu yerine getirmemektedir. Dahası PKK’nın yasal kolu olan HDP’ye devlet bütçesinden yalnız bu yıl 90 milyon TL verilmiştir. Seçimlerde de 30 milyon TL daha verilecektir. ABD merkezli Atlantik Sistemi, Türkiye’ye PKK’nın yasallaştırılmasını dayatmaktadır. HDP bu dayatmanın aracıdır.


Bazı siyasal partiler, HDP’yi açıkça desteklemekte, HDP’nin hapiste bulunan liderlerini ziyaret etmekte ve özetle PKK’yı kurtarmak hatta hükümet ortağı yapmak için yoğun bir faaliyet yürütmektedir.

 

 

MİLLİ HÜKÜMET KURULUNCA KAPATMA TALEBİNDE BULUNACAĞIZ


Bu koşullarda buradan ilan ediyoruz : Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanınca ve Milli Hükümet kurulunca, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesinin (b) fıkrası uyarınca, Bakanlar Kurulu Kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle Yargıtay Başsavcılığına başvuruda bulunacak ve HDP’nin kapatılması için dava açılmasını talep edeceğiz. Bu konuda ki talepnamemiz hazırdır.


Hukuk devletinde hukukun uygulanması konusunda tereddüt ve ihmal olamaz.


Bölücü teröre ve yasal uzantılarına örgütlenme ve faaliyet izni verilemez.


Unutmayalım : PKK, kendine tanınan yasal faaliyet olanaklarından yararlanarak güç toplamış ve terör eylemleri yapmıştır.


PKK, ABD ve İsrail’in emperyalist ve Siyonist emellerinin hizmetindedir. ABD tarafından silahlandırılmakta, eğitilmekte ve yönetilmektedir.


HDP’nin kapatılması, hukukun gereği olmanın ötesinde, vatanseverliğin, bağımsızlığın, ülkede barışın ve huzurun gereğidir.

 


HEREKESE TARİHİ UYARIMIZDIR


Seçimler nedeniyle küçük hesaplar yapanlar, PKK’yı Kürt halkının temsilcisi zannedenler, terör örgütünden nemalanacağını umanlar, sizleri uyarıyoruz : Terörden ve teröristten dost olmaz. Yol yakınken bu çabalarınızdan vazgeçin. Atatürk'e bağlı yurtsever Türk Ulusunun saflarında yer alın.

 

 

İbrahim KASAPOĞLU
Vatan Partisi Denizli İl Başkanı