Erdoğan İsterse Amerikan Ordusunu Getirsin Vatan Partisi O Mitingi Yapacak

Genel Başkanımız Doğu Perinçek: Erdoğan Türk bayrağıyla Adana mitingimize katılabilir

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, bugün (22 Mayıs 2015) saat 12.00’de Partimizin İstanbul İl Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcılarımız Yaşar Okuyan, Tayfun İçli, Alman Parlamenterler Meclisi Eski Üyesi Hakkı Keskin ve Partimize yeni katılan E. Tümg. Ahmet Yavuz ile birlikte bir basın toplantısı yaparak, 29 Mayıs 2015 günü Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda miting yapma haklarını hiç kimseye çiğnettirmeyeceklerini açıkladı. Perinçek, özetle şunları belirtti:

 

ADANA UĞUR MUMCU MEYDANI’NDAKİ MİTİNG HAKKIMIZI KİMSEYE ÇİĞNETTİRMEYİZ

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığımız, 07/05/2015 tarih ve 2015 /7 sayılı yazısıyla Seyhan İlçesi’nde siyasal partilere miting alanı olarak ayrılan Uğur Mumcu Meydanı’nda 29 Mayıs 2015 Cuma günü Saat 17.00’de miting yapma talebinde bulunmuştur.

Bizim başvurumuzdan sekiz gün sonra 15.05.2015 tarihinde Adana Valiliği, aynı gün Cumhurbaşkanı’nın halkla buluşma toplantısı yapmak istediğini belirterek, Uğur Mumcu Meydanı’nın siyasal partilere verilmemesini istemiştir. 

Seyhan İlçe Seçim Kurulu, 18.05.2015 tarih ve 14 sayılı kararıyla 298 sayılı Kanunun 50. Maddesi uyarınca Adana Valiliği’nin talebini reddetmiştir. Gerekçede, seçim propaganda faaliyetinin başlaması ve yerin siyasal partilere ayrılmış olması nedeniyle, 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Halkla Buluşma Toplantısı yapamayacağı belirtilmektedir. 

Yasa hükmü açıktır. Seçim Propagandasının başlamasından sonra, siyasal partilere ayrılan yerde, Cumhurbaşkanı dahil hiç kimse halkla buluşma toplantısı yapamaz. Uğur Mumcu Meydanı, 29 Mayıs 2015 Cuma günü Vatan Partisi’nindir.

Adana Valiliği’nin İlçe Seçim Kurulu Kararına itiraz hakkı yoktur. Buna rağmen Adana İl Seçim Kurulunun Seyhan İlçe Seçim Kurulu kararının kaldırılmasına karar vermesi, seçim yasalarına, Anayasaya ve Yüksek Seçim Kurulu’nun ilke kararına aykırıdır. Siyasal Partilere ayrılan Uğur Mumcu Meydanı, kesinlikle Tayyip Erdoğan’a tahsis edilemez.

Adana İl Seçim Kurulu, yasaları çiğnemekte ve Tayyip Erdoğan’a yaranmakta o kadar pervasızdır ki kararının kesin olduğunu yazabilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan, miting meydanımızı elimizden alacak yetkiye ve güce sahip değildir.

Uğur Mumcu Meydanı kanunları çiğneme meydanı değildir. Uğur Mumcu Meydanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının malı da değildir. Uğur Mumcu meydanı Adana ilimizin kamuya ait olan bir meydanıdır ve hukukumuza göre seçim propagandası başlamıştır ve bu meydan Adana ilinde siyasi partilerin faaliyetlerine tahsis edilmiş karardır. 

Buradan Vatan Partisi olarak ilan ediyoruz: 

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki miting hakkımızı kimseye çiğnettirmeyiz.

Nitekim bugün Adana İl Seçim Kurulu’nda yapılan toplantıda İl Başkanımız, 29 Mayıs günü mitingimizi kesinlikle yapacağımızı bildirmiştir.

 

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA BAŞVURUYORUZ

   Genel Başkan Yardımcımız ve Adana Birinci sıra milletvekili adayımız Turgut Okyay, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak, Adana İl Seçim Kurulu’nun 21.05.2015 Tarih 2015/21 Sayılı kararının kaldırılmasına ve Seyhan İlçe Seçim Kurulu kararı doğrultusunda işlem yapılmasına karar verilmesini talep etmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun yasalara, Anayasaya ve kendi ilke kararına uygun bir karar vereceğinden eminiz. 

Bütün Adana halkımızı mitingimize davet ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan da 29 Mayıs 2015 günü Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapacağımız Vatan Partisi mitingine Türk bayrağıyla katılabilir.

 

ERDOĞAN İSTERSE AMERİKAN ORDUSUNU GETİRSİN VATAN PARTİSİ O MİTİNGİ YAPACAK

 Genel Başkanımız Doğu Perinçek açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuya ilişkin “Cumhurbaşkanlığı ile görüştünüz mü?” sorusuna “Cumhurbaşkanlığı bizim muhattabımız değil” diyen Perinçek, Tayyip Erdoğan hakkında da şunları söyledi:

 

Cumhurbaşkanlığı bizim muhattabımız değil. Onunla iletişime geçmemiz için bir hukuki bir sebep yok. Tabi ben O’na Cumhurbaşkanı diyemiyorum. Eğer hakikatten bir Cumhurbaşkanı olsaydı, o meydanda miting yapmaya kalkmazdı. Bu yasadışı tavrı bile O’nun yasal bir konumda olmadığını ve o makamı işgal ettiğini, kendisinin hala Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olduğunu gösteriyor. BOP Eşbaşkanı olduğu için arkasında Amerika var, Amerikan füzeleri ve uçakları var. O nedenle her türlü kanunu çiğnerim zannediyor ama isterse Amerikan ordusunu getirsin, Vatan Partisi o mitingi yapacak.