Doğu Perinçek: "Devlet Bahçeli'yi milletin mevzisine davet ediyorum"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi.

Genel Başkanımız Doğu Perinçek İstanbul İl Merkezimizde Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama sonrasında soruları cevaplayan Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son günlerdeki söylemleriyle ilgili gelen soruları yanıtsız bırakmadı.

Doğu Perinçek, MHP liderinin“eli kanlı Aydınlıkçılar” gibi bugün milletin birliğine ve Türkiye’de huzura, barışa son derece zararlı olan sloganların altına saklanmak zorunda kaldığını söyledi. Perinçek’in cevabı şu şekilde:

“Bunları söylemek istemezdim ama Devlet Bahçeli gerçekten çaresiz duruma düşmüş. Türkiye’de tekrar 60-70’li yıllardaki ülkücü-devrimci kavgalarını hortlatmaya çalışıyor. Sürekli olarak “pusu kuranlar”, “kurşun atanlar” gibi kavramlar kullanıyor.

Bugün Türkiye Vatan Savaşı veriyor. Devlet Bahçeli’yi Vatan Savaşında milletin mevzisine davet ediyorum. Şu anda Vatan Partisi ve MHP mensupları arasında ne birbirine kurşun atan ne de birbirine pusu kuran var. Kaldı ki eskiden de yoktu. Eskiden sol adına bazı kesimlerle ülkücüler arasında kavgalar oluyordu. Ama bütün ülkücüler, milliyetçiler hepsi bilir, o dönemlerde biz, okula herkes serbestçe gitmeli, ülkücüler okula gelmeli diyorduk. Bu siyaseti izledik ve bu yüzden biz arkadaşlarımızı kurban verdik. Arkadaşlarımızı hem sol örgütler vurdu hem de maalesef Devlet Bahçeli gibi kışkırtıcı insanların güdümündeki unsurların hedefi olduk.

Ama biz kendimizi savunmak dışında o dönem hiçbir şiddet eylemine, kavgaya girmedik. Sayın Alparslan Türkeş de bizim bu tutumumuzu övgüyle anardı. 2 yıl Kirazlıdere Hapishanesinde beraber kaldık. Derlerdi ki “Siz bu kavgaları kışkırtan, bu kavgalarda taraf olan bir tutum almadınız. Milleti birleştirmeye çalıştınız ve bir barış ortamı için mücadele ettiniz.”

Onun için bugün “eli kanlı aydınlıkçılar söylemi” kadar gerçek dışı bir söylem yoktur. Bunun değerlendirmesini milliyetçilere bırakıyorum. Milliyetçiler bunun gerçekçi olmadığını Aydınlıkçıların elinin kanlı olmadığını çok iyi bilirler. Aydınlıkçılar siyasal mücadelede, hele milletin içinde şiddeti reddetmişlerdir.

Bugün açısından MHP yöneticilerini uyarıyorum. Bugün bir Vatan Savaşı veriyoruz. Mehmetçik şu an Fırat Kalkanında ABD güdümündeki kuvvetlerle savaşıyor ve bu mücadelede Vatan Partisi Mehmetçiğin yanındadır. MHP tabanı da Mehmetçiğin yanında. Peki Devlet Bahçeli bu beraberliği niçin bozmaya çalışıyor? Amacı nedir? Niçin milletin saflarında böyle bir kavga çıkartmaya çalışıyor ve milletin birbirine yumruk sıkmasını, şiddet kullanmasını kışkırtan bir söylemi benimsiyor? Bunun üzerine düşünmek lazım.

Referandumda kaybettiklerini gördüler ve Hayır cephesinde de Vatan Partisinin akıllı siyasetlerinin ağırlık kazandığını, önderlik yaptığını gördüler. Ne yapmak istiyorlar? Vatan Partisi’nin terbiyeli, birleştirici üslubunu bozmaya çalışıyorlar ama boşuna gayret ediyorlar, bozamazlar. Devlet Bahçeli pusudan, kurşundan, kandan bahsetti diye benim pusuda, kanda ve kurşundan bahsetme ihtimalim yok. Beni kışkırtıp da Amerikalıların kurduğu tuzağa beni sürükleyemez, orda da başarısız olmaya mahkumdur.

Onun için Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum, bu çabaların hiçbir sonucu yoktur, kendisinin bu kurşunlu sözlerine, kanlı sözlerine bizim karşılık verme ihtimalimiz yoktur. Kendisini Mehmetçiğimizin yanında mevzilenmeye davet ediyorum.”