Doğu Perinçek’in basına çağrısı: Sistemin çöküşünü paylaşmayın

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Genel Merkezimizde yaptığı basın toplantısında, medya organlarına çağrıda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (23 Mayıs 2018) Ankara’da Parti Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında, medya organlarına çağrıda bulundu. Basının Cumhurbaşkanı adaylarından beşi hakkında sürekli haberler verdiğini, söyleşi yayınladığını ancak Doğu Perinçek’e hiç yer vermediğini belirten Perinçek, “Sistem çöküyor, Türk basınını uyarıyorum bunun altında kalmayın” diye belirtti.” Perinçek’in açıklamaları şöyle:

 

 

TÜRKİYE BASININDA BAKARSANIZ

DOĞU PERİNÇEK GALAKSİNİN DIŞINDA

 

Basın, Cumhurbaşkanı adaylarından beşi hakkında sürekli haber veriyor, söyleşi yayınlıyor. Ancak Doğu Perinçek, sistemin dışındadır. Yalnız özel yayın organları değil, milletten toplanan vergilerle yayın yapan devlet kuruluşları da Perinçek haberlerine fiilen yasak koymuştur. 14-20 Mayıs (geçen hafta) verilerine göre Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi haberlerine TRT Haber 0 dakika ve TRT1 1 dakika ayırmıştır.

 

Sistem, Doğu Perinçek’in adından bile korkmaktadır. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, beş Cumhurbaşkanının burçlarını veriyor. Doğu Perinçek yok. Çünkü Doğu Perinçek galaksinin dışında ve Türkiye’yi burç falına göre yönetmeyecek.

 

 

PERİNÇEK NİJERYA’DA BİLE MANŞETTE

AMA TÜRKİYE BASININDA YOK

 

Oysa Dünya basınına bakarsak, Doğu Perinçek Türkiye’nin en çok adı geçen, en etkili siyasetçilerinin başında geliyor. Örneğin Perinçek’in “HDP kapatılmalı” konulu basın toplantısını ülkemiz basını vermiyor, ancak İran basını yaygın olarak kamuoyuna duyuruyor. ABD, Alman, Rus, Çin, İran, Arap basınında Doğu Perinçek haberleri hep ön sırada yer alıyor.

 

Örneğin geçen hafta Rusya’nın Devlet Haber Ajansı Riya Novosti’nin yayınladığı söyleşi, Rusya’da Russia Today, Geopolitika, Tsargrad TV, Lenta.Ru, Rambler.Ru gibi yayın organlarınca Rus kamuoyuna duyurulduğu gibi Arapça olarak da yayımlandı. Yine Sputnik International, Perinçek’in “NATO’dan çıkacağız” haberini bütün dünyaya yayımlandı. Haber Nijerya’nın Premium Times gazetesinde manşete taşındı. Nijerya’nın diğer gazeteleri de Perinçek’in açıklamasını önemli haber yaptılar. Lübnan’ın en önemli gazetelerinden Almastar News söyleşiyi geniş olarak verdi.

 

 

MÜTAREKE BASINI ERZURUM VE SİVAS KONGRELERİNİ

HABER YAPMAMIŞTI

 

Vatan partisi, sistem basının görüş mesafesi dışındadır. Çünkü sistem basını, yalnız ve yalnız çöken sistemin çöken seçeneklerini parlatmakla meşguldür. Ne var ki, Türkiye’nin ufkunda Vatan Partisi var.

 

İstiklâl Savaşı yıllarında da İstanbul basınının ufku kararmıştı. Mustafa Kemal Paşa İstanbul basınının görüş alanı dışındaydı. İngiliz işgali altındaki İstanbul gazeteleri, Erzurum ve Sivas kongrelerini görmediler. 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruzundan sonraki günlere bakınız, Mustafa Kemal Paşa’nın esir düştüğü ve Yunan Ordularının Ankara’ya ilerlediği haberleri yayımlanıyordu.

 

 

BASIN GERÇEKLERDEN VE ÇÖZÜMDEN KOPMUŞ DURUMDA

 

Bu sistem çürümüştür ve çöküyor. Düşünün bugün ABD, PKK’yı HDP adı altında Hükümet koalisyonu içine yerleştirme gayretindedir. Sistem iktidar ve muhalefetiyle çıkmazdadır. Basın bu çıkmazın içindeki seçeneklerin basını haline gelmiştir. Bir kısmı Türkiye’ye depremden başka bir vaadi olmayan Tayyip Erdoğan yönetimini kurtarma gayretindedir. Diğerleri ise, Tayyip Erdoğan’a düşmanlığa kilitlenerek ABD’nin kaos planına hizmet ediyor. Vatan, millet, üretim gibi çözümler gösterilmiyor.

 

Basın, gerçeklerden kopmuştur ve çözüme gözlerini kapamıştır. Toplumun gözlerine perde indirme görevini yapıyor. Basın, sistemin parçası halinde, sistemle birlikte çürüyor ve çöküşü paylaşıyor.

 

Basına önerimiz, bu çıkmazı paylaşmayın.

 

Basına salık veriyoruz, bu depremin altında kalmayın.

 

 

YASALARA GÖRE BASIN TARAFSIZ GERÇEK VE DOĞRU

YAYIN YAPMAK ZORUNDA

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararı uyarınca, basın tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uymakla yükümlüdür. Yazılı, sözlü ve görsel basın, tek yönlü, taraf tutan yayınlar yapamaz.

 

RTÜK, YSK'nın aldığı gerçeğe, tarafsızlığa, doğruluğa bağlılık ilkelerini uygulamakla yükümlüdür.