Danıştay'ın tarihi kararı

Genel Başkan Yardımcımız Av. Nusret Senem Danıştay 8. Dairesi’nin ‘Andımız’ kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem Danıştay 8. Dairesi’nin ‘Andımız’ kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Senem, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün karşı çıkış açıklamalarına cevap verdi.

 

“Sayın Bekir Bozdağ’ın ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamaları oldu. Hukuk devletinden eğer bahsediyorsak, okullarımız, bir milli değerlere bağlı vatandaş yetiştirilmesi zorunluluğunu taşımaktadır. Büyük hizmeti olan andımızın kaldırılması, hukuka aykırı bir işlemdi.”

 

 

Danıştay Tarihi Karar Verdi

 

“Danıştay nihayet yıllar sonra hukuka aykırı bir işlemi ortadan kaldırarak tarihi kararı vermiştir.Kararın gerekçesi çok yerindedir. Bu şekilde anayasaya ve yasalara uygun bir yargı kararına karşı çıkış olarak Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın yargı üzerinde baskı kurmayı amaçlayan tavırları hiç bir şekilde onaylanamaz.”

 

“ ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım..’ şeklinde devam eden ve Cumhuriyet’in en başarılı adalet bakanının elinden çıkmış olan andımızın böylesine bir baskıyla yeniden ortadan kaldırma çabası bence sonuç vermeyecektir.”

 

“Bu karşı çıkışları onaylamak mümkün değildir. Türkiye’nin bugün milli birliğe, milli bütünlüğe ve milli değerlere, çocuklarımızın milli hasletlere sahip olması gereken bir dönemdeyiz.”

 

 

Türk Milleti Buna Güçlü Bir Şekilde Tavrını Gösterecektir

 

“Andın ideolojik bir tavrının olduğu yorumların hep temelindedir. Bu ihvancı kafa, maalesef idarenin belli bir kısmında sürüp gitmektedir. Buna karşın Türk milleti buna güçlü bir şekilde tavrını gösterecektir.”

 

“AKP’li bir çok yurttaşımız bu karşı çıkışa katılmayacaklardır. Bu adımların geçmişte, milli irade ile geri çekilişini gördük. Bugün Türkiye’nin konumlandığı süreçte, karşılaştığımız tehditler perspektifinde değerlendirdiğimizde bu çok yanlıştır.”

 

“Açılım süreçlerinden bugüne çok şey değişti. PKK’yı Güneydoğu’da ABD hamiliğiyle kontrole yol açan süreç, TSK’mızın kararlılıkla üzerine gidirek ABD’yi ve PKK’yı ‘hendeklere gömerek’ tam tersine döndürmüştür.”

 

 

Eski Alışkanlıklar, Eski Anlayışlar ile Bakmak Son Derece Yanlış

 

“Bu yüzden, bugüne eski alışkanlıklar, eski anlayışlar ile bakmak son derece yanlıştır. Danıştay’ın almış olduğu karar, idarenin yerine geçerek alınmış bir karar değildir. Bu ‘yerindelik denetimi’ de değildir. Bozdağ ve bazı AKP’lilerin hukuki değerlendirmeleri son derece yanlıştır.”