Doğu Perinçek: "Türkiye tarihi kararın eşiğinde"

İzmir’den tarihi mesajlar veren Genel Başkanımız Doğu Perinçek, AKP iktidarının Türkiye’yi yönetemediğini belirtti.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (6 Ağustos 2017) İzmir Çeşme Kültür Merkezi Çaka Bey Salonu’nda bir konuşma yaptı ve Türk Milletinin tarihî bir kararla yüz yüze geldiğini açıkladı. Perinçek, özetle şunları belirtti:

 

 

STRATEJİK KARAR

 

Türkiye, bir karar dönemine girmiştir.

 

Bu karar, sıradan bir karar olamaz ve olmayacaktır.

 

Karar, stratejik önemde olmak zorundadır.

 

Türkiye, 1945’ten bu yana bağlandığı Atlantik sisteminin dayatmalarıyla karşı karşıyadır. ABD merkezli sistemin denetimine son vermek ve yeniden Atatürk Cumhuriyetinin inşasına girişmek, artık Türk milleti için bir yaşam sorunudur.

 

Vatan Partisi, Türk Milletinin tarihî kararına önderlik etmeye hazırdır.

 

 

AKP MİLLETİ BİRLEŞTİREMİYOR

 

Türkiye, bulunduğumuz çetin dönemden AKP yönetimiyle çıkamaz.

 

Çünkü birincisi, AKP yönetiminin Cumhuriyetimizle sorunları var.

 

İkincisi AKP yönetimi, Türk milletini birleştiremiyor.

 

Türkiye, Tayyip Erdoğan yönetiminden kurtulma mecburiyetiyle karşı karşıyadır. Vatan Partisi, Tayyip Erdoğan yönetimine son verecek millî harekete önderlik edebilecek tek partidir.

 

Tayyip Erdoğan yönetiminin sonu gelmiştir. Halk Oylaması sonuçları bunu gösteriyor. AKP oyları bugün yüzde 42 çevresindedir. Dahası AKP yönetimi, Türkiyemizi sürüklediği borç batağından çıkartacak program ve yeteneğe sahip değildir. Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini kazanamayacaktır ve AKP Millet Meclisi’nde çoğunluğu alamayacaktır. Yeter ki biz Türk Milleti olarak, tarihî kararı alma cesaretini gösterelim ve Millî Hükümet seçeneğine omuz verelim.

 

 

ABD GÜDÜMLÜ HÜKÜMET GİRİŞİMLERİNDE ROL ALMAK İHANETTİR

 

Tayyip Erdoğan Yönetimine ABD güdümlü girişimlerle son verilemez ve bu girişimlerin içinde yer almak, Vatana, Millete ve Cumhuriyete ihanettir.

 

2015 yılından beri kaç kez denendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Dersimli Kemal Yönetimi, HDP/PKK’yı Meclise sokarak Tayyip Erdoğan yönetimine son verme projelerinde görev aldı. Bu Amerikan planının başarılı olması mümkün değildi ve başarılı olamadı. Çünkü Türkiye, Vatan Savaşı verirken, Türk milleti PKK ile hükümet kurma girişimlerine izin veremezdi ve vermemiştir.

 

Bu kez ABD, NATO sürecinde Türk Ordusunun içine yerleştirdiği FETÖ Gladyosu marifetiyle darbe girişiminde bulunmuştur. Bu darbe girişimi, Vatan Partisi’nin kararlı duruşu, Türk Ordusunun ezici gücü ve milletin desteğiyle bastırıldı. 15 Temmuz 2016 gecesi Ankara ve İstanbul’da 24 saat süren bir Türkiye-ABD Savaşı yaşandı. Türkiye kazandı ve ABD kaybetti.

 

Şimdi “Adalet” perdesi altında, FETÖ ve HDP/PKK’nın terör kadrolarını hapisten kurtarma girişimi var. CHP’nin Dersimli Kemal Yönetimi bu girişimin başındadır. Yaptıkları iş, yürüyüş falan değildir. ABD’nin seçim ittifakını oluşturma gayreti içindeler. Washington yönetimi, CHP + HDP/PKK + FETÖ + Meral Akşener + Abdullah Gül takımını bir araya getiriyor ve cepheye sürüyor; olay budur. Türk Milleti, Mehmetçiğe kurşun sıkanları hükümet ortağı yapmak isteyen bir girişimle karşı karşıyadır. Bu girişim, Milletin sıradağlar gibi kararlı duruşuna çarpıp dağılacaktır.

 

ABD planlarında rol üstlenenler, Tayyip Erdoğan iktidarına son veremez.

 

Tayyip Erdoğan yönetimine Türk milleti son verecektir.

 

 

TÜRK MİLLETİNDEN HÜKÜMET YETKİSİ İSTİYORUZ

 

Vatan Partisi, Türkiyemizin önündeki görevleri doğru saptamıştır.

