Fethi Sönmez: "ABD’nin öncelikli meselesi, Türkiye’de iç cepheyi bozmaktır"

Düzce İl Başkanımız Fethi Sönmez, 'Adalet' yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarih:

HDP/PKK yürüyüşe katılmasıyla yürüyüş, gerçek yüzünü gösterdi. En sonunda planlandığı gibi CHP yönetimi HDP/PKK’ya kavuştu. Kucaklaştılar ve kol kola girdiler.

 

HDP’yi PKK’dan kopartmak mümkün değildir, o zaman HDP kalmaz.

 

HDP, koluna girilecek parti değildir, Anayasaya ve yasalara göre kapatılması gereken partidir. 


CHP’nin HDP/PKK ile kol kola yürüyüşü, FETÖ yanında HDP/PKK’yı kurtarmak içindir. “Adalet bitmiştir”, “Herkese Adalet”, “Bu yürüyüş Selahattin Demirtaş’ın çığlığıdır”, “105 bin kamu görevlisi görevlerine dönsün” gibi sloganlar, Yürüyüşün amacını ortaya koyuyor.

 

Bu yürüyüş, PKK’nın tarihinde bir dönüm noktasıdır. PKK, ilk kez Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile kol kola girmiş, Ankara-İstanbul yolunda yürümektedir. Güneydoğu’da hendeklere gömülen, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ağır kayıplara uğrayan, Türkiye’de hapisanelere atılan, CHP’nin kollarında ayakları üzerinde durma çabasındadır, hatta yürümektedir.

 

Yürüyüşün hedefi, HDP/PKK ve FETÖ’yü kurtarma amacının ötesindedir. Bu yürüyüş, CHP’nin HDP/PKK ve FETÖ ile hükümet kurma sevdasıyla yapılıyor. Koalisyonun ortakları arasında Abdullah Gül ve Davutoğlu’nunAKP’si de bulunuyor. AKP içindeki FETÖ cüler fırsat doğunca, meydana fırlayacaklardır.

 

CHP’nin “Mağdurlara dayanarak iktidara gelme” diye ilan ettiği plan uygulanmaktadır. Planı CHP ilan etti ama Planın kendisi CHP yönetimine ait değildir, Washington-Tel Aviv patentlidir.

 

“Mağdurlar” dedikleri, FETÖ ve PKK/HDP örgütlerinin terör suçluları ve yandaşlarıdır. Bunu gizlemiyorlar. Türkiye’de “mağdur” diye maskelenen başkası yok zaten. CHP yönetimi ABD siyasetine sımsıkı bağlanmış gözüküyor.

 

Hiçbir uyarı CHP yönetimini caydıramıyor. Tek sorunları, CHP tabanını HDP/PKK ile ittifaka nasıl ikna edecekler. Yollar aşınmıyor ama CHP’deki vatanseverlik aşınıyor. CHP örgütlerine ve tabana adeta uyuşturucu verilmektedir. Tarih aldatılanları,kandırılanları da yazmaktadır.

 

ABD’nin öncelikli meselesi, Türkiye’de iç cepheyi bozmaktır. İktidar umutları yok, ama kargaşalık tezgâhları var. İktidar planları da o kargaşalık ortamının getireceği olanaklara bağlıdır.

 

Yürüyüşün zamanlaması, ABD ve İsrail takvimine uygundur. Sözümona Kürdistan’da bağımsızlık referandumu yapılacağı ilan edilmişken, ABD ve İsrail Türkiye’nin iç cephesini zayıflatmak amacıyla taarruza geçmiştir. CHP, burada karar veren değil kararları uygulayan konumundadır.

 

ABD, stratejik piyonu PKK’nın kullanım süresini CHP sayesinde uzatmaktadır. İsrail, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu öncesinde bölgedeki en önemli aleti PKK’yı yine CHP sayesinde elinde tutabilmektedir.

 

CHP, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığını AKP’nin elinden kapma başarısını göstermiştir. Yeni Eşbaşkan ABD’ye hayırlı olsun! 


Bu durumda CHP’yi ABD de kurtaramaz, İsrail de kurtaramaz. Çünkü Türkiye’de CHP+PKK/HDP+FETÖ+Abdullah Gül-Davutoğlu Koalisyonu kurulmasını kabul edecek bir halk bulunmuyor. Bu ekip Cumhurbaşkanı seçimine girdiği zaman, bu milletten boyunun ölçüsünü alacaktır. Bu nedenledir ki, Atlantik medyası o kol kola fotoğrafları yayımlamıyor. ABD-İsrail’in planı, bir başarı planı değil, utanılacak bir plandır.

 


AKP’NİN RAKİBİ VATAN PARTİSİ

 

AKP liderleri, kol kola yürüyen CHP+HDP/PKK’nın fotoğrafına bakarak kıs kıs gülüyorlar. Cumhurbaşkanı seçimini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan AKP sevinç içindedir.

 

Ama onların umutlarını bozacak bir millet var. Vatan Partisi ve vatansever olan güçler, AKP’ye rakip olacak iktidar seçeneğini üretiyorlar.

 

Türkiye sahipsiz değildir. Vatan Partisi artık Türkiye için biricik çözümdür ve görevinin başındadır.06.07.2017

 


Fethi Sönmez

Vatan Partisi İl Başkanı