Dr. Rifat Mutlu: "CHP milletvekillerini uyarıyoruz"

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, CHP İzmir İl Başkanı ve İzmir milletvekillerini eleştiren bir açıklama yaptı.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu, İzmir’de HDP’nin “Adalet ve Vicdan Nöbeti”ni ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı ve İzmir milletvekillerini eleştiren bir açıklama yaptı.


Dr. Rifat Mutlu şöyle dedi: “ Değerli milletvekili arkadaşlar, ülkemiz ve halkımız çok kritik günlerden geçiyor. Sevgili yurdumuz bölünme ve parçalanma tehdidi altındadır. ABD’nin “kara gücüm” dediği ve silahlandırdığı PKK/PYD askerimizi, polisimizi, öğretmenlerimizi şehit ediyor. En son olay, 15 yaşındaki Eren Bülbülü şehit ettiler.


PKK terörüne karşı yıllarca birlikte mücadele ettik. Şehit cenazelerinde “ Kahrolsun PKK” , “ Kahrolsun Amerikan emperyalizmi “ sloganları attık. Şimdi sizleri PKK’nın yasal siyasi partisi HDP milletvekilleriyle dayanışma içinde görünce şaşırıyoruz ve üzülüyoruz. HDP’nin PKK’dan farklı olduğu siz inanıyor musunuz ? Bu kadar bariz bir yalanı milletimize anlatabilir misiniz? HDP’nin bu eylemleri Kandil’deki Cemil Bayık’ın talimatıyla yaptığını herkes biliyor da siz bilmiyor musunuz?


Kendinize ve CHP’ye yazık ediyorsunuz. Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için ABD’den destek almaya PKK ile ittifak kurmaya gerek yok. Amerikan emperyalizmi hiçbir ülkede diktatörlüğü yıkarak demokrasi götürmemiştir. Gerçekten AKP iktidarını ve Tayyip Erdoğan’ı yıkmak istiyorsanız, PKK’nın terör ve şer cephesi yerine gerçek vatanseverler cephesine, vatan cephesine katılın.


Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek sayın Kılıçdaroğlu’na açık çağrı yaptı, PKK/HDP den uzaklaşın vatansever güçlerle, milliyetçilerle birleşin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın seçilmemesi için mücadele edelim dedi.


CHP’ye, CHP’nin şanlı tarihine, emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını zaferle sonlandırmış Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına ihanet etmeyin.