 

Birincisi, Bölücü ve gerici terör örgütlerini bitireceğiz.

 

İkincisi, Türkiye’yi borç batağından çıkartacak, Üretim Ekonomisini kuracağız. Sıcak Para Komisyoncuları değil, Üreticiler Türkiye’nin efendisi olacak.

 

Üçüncüsü, Komşularımızla işbirliği yaparak Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak ve ekonomimizi geliştireceğiz. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve

 

Rusya ile işbirliği yaparak ABD’nin “Kürdistan” adı altında İkinci bir İsrail kurmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda komşu devletlerle kurduğumuz ilişkilerin sonuçlarını şimdiden almaya başladık. Rusya kapısını açtık ve en son Tahran’da İran Devleti yönetimiyle birlikte İkinci İsrail’e izin vermeyeceğimizi ilan ettik. Vatan Partisi’nin önderliğinde kurulacak Millî Hükümet, Kandil’e üç ay içinde beyaz bayrak çektirecektir.

 

Dördüncüsü, Atatürk Devriminin çağdaş Türkiyesini kuracağız. Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler, tarikatlar, cemaatler ülkesi olamaz. Olmayacaktır. Laiklik, Türk milletini birleştiren harçtır. Ortaçağ karanlığını getirmeye yönelik her girişim, zavallıdır ve Atatürk Devriminin aydınlığı o karalıkları dağıtacak ışık kaynağımızdır.

  

Bu program, bugün Atatürk Devrimini tamamlama hedefimizin öncelikleridir.

 

Bu program, Türkiye’nin önündedir ve Millî Hükümet tarafından kesinlikle uygulanacaktır.

 

Bu programın önünde durabilecek bir tanımıyoruz.

 

Kararlıyız. Cesuruz ve milletimize güveniyoruz.

 

Türk Milletinden hükümet yetkisi istiyoruz.

 

 

YAPARIZ DEDİK YAPTIK

 

Vatan Partisi, Türk Milletinin tarihî kararını içeren programa sahiptir.

 

Vatan Partisi, Türk Milletinin tarihî kararına önderlik edecek tecrübeli ve genç kadrolara sahiptir.

 

Vatan Partisi, yaparız kararı aldı mı, yapar!

 

1) Emperyalizmin dayattığı Ermeni Soykırımı yalanını yerle bir ettik. Yaparız dedik ve yaptık.

 

2) Silivri duvarlarını yıkarız dedik yıktık. Türk Ordusunu ve Parti önderlerimizi hapislerden kurtardık. Şimdi o hapisanelerde FETÖ yargıçları, savcıları ve polisleri yatıyor.

 

3) Açılıma en başından karşı koyduk. Açılım bitti. Türkiye PKK terörünün üzerine yürüdü.

 

4) Rusya, Suriye, İran ve Çin ile güvenlik ve ekonomide işbirliği çalışmalarımız, AKP iktidarına rağmen başarıya ulaştı. Türkiye’ye dostlar kazandık.

 

5) 15 Temmuz 2016 gecesi. FETÖ Darbesine karşı hükümetten de önce kararlı duruş gösterdik. Darbenin bastırılmasında belirleyici olduk.

 

 

TÜRKİYE’NİN ATLANTİK’TEN AVRASYA’YA YÖNELİŞİ

 

Türkiye, tarihi karar sürecine girmiştir.

 

Türkiye ekonomisi, başta Çin ve Rusya olmak üzere Avrasya ekonomileriyle işbirliği dönemine girmiştir.

 

Türkiye’nin enerji güvenliği; Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya dostluğundadır.

 

ABD, bizi bölmek istiyor. Vatan bütünlüğümüz ve yurtta barışın güvencesi, Avrasya iklimindedir.

 

Atlantik sistemi, bizi borç batağında boğmak istiyor. Üretim ekonomisinin iklimi, Avrasya’dadır.

 

Atlantik sistemi, Atatürk Devrimini yıkıma uğrattı. Atatürk Devrimini tamamlama hedefimize Avrasya’da ulaşabiliriz.

 

Atlantik’te bize hayat yok. Bağımsızlık, bütünlük, halkçılık, planlı ekonomi ve üreticilik Avrasya’da.

 

Şanghay İşbirliği Örgütü’ne girmeyi programına yazan tek parti, Vatan Partisi’dir ve Türkiye artık ŞİÖ üyeliğinin eşiğindedir.

 

1945 yılından bu yana Türkiye’yi bugünkü hallere sürükleyen Atlantik dönemi sona ermektedir. Türkiye, Avrasya’daki bağımsız ve öncü konumuna yerleşmektedir.

 

Türkiye, Vatan Savaşından Millî Hükümete gidiyor.

 

Vatan Partisi, yaşadığımız sürecin önder partisidir ve hükümet partisi olacaktır.

 

Karar, artık Türk Milletinindir.

 

Türk Milleti, tarihî kararın eşiğindedir.