"Güneş balçıkla sıvanmaz"

Sakarya İl Başkanlığımız, Mustafa Kemal Atatürk'te hakaret edenlere karşı bir basın açıklaması yaptı.

Tarih:

1/2
2/2

Sakarya İl Başkanlığımız, 7 mayıs 2017 tarihinde yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret içeren ithamlara karşı basın açıklamasında bulundu.


Sakarya İl Başkanlığımız adına basın açıklamasını Öncü Kadın Sakarya Başkanı İnci Akkaya yaptı. Akkaya, açıklamasında şunları söyledi:

7 mayıs 2017 tarihinde yayınlanan “Derin Tarih” adlı programda bulunan Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan adlı kişiler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret içeren ithamlarda bulunmuşlardır.


Hiçbir yasal ve belgesel dayanağı olmayan bu iftiralar göstermiştir ki gününüzde bazı çevreler ve kişiler Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına ve manevi mirasına hakaret edecek kadar alçalabilmektedirler.


Görsel ve yazılı basının Türk Milletinin ulusal ve kültürel değerlerine yapılan bu saygısız davranışa alet olması kabul edilemez.


Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suretiyle bölmeyi amaçlayan, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu ihlal eden her türlü eylemi kınıyoruz.


Türk Milletinin şeref ve haysiyetine sürülmeye çalışılan bu leke aslında şeref ve haysiyetten yoksun bu şahısların amaçlarını göstermektedir. Unutulmamalıdır ki güneş balçıkla sıvanmaz.