Doğu Perinçek: "İkinci İsrail'in kurulmasına izin vermeyeceğiz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, beraberindeki Parti heyetimizle birlikte İran dönüşü bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, beraberindeki Parti heyetimizle birlikte İran ziyaretlerine dair bir basın toplantısı yaptı. Doğu Perinçek toplantıda İran İslam Cumhuriyeti ile yaptıkları görüşmelerde Amerika ve İsrail’in Kürdistan girişimi ve Kürdistan referandumu konusundaki görüşmeleri hakkında önemli bilgiler verdi.


Genel Başkanımız Doğu Perinçek, kurulmak istenen devletin Kürdistan değil, İkinci İsrail olduğunun altını çizdi ve İran Devletine de bu konuda bilgi verdiğini belirtti.  Tehdidin ciddiyetinin  İran'ın da farkında olduğunu söyleyen Perinçek, görüşmelerde İran ve Türkiye'nin dostluğunun pekiştiğini de vurguladı.

 

Perinçek, İran'da Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, İran ile irade birliğine varıldığını belirtti. Perinçek şöyle konuştu:

 

“İsrail'i getirip komşumuz yapmak istiyorlar. Bu yapılan Amerikan emperyalizminin bir girişimidir. Kesinlikle İkinci İsrail devletçiğinin kurulmasına izin verilmeyecektir. Önümüzdeki süreçte eylem birliği, beraberlik konularında, Sayın Ali Ekber Velayeti ile görüşmemiz son derece verimli oldu.

 

Sayın Velayeti'nin önerisi üzerine görüşmeden sonra basın açıklaması yaptık. Bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğünü savunmada İran'ın kararlı olduğunu ve Vatan Partisi'yle olan görüşmelerde de görüş birliğinde olduğunu belirtti. İran Devleti'nin başında bulunan İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamaney çok önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, 'Kürdistan'ın bir rüya olduğunu bu rüyayı görenlerinin uyanmalarının çok yararlı olacağını' belirtti. İran Devleti adına Kürdistan girişimine karşı net tavrı ifade etti.

 

Dünyada bazı kafa karışıklıkları var. Bu propagandalara göre güya İran Kürdistan'ın  kurulması konusunda hoşgörülü bakıyor. Ama sizin de, dünya basının da gördüğü gibi Velayeti bu propagandalara göğüs germiş oldu. Vatan Partisi olarak hep şunu anlattık, 'Yapılacak referandum Kürdistan için değil. Amerikan silahı ile, İsrail silahı ile Kürdistan kurulmaz. Kurulmak istenen ülke İkinci İsrail'dir. Türkiye'nin burnunun dibinde İsrail'in ve Amerikan'ın üsleri bulunacak, askerleri bulunacak ona da Kürdistan denecek. Bu tehdidin ciddiyetini İran görmektedir. İran'ın Türkiye için güvenilecek bir dost olduğunu bu görüşmelerimizde bir kez daha anladık.

 

Temaslarımızda, ‘Türkiye ve İran olarak ortak bir strateji belirleyelim. Türkiye, İran, Irak ve Suriye yetkilileri buluşalım. Bu referandum girişimine karşı ve sözüm ona İkinci İsrail kurma girişimine karşı bölge ülkeleri bir araya gelip planlarımızı yapalım ve o planları eyleme geçirelim’ şeklinde son derece somut konuştuk. İkinci İsrail tespiti Vatan Partisi'nin tespitidir ve Batı Asya'da da kabul görmüştür. Barzani'yi bırakın, Barzani'yi cepheye süren Amerika geri adım atmaya başladı. Barzani’nin kendi bacakları yok, Amerika ne diyorsa onu yapmaktadır.