Erkan Önsel: "İkinci İsrail'e izin verilemez!"

İstanbul İl Başkanımız Erkan Önsel, sözde 'Kürdistan' referandumuna karşı bir basın açıklaması yaptı.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

İstanbul İl Başkanımız Erkan Önsel (19 Eylül 2017 Salı) Irak’ın kuzeyinde 25 Eylül’de yapılacağı ilan edilen ABD ve İsrail destekli sözde “bağımsızlık referandumu” ile ilgili İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı. Erkan Önsel şöyle konuştu:

 
“Irak bölgesel yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül 2017 tarihinde “Kürdistan’ın bağımsızlığı” için referandum yapacaklarını açıkladı.


Irak’ın toprak bütünlüğü içerisinde yer alan ve başında Barzani’nin bulunduğu Kürt bölgesel yönetimi şimdi İsrail siyonizminin pençesi altına düşmüş durumda ve sözde bağımsız Kürdistan’a dönüştürülecek. Barzani’ye taşeronluk görevi verilmiştir.


1- Sözde bağımsız Kürdistan’ın Kürtlerle alakası yoktur. Söz konusu olan, bağımsız bir Kürt devleti değildir. Doğrudan İsrail siyonizmine bağlı kukla bir devletten söz ediyoruz.

 

2- Bu ikinci İsrail devletidir. Bu İkinci İsrail devleti, Türkiye, Irak, Suriye ve İran’a komşu olacak ve bölge ülkelerinin toprak bütünlükleri ortadan kaldırılarak yani bölünerek kurulabilecektir.


Sözde “bağımsız Kürdistan” hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir. Irak yönetimi, ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için kararlı olduğunu ve silahlı kuvvetlerinin bu amaçla göreve hazır olduğunu duyurdu.


Türkiye, İran, Rusya ve Almanya referandum girişiminin karşısında olduklarını açıkladı.


ABD bölgede yenilmiştir. Kürdistan referandumunda ayakları titremekte, zamanlamanın doğru olmadığını açıklamaktadır. Örtülü desteğini sürdürmektedir. “Bağımsız” Kürdistan referandumunun en kararlı savunucusu İsrail siyonizmidir.

 


VATAN PARTİSİNİN 6 MADDELİK ÇÖZÜMÜ


Vatan Partisi, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için bölge ülkeleriyle işbirliğinin terörü tamamen ortadan kaldıracağını görmekte ve bu sürece önderlik etmektedir. 4 Mayıs 2017 tarihinde toplanan Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu “İncirlik Üssü ABD’ye kapatılsın” kampanyasını başlattı. Milyonlarca bildiri halk kitlelerine ulaştırıldı. Yine Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 17 Haziran 2017 tarihinde sözde bağımsız Kürdistan referandumuna karşı kararlar aldı ve milletimizin mücadelesini başlattı.


22 Eylül Cuma günü toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu’nda caydırıcı önlemlerin alınması hayati önemdedir. Vatan Partisi’nin 6 maddelik çözümünü hükümete ve Milli Güvenlik Kurulu’na sunuyoruz.


Hükümet, etkisi sınırlı olan açıklamalar yerine hızla harekete geçmelidir. Sözle değil yaptırımlarla referandumu iptal etme yoluna gitmelidir. Vatan Partisi olarak Türkiye’nin milli güvenliği açısından en önemli kırmızı çizgilerden biri olan Irak’ın kuzeyindeki sözde devlet girişimine karşı acil bir eylem planı öneriyoruz.


1- Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir.


2- Barzani yönetiminin nefes borusu konumunda olan Habur Sınır Kapısı’nın, referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde kapatılacağı Hükümet tarafından ilan edilmeli, Türkmen bölgesi Telafer’den Irak’la ilişki için kapı açılmalıdır. İran’ın referandum yapıldığı takdirde Kuzey Irak’la sınırını kapatması ve alışverişini durdurması yönündeki kararını destekliyoruz.


3- Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içerisinde durdurulacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.


4- Hükümet, TBMM’yi acilen toplantıya çağırmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir.


5- Hükümet, Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakarak, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçeneği görüşmelidir.


6- Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir.


Vatan Partisi’nin bu kararlarını hükümet uygulamalıdır. Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.”

vatanpartisi.org.tr