Eskişehir İl Başkanlığımızdan adaylık açıklaması

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, Vatan Partisi'nin yerel seçimlerde izleyeceği yol ve politikaları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Raif Eşkinat, Vatan Partisi'nin yerel seçimlerde izleyeceği yol ve politikaları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.


Eşkinat, Türkiye Cumhuriyeti, kurtuluş ve kuruluşumuzdan 100 yıl sonra, emperyalist güçlerce dışarıdan, işbirlikçileri ile de içeriden saldırı altındadır. Dün Güneydoğuyu kopartma girişimi püskürtülmüş, hain FETÖ enselenmiş, İsrail-ABD koridoru ordumuzca kesilmiş iken, Suriye işbirliğinde ayak sürüyen AKP yönetimi, Yunanistan ekseninde oluşan Ege Akdeniz ve Kıbrıs’la çevrili denizlerimizde yükselen emperyalist saldırıya karşı koyacak kararlılığı bir türlü gösterememektedir. Dahası, yandaş besleme ekonomisinden çıkıp ülkenin sürüklendiği ekonomik açmazı aşabilecek cesur kararlar alamamakta, örnek, lüks oto ithalatı önleneceğine kampanyalarla desteklemekte, tarım ve yerli üretim üzerindeki tehditler giderilmemekte, özelleştirmelerle yerli üretimi durdurmaktadır. İktidar, iktidarda kalmak için, temizleyemediği FETÖ unsurlarından medet umar, din istismarcılarının dine sığınarak diz boyu ahlaksızlıklarını görmeden geçerken, ana muhalefet, dış güçlerin emrettiği HDP-PKK’yı kurtarma misyonunu gerçekleştirmekte, öte yandan, Atatürkçü söylemlerle, Atatürkçü tabanını istismar etmekte, böylece, ülkeyi, kurtaracağını vaad ettiği AKP yönetimine kilitlemekte, vebalini de AKP’ye oy vermeyi tercih etmiş vatandaşlarımızın boynuna atmaktadır.


Vatan Partisi olarak, çizgimizi hiç değiştirmedik. İktidardan pay almak uğruna, hiçbir dönem ilkesizleşmedik. Programımız, yarım kalan Atatürk devrimlerinin tamamlanması, üretim ekonomisinin yaygın derinlemesine sağlanması, tam bağımsızlık ve tam bağımsız askeri gücü ile, komşularla ve emperyalizm karşıtı güçlerle işbirliği ile ülke refah ve bütünlüğünün ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Hedefimiz, ABD ve Atlantik emperyalizmine esir düşmüş bir azınlığın dışında kalan, ama toz dumandan önünü göremeyen tüm halkımızın desteğini sağlamak ve vatansever, işbilir, çağdaş ve aydınlık Vatan Partisi iktidarıdır.


Girdiğimiz Mart 2019 yerel seçim sürecinde, partimiz, 27 Ekim’de yaptığı Merkez Karar Kurulu toplantısında, Merkez, İl ve İlçe yönetimlerinin oy birliği ile, yerel seçimlerde her yönetim görevine talip olacak, seçime kendi göstereceği adaylarla katılacaktır.


Yerel koşulları da unutmuyoruz. Eskişehir’de, bizimle işbirliği ve bizden destek arayan, Atatürk ilke ve devrimlerinin kırmızı çizgilerinin dışına taşmayan vatansever yönetim adaylarının destek talebini değerlendireceğiz.


Partimiz ilkeleri doğrultusunda görev alma arzusunda olan, hangi partide çalışmış olursa olsun, her koşulda geçmiş deneyimlerinden, fikir ve etkinliğinden ülkeye fayda sağlayacağını, katkıda bulunacağını bilen, bu konuda teşvik gören değerli vatandaşlarımız: Geliniz, adayımız olmak için başvurunuz. Demokrasinin, halkın söz hakkının ne olduğunu bilene bilmeyene gösterelim.


Türküz, Doğruyuz ve Çalışkanız. Hep birlikteyiz.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.