"Cumhurbaşkanı Adayı, PKK’yla Mücadele Eden Ordu Komutanı İle Savaşamaz!"

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, "apolet sökme" tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Genel Başkan Yardımcımız ve Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayımız Mehmet Bedri Gültekin, "apolet" sökme tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gültekin, açıklamasında şunları söyledi:

 

 

Cumhurbaşkanı Adayı, PKK’yla Mücadele Eden Ordu Komutanı İle Savaşamaz!

 

Vatan Partisi Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Bedri Gültekin bugün Vatan Partisi Seçim Eşgüdüm Merkezinde yaptığı basın toplantısında CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 2.Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in Apoletlerini sökeceğini söylemesine tepki göstererek Bir Cumhurbaşkanının bir ordu komutanının apoletlerini sökemeyeceğini, böyle bir yetkisinin olmadığını ifade etti.


Basın toplantısında çok sayıda parti üyesi de hazır bulundu.

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, Malatya Esnaf Odası’nın düzenlediği iftar yemeğinde, salonda bulunan herkesle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlayan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in “Apoletlerini sökeceğini” söyledi.


Öncelikle şunu belirtelim: Bir Cumhurbaşkanı, bir Ordu komutanının apoletlerini sökemez. Böyle bir yetkisi yoktur. Sayın İnce, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasından habersiz konuşuyor.


Askeri Ceza yasasına göre bir komutanın rütbesi, ancak bir yıldan ağır hapis cezası aldığı zaman sökülür. Sayın İnce’nin Askeri Ceza Yasası’nı da bilmediği anlaşılıyor.


Türk Ordusunda komutanların tayin, terfi ya da emeklilikleri ise Yüksek Askeri Şura’da kararlaştırılır. Orada da Cumhurbaşkanının sadece bir oyu vardır.


Yani Cumhurbaşkanı adayı, mahalle kahvesi ağzıyla “apolet sökmekten” bahsedemez!

 

 

Bölücülerin ve Yobazların Hedefi Olan Komutan


Daha önemlisi şudur. Orgeneral İsmail Metin Temel, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine karşı direnmiş, darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında önemli rol oynamış ve Zeytin Dalı Harekâtı’na komuta ederek bölücü örgüte büyük darbe vurmuş, ABD-İsrail koridoru planını bozmuş kahraman bir komutanımızdır.


Böyle olduğu için hem FETÖ’nün hem de PKK’nın hedef aldığı, saldırdığı bir komutandır.


Bölücü ve gericilerin hedefi olan bir komutanı hedef almak, sadece hedef alan kişinin durduğu yeri gösterir.

 

 

Türk Ordusu’nu yönetecek Milli Hükümet


Türk Ordusu bugün Vatan Savaşı yürütüyor. Son üç yıl içinde Vatan Savaşında büyük başarılar kazanmış, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesini tarihe gömmüştür.


Vatan Savaşımız hâlâ devam ediyor. ABD emperyalizmi şimdi Suriye’de Fırat’ın doğusunda PKK’ya bir devletçik kurmak peşindedir. Türk Ordusu şimdi de ABD’nin bu planını bozma görevi ile karşı karşıyadır.


Ordumuz kahramanca bir mücadele yürütüyor. “Kahraman Ordu” için, aynı anlayışlara sahip “kahraman bir Hükümet” gerekir!


Türk Ordusu’nun ihtiyacı, Vatan Savaşı’nda kendisine komuta edecek bir milli Hükümet’tir.


Türkiye’nin; Ordusu’na saldıran Cumhurbaşkanı adaylarına değil, Vatan Savaşında Ordu’ya komuta edecek Cumhurbaşkanına ve o Cumhurbaşkanının başında olacağı bir Milli Hükümete ihtiyacı vardır.