Genel Başkanımız Doğu Perinçek'ten Referandum Açıklaması

"Teröre karşı milletçe mücadele istiyorsanız niçin iç cephede bölünme yaratıyorsunuz?"

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul İl Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyerek, Halk Oylamasında siyasetlerimizi açıkladı. Perinçek, ayrıca Anayasa Mahkemesine başvuru hakkı bulunan kuruluşlara çağrıda bulundu.


Perinçek'in, açıklaması şu şekilde:

 


ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURULMASIN

BAŞKANLIK SİSTEMİ GİRİŞİMİNİ
MİLLETİN OYUYLA MAHKUM EDELİM


Öncelikle Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hakkı bulunan kuruluşlara sesleniyorum.


Doğrudur: Meclisten geçen Başkanlık Sistemi Anayasanın temeline aykırıdır. Anayasanın özüne aykırıdır ve usul açısından da oylamalarda Meclis içtüzüğü çiğnenmiştir. Bunlara rağmen Anayasa Mahkemesine iptal davası için başvurulmaması çağrısında bulunuyoruz.


Şu anda AKP yönetimi Halk Oylamasını kaybettiğini görüyor ve umudunu Anayasa Mahkemesinden iptal kararı çıkmasına bağlamıştır. Onlara fırsat vermeyelim. Başkanlık Sistemiyle milletin önünde hesaplaşalım. Başkanlık Sistemi girişimini milletin oylarıyla mahkum edelim.


Bu Halk Oylamasını Türk milleti kazanacaktır.


Bu Halk Oylamasında Türk milleti, Birlik Huzur ve Geçim için Hayırda birleşiyor.

 


KARS ESKİ MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCAY MUTLUER
VE YÜZLERCE MİLLİYETÇİ VATAN PARTİSİ’NE KATILDI


Evet vatan bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutanlar, bu milletin değerlerine bağlı olanlar birleşiyor. Diyarbakır’da AKP ve HDP’den istifa eden yüzlerce vatandaşımız geçen ay Vatan Partisi’ne katılmıştı. Ve şimdi de Kars’ın Milliyetçi önderlerinden, MHP’li eski Belediye Başkanı Tuncay Mutluer ve yüzlerce Milliyetçi, MHP’den istifa ederek, Vatan Partisi safındaki yerlerini aldılar. Bütün vatanseverlerin Vatan Partisi’nde toplanması eğilimi bütün ülke düzleminde çığ gibi büyüyor. Başkanlık Sistemi getirmeye kalkanlara yanıt, en başta kendi partilerinden geliyor.

 

 

TERBİYESİZLİĞE DE HAYIR DİYORUZ!

KAVGAYA DA HAYIR DİYORUZ!


Hayır oylarının ağır bastığını AKP ve MHP yöneticileri de biliyorlar. Bu nedenle dengeleri bozuldu. Dillerini kontrol edemez hale geldiler. Türk milletinin edebine ve görgüsüne sığmayan konuşma ve davranışları milletçe izlenmektedir. Bizim edep ve terbiye dışı alanda onlarla yarışma isteğimiz de yoktur, yeteneğimiz de yoktur.


Başkanlık Sistemine Hayır dediğimiz gibi,


- Sövgüye de Hayır diyoruz!


- Terbiyesizliğe de Hayır diyoruz!


- Yalana da Hayır diyoruz!


- Hele Kavgaya bin kez Hayır diyoruz!

 

 

EVET DİYENLER DE BİZİM VATANDAŞIMIZDIR


Evet diyenler de bizim vatandaşımızdır.


Onları şu iki ay içinde Başkanlık Sistemine Hayır demeye ikna edeceğimizi biliyoruz. Çünkü onların vatanseverliğine güveniyoruz.


Evet çağrısında bulunan AKP ve MHP bizim düşmanımız değillerdir. Bu partilerimizin yönetimlerini şehit askerlerimizin ve polislerimizin cenaze törenlerindeki gibi omuz omuza durmaya davet ediyoruz.

 

 

İSTİKLAL SAVAŞIMIZDA BİR OLMAK VARKEN

NİÇİN İÇ CEPHEDE BÖLÜNME YARATIYORSUNUZ


Türkiyemiz, İstiklâl Savaşından sonra en zorlu koşulların içindedir. Bugün öncelikli görev, Bölücü ve Yobaz terörüne karşı Devletin ve Milletin topyekûn birliğini sağlamaktır. Oysa Anayasa değişikliği dayatması milleti kamplara ayırıyor.


Türk Milletini Mehmetçiğimizin ve Polisimizin arkasında birleştirmek varken, Anayasa çatışmalarında bölmenin anlamı nedir?


Bakın Başkanlık sistemi dayatmasının getirdiği bu bölünme ortamında PKK ellerini ovuşturuyor, FETÖ pek memnun, IŞİD azgınlaşıyor, ABD fırsat kolluyor.


Ancak başaramayacaklar!


Türk milleti, Bölünmeye HAYIR diyor!


Huzursuzluğa ve Ekonomik Çıkmaza HAYIR diyor!

 


İKİ YILLIK KARARSIZLIK VE KARGAŞALIĞA HAYIR!

 

Bu Anayasa değişikliğinin Başkanlık Sistemine ilişkin hükümleri genel seçimden sonra, başka deyişle iki yıl sonra yürürlüğe girecek.


AKP ve MHP yönetimlerine sesleniyoruz:


Türkiye’yi bu İstiklâl Savaşı koşullarında niçin iki yıllık otorite ve meşruiyet tartışmaları içine atmak istiyorsunuz?


Türkiye’yi niçin iki yıllık kararsızlıklar ve kargaşalıklar içine sürüklemek peşindesiniz?

 

 

MİLLETİMİZE SESLENİYORUZ


Başkanlık huzur getirmez. Başkanlık ekonomiye çözüm getirmez. Başkanlık birlik getirmez. Başkanlık Sistemiyle Güçlü Hükümet kurulmaz.


Çünkü Başkanlık Sistemi, Meclisin yetkilerini biçiyor, Hükümeti Meclisten koparıyor ve Cumhurbaşkanını yalnızlaştırıyor.


Büyük Türk Milleti,


Birlik, huzur ve geçim için

HAYIRDA BİRLEŞ!


Hâkimiyet Milletindir!

BAŞKANLIĞA HAYIR!


Tuzağa Düşme

HAYIRDA BİRLEŞ!

 

Güçlü Meclis Güçlü Hükümet için

HAYIRDA BİRLEŞ!

 

Güçlü Türkiye için

HAYIRDA BİRLEŞ!