Doğu Perinçek'ten Almanya ziyareti öncesi önemli açıklamalar

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Berlin ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Büro Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Uluslararası İlişkiler Büro Başkan Yardımcısı Yunus Soner ile birlikte yapacağı Berlin ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Doğu Perinçek toplantıda şöyle konuştu:

 

Vatan Partisi heyeti olarak, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Büro Başkanı Em. Tüma. Soner Polat, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Bşk Yrd. Yunus Soner ile, Almanya’ya dostluk için gidiyoruz. Türkiye-Almanya dostluğu için.

 

Almanya bizim güvenliğimizin batı ucundaki unsurudur. Türkiye de Almanya’nın güvenliğinin başladığı yerdir ve o bakımdan iki ülke birbirinin dostluğuna muhtaçtır. Ekonomik bakımdan da öyledir. Bizim üçüncü ticaret ortağımız ve aynı zamanda en çok ihracat yaptığımız ülke Almanya’dır. Bu iki ülkenin dost olması lazım. Türkiye ve Almanya tarihten gelen bir geleneksel dostluğa sahiptir. Onun için bu ziyaretimiz hem Alman toplumunda hem Alman devleti ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin geliştirilmesine hizmet edecektir.

 

Almanya’dan bizim beklentimiz şudur; Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye’nin terörle mücadelesi Almanya’nın geleceği bakımından da önemlidir. Almanya’nın güvenliği buralardan başlar. Onun için bu konularda Almanya’nın duyarlı olması ve Türkiye’nin huzuruna, barışına karşı kasteden bir takım terör örgütlerine karşı hoşgörü göstermemesi Almanya’nın da menfaatinedir.

 

En son gündemde olan konu sözde Ermeni soykırımı konusunda Berlin’de Postdam Üniversitesinde hazırlanmış olan çalıştay. Bu Çalıştaya Türk Üniversitelerinden kimse katılmıyor. Vatan Partisi’nin mücadelesi büyük bir başarı kazandı. YÖK’e de teşekkür ediyoruz. Üniversitelerin hassasiyet gösterip elemanlarını çekmesini memmuniyetle karşılıyoruz. Ama Almanya'ya ve Batı kamuoyuna bir daha hatırlatacağız. Ermeni Soykırımı Emperyalist bir yalandır, uluslar arası bir yalandır, tarihsel bir yalandır. AİHM şunu saptadı: “ 1915 olayları Yahudi soykırımına benzemiyor aynı sınıflama içinde değil”.

 

Bu ne demek? Yani 1915 olayları soykırım olarak nitelendirilemez. AİHM bunu Perinçek-İsviçre davasında iki kez karara yazdı. Hem İkinci Dairesi hem Büyük Dairesi. Artık bu Avrupa’yı, bütün devletleri bağlayan bir yargı içtihadı haline geldi. O nedenle Üniversite kürsüleri, parlamentolar hiçbir şekilde yargı kürsüsü, mahkeme değildir. Buralarda mahkemelerin yetkisinde olan konular karara bağlanamaz.

 

Alman Üniversitelerine ve Alman kamuoyuna da bu büyük gerçeği yani AİHM kararını hatırlatmaya gidiyoruz. Alman Üniversitelerinde şu an Perinçek-İsviçre Davası hukuk fakültelerinde, siyaset bilimi fakültelerinde ders olarak okutuluyor. Doktora derslerinde inceleniyor. Yeni bir iklim doğdu. AİHM kararından sonra Türkiye’ye düşmanlık vaadeden girişimlerin son bulmasını da bekliyoruz. Bu konularda da çeşitli görüşme ve gişimlerimiz olacak.

vatanpartisi.org.tr