"Enerji Sektörü Talan Ediliyor.Yabancılara Peşkeş Çekiliyor."

Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Koç:"Enerji sektörü talan ediliyor. Yabancılara peşkeş çekiliyor"

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, bugün yaptığı basın açıklamasıyla enerji sektörünün yabancılara peşkeş çekilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Koç’un açıklamasını özetliyoruz:

 

Emperyalistlerin dünyaya egemen olma savaşının, darbelerin, işgallerin, ülkeleri parçalamanın ve katliamların esas sebeplerden biri, enerji piyasasını ele geçirme niyetidir. 

Sanayinin, iletişimin, aydınlanmanın ve ısınmanın temel girdisi olan enerji sektörü stratejiktir ve mutlaka devlet eliyle işletilmek zorundadır.

Cumhuriyet Türkiye’si bu sebeple, elektrik sektörünün bütün dallarında tam devlet kontrolüne sahip idi…

Emperyalist merkezlerin isteklerini emir sayan hükümetler ise, devletin enerji kurumlarını parçalamayı ve satmayı esas aldılar, yerli üretimi teşvik etmek yerine ithalat kapılarını açtılar, yabancılara sınırlamaları kaldırarak, sektörün yabancıların eline geçmesini sağladılar.

2015 yılında doğalgazda dışa bağımlılık yüzde 98’e, petrolde ise yüzde 92’ye ulaşmıştır. 

2013 yılında, akaryakıtta iç pazarımızın % 60’ı yabancıların eline geçmiştir.

Elektrik dağıtımı 21 bölgeye parçalanmış, tamamı satılmış, kamu payı % 100 iken sıfırlanmıştır.

Yabancılar, 2014 yılında elektrik dağıtımının % 17’sini ele geçirmiştir.

2015 yılına gelindiğinde, elektrik üretimini sağlayan ünitelerin satılmasıyla, üretimin % 75’i özel sektörün eline geçmiştir. 

Toplam enerji kaynaklarında dışa bağımlılık 2014 yılında % 73,5’a ulaşmış, ithalat için harcanan para 54.9 milyar dolara çıkmıştır.

Özetle ülkemiz, ABD ve onun “kara gücüm” dediği PKK tarafından parçalanmaya çalışılırken, içeride de cumhuriyetin bütün birikimleri talan ediliyor.

AKP Hükümeti, kamu kurumlarının talan edilmesini, cumhuriyet değerlerinin ortadan kaldırılmasını, seçimlere rağmen sürdürmektedir.

Aliağa Kombine Çevrim Ve Gaz Türbinleri Santrali, Bursa Doğalgaz Santrali, Kadıncık-1 ve Kadıncık-2 Hidroelektrik Santralleri, Kepez-2 ve Manavgat Hidroelektrik Santralleri, Fethiye Hidroelektrik Santrali, Karacaören-1 ve Karacaören-2 Hidroelektrik Santralleri, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri, Hopa Termik Santrali ve taşınmazları ve binlerce taşınmazı satışa çıkarıldı.

Meclisteki “muhalefetim” diyen partiler ise, AKP’nin bugüne kadar sattığı yüzlerce kurum sırasında yaptıkları gibi, şimdi de sessiz kalmakta ve cumhuriyet yıkımına destek vermekteler.

Vatan Partisi, sadece stratejik olan enerji sektörümüzün değil, ulusal bağımsızlık anlamına gelen kamu kurumlarımızın satılmasını vatana ihanet ile eşdeğer görmektedir.

Vatan Partisi’nin içinde bulunacağı bir milli hükümet, satılan bütün kurumları kamuya kazandıracak, cumhuriyete ve milli ekonomiye karşı işlenen suçların hesabını soracaktır.

Sendikalarımızı, meslek odalarımızı, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı, santrallerimize, madenlerimize, fabrikalarımıza ve ülkemize sahip çıkmaya çağırıyoruz.