Doğu Perinçek: "ABD-İsrail fitnesine karşı İran devleti ve halkının yanındayız"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İran’daki bölücü fitne hareketleri konusunda bir bildiri yayınladı

Tarih:

· İran’daki fitne Türkiye için de fitnedir.

 

· İran’daki Türk, Kürt ve Arapları, ABD ve İsrail’in kışkırttığı fitneye karşı, İran milletinin bütünlüğü içinde İran Devletinin huzuru sağlamasına destek olmaya çağırıyoruz.

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İran’daki bölücü fitne hareketleri konusunda bir bildiri yayınladı. Bildiri metni şöyledir:

 

 

İRAN’DAKİ FİTNE

 

Çeşitli kaynaklardan birbiri ardı sıra gelen haberlere göre, “Güney Azerbaycan Hareket Partisi” adlı parti, İran’daki gösterilere katılıyor. “Bozkurt” işareti yapan göstericiler, İran hükümetini hedef alıyor ve bölücü sloganlar atıyorlar. ABD bağlantısıyla tanınan parti, afişler bastırmış ve duvarlara asmış. Afişlerdeki yüzü kapalı teröristin beresinin üzerinde Ayyıldız var.

 

 

CIA SAHNE ALDI

 

CIA, İran’da Türkçü maskesiyle, “Bozkurt” işaretleriyle sahneye çıkmış bulunuyor.

 

İran düşmanı Türkçülük olur mu?

 

Türkiye düşmanı Türkçülük olursa, İran düşmanı Türkçülük de olur.

 

Türkçülük, Türk milletinin milliyetçiliğidir, Türk milletinin emperyalizmin denetimi dışında başı dik, özgür ve refah içinde yaşama davasıdır.

 

Türkçülük, aynı zamanda emperyalizme karşı Mazlum ve Gelişen ülkelerle kardeşlik ve dayanışma davasıdır.

 

Türkçülük, başka devletlerin güdümünde olursa, ona Türkçülük denmez.

 

 

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN GELENEĞİ

 

Türkler büyük millettir. Türk sözcüğü her kavramla yan yana getirilebilir ancak emperyalizmle uyumlu hale getirilemez!

 

Arkamızdaki yüzyıllara bakınız, Türk milleti, emperyalizme karşı iki yüzyıldır savaşan birkaç milletten biridir.

 

Ve o savaşlar, aynı zamanda emperyalizmin üzerimize sürdüğü etnik bölücülüğe karşı savaşlardır.

 

Son iki yüzyılın tarihi gösteriyor ki, Türkiye’yi bölmek için savaşa girişildi mi, emperyalizmle işbirliği kaçınılmazdır. Küçük bir güç, yenemeyeceği gücü büyük emperyaliste dayanarak yenmeye kalkar. Son iki yüzyılın kanunu budur.

 

Aynı dersler, İran’a karşı yürütülen ayrılıkçı hareketler için de geçerlidir: İran’a karşı etnik ve mezhepsel savaşa kalkanlar, emperyalizmle işbirliğine yönelmişlerdir.

 

İşte son örneğini yaşıyoruz. İran’daki gösterilere önce Kürt ayrılıkçıları katıldı, arkasından “Bozkurt” işaretleriyle sahneye sürülenler var. En son Suudi Arabistan destekli bir takım terör örgütleri de Arap Milliyetçiliği adına eylemlere başladılar.

 

Ancak başarı şansları bulunmuyor. ABD bölgede kaybetti, İran’da kazanma şansı yok.

 

 

ÇÖHREGANİ’YE YAPTIĞIMIZ UYARILAR

 

Bunları burada bugün yeni söylüyor değiliz. 2000’li yılların başlarında Brüksel’de Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’ne katılmış ve orada da kürsüden anlatmıştık.

 

Bir tarihte kendisini Güney Azerbaycanlıların lideri diye tanıtan Çöhregani, İstanbul’a ziyaretimize geldiği zaman, Güney Azerbaycan’ı kurtarma davasından söz ediyordu. Şu uyarıyı yaptık: “Karabağ işgal altında, vatan toprağını kurtarmayı bırakıyorsunuz, bir de İran devletini karşıya alıyorsunuz! Üstelik Türkiye ile İran dostluğunu da baltalıyorsunuz. Buradan kurtuluş değil, eldeki Azerbaycan’ı tehlikeye atmaktan ve Türkiye üzerindeki ABD denetimini güçlendirmekten başka bir şey çıkmaz.”

 

 

TÜRKÇÜLÜK PALAVRAYLA DEĞİL

BİLİMLE OLUR

 

Türkçülük, emperyalizme karşı mazlum milletlere örnek olan harekettir.

 

Türkçülük, mazlum ülkelerde nifak e fitne çıkarmanın aleti değildir.

 

Türk milletinin bağımsızlık ve zenginlik davası olan Türk Milliyetçiliği, hesapla kitapla olur, başka deyişle bilimseldir.

 

Bugün Batı Asya ülkelerinde, birbirini hedef alan sözde Milliyetçilik, Amerikan Milliyetçiliğidir.

 

İran’ı hedef alan “Türkçülük”, sahte Türkçülüktür, Amerikan Tükçülüğüdür.

 

Irak’ı hedef alan “Türkçülük”, sahte Türkçülüktür, Amerikan Tükçülüğüdür.

 

Suriye’yi hedef alan “Türkçülük”, sahte Türkçülüktür, Amerikan Tükçülüğüdür.

 

Rusya’yı hedef alan “Türkçülük”, sahte Türkçülüktür, Amerikan Tükçülüğüdür.

 

Çin’i hedef alan “Türkçülük”, sahte Türkçülüktür, Amerikan Tükçülüğüdür.

 

Çünkü Türkiye’nin bağımsızlığı ve zenginliği için mücadele, saydığımız ülkelerle işbirliğini gerektiriyor.

 

Onlara karşı savaşa kalkışırsanız, Türkiye adına ve Dünya Türklüğü adına, hiçbir şey kazanılmaz, tam tersine eldekileri de tehlikeye atarsınız, Amerikan Milliyetçisi olursunuz, Türk Milliyetçisi değil.

 

 

DEVLET BAHÇELİ’NİN SORUMLULUĞU

 

İşte bu nedenlerle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “82. 83. 84. Vilayet” söyleminin içerdiği tehlikeye dikkat çekmiştik. Aslında o tavır, Kerkük Türklerinin önderleri tarafından paylaşılmadı. Onlar, “Biz vatan haini değiliz, Irak’ı bölmeyiz” demişlerdi. İran’daki on milyonlarca Türkün tutumu da budur.

 

Şimdi Devlet Bahçeli’den beklenen, İran’da “Bozkurt” işareti yapan fitnecilere karşı tavrını ortaya koymasıdır. ABD’nin sözde “Kürdistan”, gerçekte İkinci İsrail planına hizmet etmek Türk Milliyetçisine yakışmaz.

 

 

CHP FİTNEYİ DESTEKLİYOR

 

CHP Grup Başkanvekili Altay, dün İran’daki olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "demokrasiden korkmamak, özgürlüklerden rahatsız olmamak, medyayı susturmamak gerektiğini" belirtti.  CHP Grup Başkan Vekili,  CHP’nin ABD ve İsrail güdümlü fitneye açık desteğini İran ve Türkiye rejimleri arasında benzerlik kurarak da sürdürdü. "Türkiye ve dünyanın bütün ülkelerinde toplumların, sokulmak istenildiği kalıbı parçalayıp kırdığını, İran'da da bunun yaşandığını" vurgulayan Altay, "toplumları baskılamamak, kişileri bir kalıba sokmamak, insanı önce insan olarak görmek gerektiğini" söyledi. Engin Altay, CHP’nin İran’a yönelik eleştirilerini de sıraladı: "İran'da eksikler var, demokrasinin son derece daraldığı kanalda insanlar çıkış arıyor. Bu çıkış aranırken şiddetten uzak durmak lazım. Kan, gözyaşı olmadan da insanların demokrasiyi elde edebileceğine, adaletin tesis edilebileceğine inananlardanım. İran'ın huzur ve istikrarı bizim açımızdan da son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

 

 

İRAN’DAKİ FİTNE

TÜRKİYE İÇİN DE FİTNEDİR

 

ABD emperyalizminin İran’daki fitne hareketi, ekonomik sıkıntıları ve halkın çeşitli şikayetlerini kullanıyor, bunu İran Hükümeti de saptıyor.

 

Türkiye olarak şu gerçeği saptamak durumundayız: ABD’nin bu girişimi Türkiye için de tehdit oluşturuyor. İran, Irak, Suriye, Türkiye, nerde olursa olsun, bölge ülkelerindeki her fitne hareketi, bütün Batı Asya devletleri için de fitnedir.

 

 

ÇÖZÜM İRAN’IN BİRLİĞİNDE VE BÜTÜNLÜĞÜNDEDİR

 

İran halkının sorunlarını, ABD emperyalizmi ve İsrail çözmez. Çözüm, İran’ın bağımsızlık ve bütünlüğündedir, yoksa kargaşalıklara sürüklenmesinde değil.

 

Denklem biliniyor: Irak’ın, Suriye’nin ve İran’ın birliği ve toprak bütünlüğü, Türkiye’nin de birliği ve toprak bütünlüğüdür. Türkiye, bu denklemi anladığı içindir ki, ABD’nin Barzani’yi ateşe atarak sahnelediği bağımsız “Kürdistan” girişimi bozuldu.

 

 

DIŞ MÜDAHALEYE KARŞI

İRAN DEVLETİNİN VE HALKININ YANINDAYIZ

 

İran’da kargaşalıklar çıkartmaya kalkışan ABD-İsrail fitnesinin kararlı olarak karşısındayız.

 

İran’ın sorunlarını ancak İran devleti ve halkı çözer.

 

İran’ın ayrılmaz parçası olan Türkleri, İran milletiyle birlikte ABD’nin kışkırttığı tertiplere karşı mücadeleye çağırıyoruz.