"Filistin bizim kan kardeşimiz"

Alanya İlçe Başkanlığımız, İsrail'in Filistin'e saldırılarına karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

1/3
2/3
3/3

FİLİSTİN BİZİM KAN KARDEŞİMİZ

 

Filistin Kudüs için ayakta! ABD elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistinlilere ateş açıldı. 55 kişi hayatını kaybetti binlerce yaralı var. Bu gelişmelerle ilgili olarak Vatan Partisi’nden sert açıklama geldi. Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “bütün yüreğimizle Filistin halkının, Filistin Devleti'nin yanındayız. Biz orada şehitler veren bir partiyiz. Filistin halkı bizim kan kardeşimiz, Kahrolsun ABD ve Siyonizm” dedi.

 

Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şöyle:

 

 

BÜTÜN YÜREĞİMİZLE FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ

 

Amerika Batı Asya'ya meydan okuyor. ABD, başta Filistin olmak üzere Batı Asya ülkelerini, İran, Türkiye, Suriye, Irak, Lübnan hatta Rusya ve Çin'e kadar tehdit ediyor. Bu bakımdan son derece tehlikeli bir sürece girmiş oluyoruz. Vatan Partisi olarak bütün yüreğimizle Filistin halkının, Filistin Devleti'nin yanındayız. Biz orada şehitler veren bir partiyiz. Filistin halkı bizim kan kardeşimiz. Bizim Merkez Karar Kurulu üyemiz Bora Gözen'i ve 8 arkadaşımızı İsrail Deniz Kuvvetleri şehit etmişlerdi. 2 arkadaşımız da o İsrail saldırısından kurtulmuştu. O yüzden biz İsrail'e karşı Filistin halkıyla dayanışmada şehit veren, gazileri olan bir partiyiz. Çok daha derinden duyuyoruz bu tabloyu.

 

 

TÜRKİYE SAVAŞ TEHDİDİ ALTINDA

 

Geçen hafta, Trump İran'ı tehdit etti. Nükleer anlaşmadan çekildiğini ve İran'a ambargo uygulayacağını, buna uymayanlara da yaptırım uygulayacağını belirtti. Yine ertesi günü çok sert uygulamlara girişeceğini belirterek savaşla tehdit etti. Yalnız İran değil ABD'nin savaşa gireceği. Aynı zamanda Türkiye. Şu anda Filistin'e yönelik katliam, bölge ülkelerini hedef alan tehditlerle bütünleşiyor. Ege ve Doğu Akdeniz'den, İran-Arap Körfezi'ne kadar uzanan bir cephe oluştu. Tek bir cephe bu. Birden fazla cephe yok burada. Bizimle olan ülkeler hep aynı. Karşıda kim var? ABD var, İsrail var, Suudi Arabistan var, PKK var, PYD var, IŞİD var ve bir takım bazı körfez şeyhlikleri var. Peki bizim insanlık cephesinde kim var? Filisin, Türkiye, Lübnan, Suriye, Irak, İran, Rusya, Çin ve Hindistan ile Orta Asya Cumhuriyetleri... Bizim bu insanlık cephesinin bir arka derinliği var.

 

Bu tabloda çok ciddi tehlikeler gözüküyor. ABD'nin bir savaş kışkırtacağı ve bir takım silahlı harekatlara girişeceği anlaşılıyor. Zaten İran'a yönelik tehdidinde bunu gördük. O tehdit, Türkiye'ye yönelik tehdit. ABD, Türkiye'yi; Irak'ın, İran'ın, Rusya'nın yanından koparmaya çalışıyor. O nedenle bizim Türkiye'de çok sağlam durmamız gerekiyor. Ama bakıyorsunuz sayın Tayyip Erdoğan, daha bir ay önce ABD'nin Suriye'ye gönderdiği füzeleri alkışladı. Şimdi siz orada ABD'yi alkışlıyorsunuz, burada sözümona İsrail'in, ABD'nin yaptığı katliama ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapma kararına itiraz ediyorsunuz. Bu ne tutarsızlık? Bu cephede dans etmek yok. Bir orada bir burada, bir İran'la Rusya'yla fotoğraf çektirmek ondan sonra ABD füzesini alkışlamak yok. Böyle git-gellerle, zikzaklarla Türkiye'nin güvenliği savunulamaz.

 

 

VATAN PARTİSİ'NİN ZİKZAKLARI YOK

 

Türkyie'de Vatan Partisi burada kararlı duruyor. Zikzakları yok. Vatan Partisi'nin Batı Asya Birliği şu anda adım adım oluşmaktadır bu cephede. Yine Avrasya Birliği bu cephede oluşmaktadır. Türkiye, Rusya'yla, İran'la, Irak'la, hatta Suriye ile silah arkadaşı olmuştur. Bunu görelim. Bu tehdit aynı zamanda bize yönelik bir tehdittir. Buralarda sağlam durmamız lazım. Bütün Türk milletini ve bütün siyasi kurumları, Türk Hükümeti'ni aynı zamanda sağlam durmaya, tutarlı olmaya, İran'la dayanışmaya, Suriye ile derhal el sıkışmaya davet ediyorum. Aksi taktirde Tayyip Erdoğanların bu yalpalayan politikaları ile Türkiyemizin güvenliğini savunmak zorlaşacaktır.

 

 

TÜRKİYE'NİN YALPALAMASI ABD'YE CESARET VERİR

 

Vatan Partisi bu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Ve Türkiye'nin o sağlam duruşunu hayata geçirecektir. Yani İran'la, Irak'la, Suriye'yle, Lübnan'la ve Filistin'le beraberliği hayata geçirecektir. Rusya'yı da buna almamız gerekecektir. Aynı zamanda yakında Çin'den geldim. Orada da bunları konuştuk, savaş tehlikesini önleyecek ülke bugün Türkiye'dir. Çünkü Türkiye, Asya kampına, İran ve Rusya'nın yanına gittiği için ABD bu telaşa kapıldı. Türkiye orada sağlam durur ve ABD'nin savaş tehdidinin karşısına sağlam bir şekilde çıkarsa, ABD onun karşısına çıkamaz. Ama Türkiye yalpalar, ABD'ye cesaret verirse; yani İran'ın, Filistin'in Batı Asya ülkelerinin yanında Türkiye sağlam bir duruş izlemezse, ABD bu kışkırtmalarını, tahriklerini sürdürecektir. Hatta önümüzdeki dönem ABD'den İran'a yönelik bazı hava saldırıları da beklenebilir.

 

Önümüzdeki süreç zorlu bir süreç. Zor bir döneme girilmiştir. Hem ekonomide zor bir döneme, hem de Batı Asya'da savaş tehliklerinin olduğu bir döneme girdik. İşte bu dönemde Vatan Partisi'nin yedi ateşte sınanmış, tecrübelerden geçmiş, Ermeni soykırımı yalanını yerle bir etmiş, Silivri duvarlarını yerle bir etmiş, FETÖ darbesine karşı en başından beri kararlı duruşuyla bozguna uğratmıştır. Biz bu kararlı tavırla buradan çıkabiliriz. Milletimizden yetki istiyoruz. Bu zor durumlardan milletimizi aydınlığa, feraha, Asya Birliği'ne ve Avrasya Birliği'ne çıkartacak bir partiyiz.