Dr. Rifat Mutlu: "ABD mevzisinden Türk ordusuna ateş ediliyor"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, 2. Ordu Komutanı İsmail Temel’in “Apoletin Sökülmesi” tartışmasına ilişkin Vatan Partisi’nin görüşlerini açıkladı.

Tarih:

Amerika Birleşik Devletleri şu anda bir Türk Subayının apoletini sökmek istese herhalde ilk sırada 2. Ordu Komutanımız İsmail Metin Temel olurdu.

Aynı şekilde PKK, şu anda bir Türk Subayının meslekten çıkarılmasını istese, o da İsmail Metin Temel olurdu.



ABD PLANLARINI BOZAN KOMUTAN

Çünkü Korgeneral İsmail Metin Temel, komutasındaki ordu ile birlikte Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla yürütmüş, PKK/PYD'nin sözde Afrin kantonunu yerle bir etmiştir.

Sayın Temel'in komutasında kazanılan bu zaferle ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde, güney sınırlarımızda kurmaya çalıştığı Terör Koridoru planı darmadağın olmuştur. ABD'nin 5 bin TIR silah verdiği PKK/PYD'nin Akdeniz'e inme planı tarihe karışmıştır.

İşte bu sebeple Korg. Temel, ABD ve onun kuklası PKK'nın bir numaralı hedefidir.



KORG. TEMEL'İ HEDEF ALANLAR PKK'NIN MÜTTEFİKİ OLUR

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçildiği takdirde Korg. Temel'in "apoletlerini sökeceğini" söyleyerek bulunduğu konumu ve kimlerle yan yana olduğunu göstermiştir.

Sebebi ne olursa olsun, Sayın Korg. Temel'i hedef almak, ABD'nin durduğu yerden ve PKK mevzilerinden Türk Ordusuna ateş açmak anlamına gelir.

Zaten Muharrem İnce, Kürt Sorununun çözümü için "Kırmızı çizgileri bir yana bırakmak gerektiğini" ifade ederek, üniter devlet yapısı dâhil, her türlü "kırmızı çizgiyi" tartışmaya açabileceğini itiraf etmiştir.


Aynı şekilde CHP'nin seçim bildirgesi AKP'nin sözde açılım sürecinde uygulamaya koyduğu programla bire bir aynıdır. Yerel yönetimlere özerklik, Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırmayı hedefleyen "etnik eşit yurttaşlık" ve Akil insanlar heyeti gibi öneriler, bölücü terör örgütünün önerileriyle bire bir örtüşmektedir.



DİKTATÖRLÜK ÖZLEMİ

Kaldı ki Cumhurbaşkanı dâhil kimsenin bir subayın "apoletini sökme" yetkisi yoktur. Rütbenin nasıl kaybedileceği Askeri Ceza Kanunu'nun 30. ve 31. maddelerinde tarif edilmiştir. Buna göre 1 yıl ve üzeri mahkûmiyet hallerinde subaya ordudan çıkarma uygulanır ve rütbesi alınır.

Her fırsatta diktatörlükten ve tek adam yönetiminden bahseden Sayın İnce, anlaşılıyor ki kendisini mahkeme yerine koymaktadır. Bir subay emekliye sevk edilebilir, ancak bu durumda bile apoletleri sökülmüş ya da rütbesini kaybetmiş olmaz. Rütbe kaybı için mahkeme kararı gerekmektedir. Cumhurbaşkanları ise yargıç değildir!

Sayın İnce, “apolet sökme” işlemini bir de KHK ile yapabilir. 15 Temmuz ABD-FETÖ darbe girişiminden sonra çıkarılan 27 Temmuz 2016 tarihli 668 No’lu Olağanüstü Hal KHK’sına göre TSK’dan ihraç edilen rütbelilerin “mahkûmiyet kararı olmaksızın” rütbelerinin alınacağı belirtilmiştir. Yoksa her fırsatta OHAL’i kaldıracağını ve ülkeyi KHK ile yönetmeyeceğini ilan eden Muharrem İnce, yalan mı söylemektedir.

Kaldı ki Korg. Temel, hata yaptı diyelim. Bu durumda devlet adamı tavrı subayın apoletlerini sökmek midir? Teğmenliğinden bu yana PKK ile kıran kırana savaşan bir subayı, astlarının tamamının saygı ve güvenini kazanan bir komandoyu ordudan atmak ne demektir? Hangi yetkiyle yapacaksınız bunu? Kimsiniz siz?



KANDİL'E BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRECEĞİZ

Değerli basın mensupları,


Manzara açıktır.


Türk Ordusunu ve onun kahraman subaylarını hedef alanların iktidar olma şansları sıfırdır. Kaderini ABD ve onun kanlı piyonu PKK ile birleştirenler, müttefikleriyle birlikte hezimete uğramaya mahkûmdur. Konu bir alkış tartışmasından çok çok ötededir.

Türkiye'nin kahraman Türk Ordusu'na siyasi önderlik yapacak kahraman bir hükümete ihtiyacı vardır. Vatan Partisi bu göreve hazırdır. Vatan Partisi iktidarında bölücü terörle mücadelede kahramanlıklar gösteren komutanlarımız horlanmayacaktır. "Apolet sökme" tehditlerine maruz kalmayacaktır. Liyakatli komutanlarımızla birlikte terörün belini kıracağız ve Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz.