Emperyalizmin Suriye saldırısından insanlık adına utanıyoruz!

Eskişehir İl Başkanlığımız, Suriye'ye emperyalist saldırıya karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat yaptı. Eşkinat, açıklamasında şunları söyledi:

Saygıdeğer Basın Temsilcileri, Değerli Eskişehirliler;

Emperyalizmin Suriye saldırısından insanlık adına utanıyoruz!

ABD ile uyduları İngiltere ve Fransa, neden Suriye'yi bombaladı? Görünen gerekçe, Suriye’nin "kendi halkı"na karşı "kimyasal silah" kullanımını cezalandırmak... Ne kendi parlamentoları böyle bir karar aldı, ne de Birleşmiş milletler.. Suriye, tiyatro sahneleri ve makyajlı kurban resimleri ile, hiçbir bilirkişi incelemesine fırsat tanınmadan, ABD’nin Türkiye’deki FETÖ, PKK ve Liberal emperyalist işbirlikçileri güçlendirme, kahraman TSK’yı korkutma, Astana Sürecini dağıtma hayalindeki harekatı gerçekleştirildi.

Suriye’nin kazanmakta olduğu savaşta, terörist rehinesi halkına karşı kimyasal silah kullanmak için ne gerekçesi olabilirdi? Kimyasal silah depoları ve fabrikaları olup da bombalanırsa, buralardan yayılacak maddeler, atılan bombalarla, halkı korumak adına binlerce kişiyi öldürmez miydi? Atılan bombalar bilgisayar oyunlarındaki gibi tonlarca zehri yok mu edecekti? Bu saptama bile, harekatın gerekçesinin yalan olduğunu gösteriyor. Hükümetimizin ve bağlantılı medyanın zekasından da UTANIYORUZ. Sadece Vatan Partisi olarak bizler, bu çocuk oyunu düzeyindeki kurguya teşhisimizi koyduk. Cesaretle söyledik söylüyor, savunuyoruz ve haklı çıkacağız: Saldırı Emperyalist senaryodur! Üstesinden gelinecektir! Bu duruşumuzdan gurur duyuyoruz!

AKPli Başbakan, Dışişleri bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın beyanlarından, Ülkemiz adına UTANIYORUZ! Türk hükümeti doğru tavır koysa idi, Suriye saldırısı belki de başlamayacaktı. Müslümanlığı en öne çıkarıp Müslüman ülkeleri bombalatanlardan UTANIYORUZ! AKP’nin vatanseverleri, utanç beyancılarını İSTİFA ETTİRMELİSİNİZ! Hükümet adına Suriye’den, dostumuz Rusya, Çin, Hindistan ve İran’dan UTANIYORUZ!

Türkiye, PKK’ya, Türkiye’ye karşı kullanılan 5000 TIR dolusu silah gönderen ABD ve işbirlikçileri ile, Suriye’yi tekrar bölünme sürecine sokmak için işbirliğine giremez, GİRMEYECEĞİZ! Türkiye’nin emperyalizmle savaşta önünü açan ASTANA sürecinin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Durumu VATAN PARTİSİ olarak yine biz düzelteceğiz.

Bu halk, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye’nin toprak bütünlüğü anlamına geldiğini çok iyi anladı; evlatlarını gözünü kırpmadan şehit verdi. Ama o şehit kanları, ilk fırsatta ABD yardakçılığına geri dönme hevesindeki aymazları boğacaktır, bilesiniz! Suriye’nin bombalanmasına aymazlıkla destek vererek, AKP ve yamaları ile yanyana, PKK ve FETÖ ile birlikte saf tutan muhalefet partilerimiz adına UTANIYORUZ. ABD taşeronluğu için herşeyi göze alıyorsunuz. Hatanın ciddiyetini anlayan Kılıçdaroğlu’nun, ABD saldırısından sonra “Esad’ı tanıyalım, kimyasal silah iddiası incelensin” beyanları ancak mizahi değerdedir. Saadet Partisi’nin duruşu ise takdire değerdir.

Kimyasal silah yalanına, makyajlı aygın baygın fotomodel resimleri ile tam sayfa destek sağlayıp, mazlum Suriye ülkesinin bombalanmasına çanak tutan medyamız adına UTANIYORUZ! Halkımızın çocuk gibi kandırılabileceğini düşünüp efendilerine yaranma yarışı içindesiniz.

ABD’nin bu içeriksiz ve yalan saldırısı, bölgedeki yenilgisini örtemedi. 2019, yalancıları ve Haçlı ordularının işbirlikçilerini tasfiye edecek ve VATAN PARTİSİ önderliği, Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden ATATÜRK DEVRİMLERİ aydınlığına taşıyacaktır.

Raif Eşkinat
Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı