Doğu Perinçek: 'Kürdistan' bayrağına HAYIR!

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, sözde 'Kürdistan' bayrağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarih:

1/2
2/2

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (28 Şubat 2017) Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyerek, AKP hükümetinin Atatürk Hava Alanına, Esenboğa’ya, Çankaya’ya Kürdistan Bayrağı çekmesine HAYIR dedi. Perinçek, şunları belirtti:

 

 

ATATÜRK HAVA ALANI ESENBOĞA VE ÇANKAYA’DA
KÜRDİSTAN BAYRAĞI


Önceki gün Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye’ye yaptığı ziyaret nedeniyle İstanbul Atatürk Hava Alanı’na ve Esenboğa Hava Alanı’na sözde “Kürdistan” bayrağı çekildi. Yine dün Çankaya’da Başbakan Binali Yıldırım ile Mesut Barzani arasındaki görüşmede Kürdistan bayrağı dikkat çekti.

 

 

İKİNCİ İSRAİL BAYRAĞINA HAYIR!


Başbakan Binali Yıldırım, “Kürdistan” Bayrağı açılmasını bugün “Diplomatik teamül” olarak niteledi. Bir devlet ancak tanımış olduğu bir devletin bayrağını tanır.


Türkiye’nin bağımsız devlet olarak tanıdığı devletlerin arasında “Kürdistan” diye bir devlet bulunmuyor.


Kaldı ki, bugün komşularımız arasında ve dünyada “Kürdistan” diye bağımsız bir devlet bulunmuyor. “Kürdistan Bölgesi”, Irak Anayasası’nın 117. Maddesine göre, Irak devleti içinde federe bir bölgedir. Barzani’nin bağımsız bir devletin başkanı gibi karşılanması, ABD’nin Kürdistan planına EVET anlamı taşıyor. Bu tavır, aynı zamanda Irak Devletinin bütünlüğüne karşı komşulukla bağdaşmayan bir kötü niyeti de içermektedir. Kesinlikle kınıyoruz.


Türkiye ile İngiltere arasında 1926 yılında imzalanan Ankara Antlaşmasının 5. Maddesine göre, Türkiye ile Irak arasındaki sınır kesindir ve bozulamaz.


Birleşmiş Milletler Sözleşmesine göre, devletlerin sınırlarıyla oynanamaz.


Irak’ın toprak bütünlüğü, Uluslararası Hukukun ve bölge ülkelerinin güvencesi altındadır. O sınırı bozmaya kalkanlar, karşılarında bütün bölge ülkelerini ve en önemlisi Mehmetçiği bulacaklardır.


O sınırda yeni bir Devletin oluşturulması, hem Türkiye’nin bölünmesi planına hizmet eder, hem de Uluslararası Hukuka aykırıdır.


Bugün bağımsız bir Kürdistan Devleti yoktur, ancak Amerikan silahıyla hazırlanan bir Bağımsız Kürdistan Devleti planı vardır.


Ne var ki, Kürdistan planı, artık bir hâyâldir. Ancak bölgeyi bir kez daha karıştırmak için gündeme getirilebilir.


AKP Yönetimi, Kürdistan bayrağıyla ABD’nin İkinci İsrail planına EVET demiştir.


Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak, İkinci İsrail planına HAYIR diyoruz.

 


MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLMESİNE HAYIR!


ABD, sözde Kürdistan’ı kurmak için Irak’ı iki kez işgal etti; Suriye’de yıllardır sürüp giden iç savaşı tezgâhladı, milyonlarca Müslümanın kanına girdi.


Sözümona “Kürdistan”, bir Kürt devleti projesi değildir. ABD silahıyla, Müslüman kanı dökülerek kurulan devlet, Kürtlerin devleti olmaz, İkinci İsrail olur.


O nedenle Atatürk Hava Alanına, Esenboğa’ya ve Çankaya’ya çekilen bayrak, İkinci İsrail bayrağıdır.


Irak’ın kuzeyinde “Kürdistan Bölgesi”, ABD silahıyla Müslüman kanı dökülerek kuruldu.


Suriye’nin kuzeyindeki “Kürt Koridoru”, Müslüman kanı dökülerek açıldı.


Bundan sonra da Diyarbakır merkezli sözde “Kürdistan” ancak Müslüman kanı dökülerek kurulur. PKK/PYD terörü ABD tarafından bu nedenle silahlandırılmakta ve desteklenmektedir.


Bu nedenlerle Kürdistan bayrağı, Müslüman kanı dökülmesine EVET bayrağıdır.


Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak, Müslüman kanı dökülmesine HAYIR diyoruz!

 

 

PKK/PYD BAYRAĞINA HAYIR!


ABD, Suriye’de yenilmiştir. ABD’nin “Kürdistan” planı bozguna uğramıştır. Ancak hâlâ bu yönde bir inat görülüyor. PKK/PYD, ABD tarafından “Kürdistan” planı için Türk Ordusuna karşı silahlandırılıyor ve destekleniyor. “Kürdistan”ın, daha doğrusu İkinci İsrail’in merkezinin Diyarbakır olduğu haritalarda gösterilmiştir. ABD’nin “Kürdistan” planındaki baş piyonu PKK/PYD’dir. O nedenle “Kürdistan” bayrağı aslında PKK bayrağıdır. Nitekim “Kürdistan” Bayrağı çekilmesini PKK ve PYD resmî açıklamalarla destekledi. HDP de, “Kürdistan” bayrağı çekmesini alkışladı.


AKP Yönetimi, Kürdistan bayrağı çekerek aynı zamanda PKK bayrağına EVET demiştir.


Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak, PKK bayrağına HAYIR diyoruz.

 

 

MEHMETÇİĞİN VE POLİSİMİZİN
ARKADAN HANÇERLENMESİNE HAYIR!


Türk Ordusu, Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD’nin Kürdistan planını bozmak için savaşıyor. AKP Yönetimi, Ankara’da ve İstanbul’da “Kürdistan” Bayrağı açarak, Mehmetçiği arkadan hançerlemektedir.


Türk Polisi, PKK’nın canlı bombalarının üzerine hayatını feda ederek atlıyor. AKP Yönetimi, Ankara’da ve İstanbul’da Kürdistan Bayrağı açarak, Türk Polisini de arkadan hançerlemektedir.

 

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE EVET
“KÜRDİSTAN” PLANINA EVET OLUR


AKP Yönetiminin Ankara ve İstanbul’da “Kürdistan” Bayrağı açması, Başkanlık sisteminin Türkiye’ye ne getireceğini apaçık sergilemiştir. Takke düşmüş ve başkanlık sistemi gözükmüştür.


Başkanlık Sistemine EVET, “Kürdistan” planına EVET olur.

 

 

DEVLET BAHÇELİ “KÜRDİSTAN” BAYRAĞINA HAYIR DİYORSA
REFERANDUMDA EVET DİYEMEZ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Kürdistan Bayrağına HAYIR dedi. Ancak bu Hayır’ın inandırıcı olması için, Başkanlık Sistemine de HAYR demesi gerekir. Aksi takdirde, bugün yaptığı konuşma, halkı aldatma çabasından başka bir anlam taşımayacaktır.


Kürdistan Bayrağı açılması, kimlerin bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ ile el ele verdiklerini sergilemiştir.


Kürdistan Bayrağına HAYIR diyenler, Kürdistan Bayrağına EVET diyenlerle aynı cephede olamaz!


Devlet Bahçeli’yi Kürdistan Bayrağı’na HAYIR demek için, Başkanlık sistemine de HAYIR demeye davet ediyoruz.

 

 

“KÜRDİSTAN” BAYRAĞININ GEÇMİŞTE DE AÇILMASI
SUÇU AĞIRLAŞTIRIYOR


AKP Hükümetinin Sözcüleri, Kürdistan Bayrağını kendi hükümetleri döneminde geçmişte de açtıklarını itiraf ettiler.


Bu itiraf, onların bu suçu tekrar etmeye devam ettiklerini gösteriyor. Suç, ağırlaşmaktadır.


AKP Yönetimi, “Kürdistan” Bayrağı açtığı Açılım siyasetleriyle, Diyarbakır’da “Kürdistan” ağırlamaları yaparak,PKK’yı güçlendirmiş, PKK’nın mayın döşemesine, hendekler kazmasına, bölgedeki vatandaşların evlerini işgal etmesine, haraç toplamasına, belediyeleri terör faaliyetinin üsleri haline getirmesine, PKK’nın Meclise girmesine izin vermiştir.


Bugün yeniden dalgalandırılan “Kürdistan Bayrağı”, Açılım siyasetini hortlatma tehlikesini içermektedir.


Oysa Açılım mezara gömülmüştür.


Hiçbir güç, Açılım’ı hortlatamaz!

 

 

AKP VE MHP’Lİ VATANDAŞLARIMIZ
“KÜRDİSTAN” BAYRAĞINA KESİNLİKLE EVET DEMEZ


Bugün Cumhurbaşkanlığı Sistemine EVET diyen AKP ve MHP, Kürdistan Bayrağına EVET diyen PKK ve HDP ile aynı cephede buluşmuş oldular.


Bu olay, bugünkü AKP yönetimine ve MHP’ye şiddetli bir uyarıdır.


AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşlarımız, “Kürdistan” Bayrağı açılmasına kesinlikle EVET demez!


Biz Vatan Partisi olarak, AKP ve MHP seçmeni vatandaşlarımızla el ele Başkanlık Sistemine HAYIR diyoruz!

 

 

KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN BAYRAĞI
AYYILDIZLI AL BAYRAĞIMIZDIR


Kimilerinin söyledikleri gibi, Kürdistan Bayrağı açmak, Kürt vatandaşlarımızın oylarını kazanmaz. Tam tersine Kürdistan Bayrağına en başta Kürt vatandaşlarımız HAYIR diyor.


Kürt vatandaşlarımızın bayrağı Ayyıldızlı Al Bayraktır.


Kürt vatandaşlarımızın ataları Doğu Cephesinde, Çanakkale’de, Güney Cephesinde Amerikalı grafikerlerin çizdiği sözde bayrak altında şehit olmadılar. Milletlerin bayraklarını yabancı silahlı kuvvetler çizmez.

 

 

İNİŞE GEÇEN KUVVETLER HEP HATA YAPAR


Tek başına AKP yönetiminin sonu gözükmüştür. Türkiye, Kürdistan Bayrağını savunur durumlara düşen AKP yönetimini sırtında taşımaz.


İnişte olan AKP, birbiri ardı sıra hatalar yapmakta ve iyice batmaktadır.


Bugün dış ve iç cephede yürüttüğümüz Vatan Savaşının zafere ulaşması için Millî Seferberlik Hükümeti şarttır ve kaçınılamaz.

Perinçek, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında havalimanlarına Kürdistan bayrağı açılmasına tepki göstererek, ‘İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir?’ dedi. Acaba bu AKP ve MHP arasında gerginliğe neden olabilir mi? Ayrıca referandumda evet diyenler arasında bir etki yaratır mı?” sorusuna Perinçek, “Kim yaptı diye bir soru olabilir mi? Her şey ortada. Sayın Binali Yıldırım arkasında duran bayrağın farkında değil mi? Ajanlar mı getirdi onu oraya? Bahçeli’nin kimin yaptığını sorması olayın rehavetini anlamadığını gösteriyor. Ancak Türk milleti bunu cezalandıracaktır. Yine milletimiz Kürdistan bayrağı açanlarla referandumda ortaklık yapan Bahçeli’yi de hizaya getirecektir. MHP’nin o kadar duyarlı, vatansever seçmeni var ki, onlar zaten kararlarını vermiştir. Bir de AKP ‘Bölücüler hayır dediği için evet diyoruz’ açıklamaları yapıyordu. Kimin hangi tarafta olduğu ortaya çıktı. Bölücülerle hareket edenler ortada. PKK kimi alkışlıyor. Bu PKK’nın bayrağıdır. Yaptıkları bu hatayı toparlayamayacaklar. Referandum sonucu şimdiden hayırlı olsun” yanıtını verdi.

 

 

‘HABERİ DARBECİLİKLE İZAH ETMEK AKIL DIŞI’


Perinçek, “Hürriyet gazetesinin ‘Karargah Rahatsız’ başlıklı haberine açılan soruşturmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi: Genelkurmay ile ilgili bazı söylentiler vardı. Hürriyet gazetesi de kamuoyunu bilgilendirme görevi yaptı. Bu haberle diğer gazetelerin de önüne geçmiştir. TSK’nın bu açıklık getirilemeyen söylentilerle yıpratılması daha mı iyi? Hele haberi darbecilikle izah etmeleri akıl dışıdır. O bakımdan bravo Hürriyet gazetesine. Rahatsız olmayı anlamak mümkün değil. Tabii psikolojik savaş karşısında Genelkurmayın rahatsız olması normal. Savaşlar aynı zamanda dedikodu ve psikolojik savaşlarla yapılıyor. Genelkurmayın bu dedikodulara cevap verip, ordumuzun moralini güçlendirmesi, komuta kademesi ile subayları, erleri arasında birliğin, güvenin olduğuna yönelik tavrı alması da son derece yerindedir. Ancak savcıların ise hangi ceza kanun maddesine göre o soruşturmayı açtığına şaşıyorum. Vatan Partisi olarak kamuoyunu aydınlatan Hürriyet gazetesi ile dayanışma içerisindeyiz.

 

Haberle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Atılan başlık bir terbiyesizliktir. Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir” açıklamalarının sorulması üzerine Perinçek, “Cumhurbaşkanı bu tür ifadelere dikkat etmelidir. Aşağılamak makamına yakışmıyor. ‘Bedelini ödeyecekler’ açıklaması Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin bile ötesinde. Bunu bir kabadayı söyleyebilir ancak Cumhurbaşkanı söyleyemez” dedi.