CHP Azerbaycan’a “Ermenistan’a teslim ol” dedi

MYK Üyesi Osman Erbil'den, CHP bildirisinde Azerbaycan’ın Vatan Savunmasının “Çatışmacılık, savaş kışkırtıcılığı” ifadeleriyle karalanmasına tepki

Tarih:

Vatan Partisi MYK Üyesi Osman Erbil, CHP bildirisinde Azerbaycan’ın Vatan Savunmasının “Çatışmacılık, savaş kışkırtıcılığı” ifadeleriyle karalanmasına tepki gösterdi. CHP’nin bildirisini bozguncu, yıkıcı ve Türkiye karşıtı olarak nitelendiren Erbil, “Ancak ABD ve İsrail’in kazanmasında menfaati olanlar bu tür bildiriler hazırlayabilir” dedi. TTB Merkez Konseyi Başkanlığı’na gelen Şebnem Korur Fincacı’yla ilgili değerlendirme de yapan Erbil, Ficancı’nın PKK-HDP ile yakınlığını ve FETÖ kumpaslarına sunduğu hizmeti anlattı.

 

CHP bildirisinde Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı yürüttüğü Vatan Savaşı’na son verilmesinin istenmesine Vatan Partisi’nden tepki geldi. Vatan Partisi MYK Üyesi Osman Erbil, bugün İstanbul İl Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında bildiriyi “CHP Azerbaycan’dan teslim olmasını istiyor” sözleriyle değerlendirdi. Erbil şunları söyledi: “Azerbaycan bir kurtuluş savaşı vermektedir. Bu savaşta kardeş Azerbaycan’la kader ortağıyız. Şehitleri şehidimiz, gazileri gazimizdir. Çünkü Azerbaycan’ın toprakları Türkiye’nin de öz vatan toprağıdır. Bizim için İzmir neyse Karabağ da odur!”

 

 

TOPRAKLARINI KORUMAK SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI SAYILIYOR

 

“Türkiye devlet ve millet olarak bu milli bilinçle Azerbaycan için kenetlenmişken maalesef CHP adına dün bozguncu ve fitneci bir bildiri yayımlanmıştır. CHP logosuyla yayımlanan bildiride Azerbaycan’ın vatan savaşı, çirkin ithamlarla suçlanmıştır. Saldırı ve işgal altındaki kardeş ülkemizden topraklarını korumasını bırakması ve teslim olması istenmiştir. Bildirinin başlığı kışkırtıcıdır: ‘Azerbaycan'ın ve Ermenistan'ın yoksul çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanlıkları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez.’”

 

 

VATAN SAVUNMASI “SİYASİ RANTÇILIK” İLAN EDİLİYOR

 

Erbil, CHP bildirisinde Azerbaycan’ın vatanını savunmasının bir aldatmaca ve siyasi rant olarak görüldüğünü belirtti: “Bildiride, başta Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev olmak üzere Azerbaycan yönetimi, iktidarını ayakta tutmak için savaş çıkarmakla suçlanıyor. Yine bu bildiriye göre Dağlık Karabağ’a ve diğer bölgelere Azerbaycan ordusunun girip topraklarını geri alması gibi çatışmacı seçenek olarak sunuluyor ve reddediliyor. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olması da şu şekilde mahkûm ediliyor: ‘Başta AKP iktidarı olmak üzere, Türkiye'nin savaş yanlısı çevreleri, uluslararası hukuk ve diplomasiyi harekete geçirmek için çalışmak yerine siyasi rant uğruna, hamasi askeri nutuklar atıyorlar.‘Tek millet iki devlet’ anlayışı savaşa değil barışa hizmet etmeli.’ Bu ifadelerle Ermenistan’ın emperyalist ülkelerce Azerbaycan’ın üzerine kışkırtıldığı gerçeği de ters yüz ediliyor.”

 

 

AZERBAYCAN’A ÇAĞRI: “ELLER YUKARI!”

 

Erbil, CHP bildirisindeki “Türkiye’nin tutumu, ekmek parası peşinde, ülkemize sığınan Ermenilere dönük provokasyonlara yol açıyor” ifadesini de fitnecilik olarak nitelendirdi. Erbil, şöyle devam etti: “Bildirinin son bölümünde Azerbaycan’a adeta ‘eller yukarı’ çağrısı yapılıyor. Buna göre Azerbaycan sahibi olduğu topraklara doğru askeri ilerleyişini derhal durduracak. Diplomasi masasına oturacak. AGİT ve BM Güvenlik Konseyi gibi uluslararası kuruluşlardan hakkını bekleyecek. Onların verdiği kararlara uyacak. Böylece bölgeye sözde barış gelecek!” CHP bildirisi bozguncudur! CHP bildirisi yıkıcıdır. CHP bildirisi Türkiye karşıtıdır. Böyle bir bildirinin üzerinde CHP logosu değil de PKK-HDP logosu olsaydı ancak bu derece düşmana yarayacak cümleler kurulabilirdi. Ancak ABD ve İsrail’in kazanmasında menfaati olanlar bu tür bildiriler hazırlayabilir.”

 

 

PKK - HDP İLE İÇLİ DIŞLI OLAN SİYASİ KİŞİLİK

 

Erbil, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanlığına seçilen Şebnem Korur Fincancı’yla ilgili de değerlendirme yaptı. Erbil, Fincancı’nın PKK-HDP’yi destekleyen siyasi duruşuna dikkat çekti: “Fincancı, 2016 yılında PKK’nın kapatılan gazetesi Özgür Gündem’in Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştır. Örgütün gazetesinin yöneticiliğini yapacak kadar kendisini PKK’nın fikirlerine yakın hissetmektedir. Ayrıca PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen platformun kurucuları arasında da yer almıştır. Hendek operasyonlarına karşı imza toplayan isimlerden biri de Fincancı’dır. Fincancı, o dönemde Türk askerini Cizre'de katliam yapmakla suçlamıştır. 2018 yılındaki Zeytindalı– Afrin harekâtına da karşı da kampanya yürütmüştür.

 

 

FETÖ’NÜN YARDIMINA KOŞAN FİNCANCI

 

Fincancı’nın FETÖ kumpasları dönemindeki rolünü anlatan Erbil şunları söyledi: “Ergenekon kumpasında vatanseverlerin mahkum etmesi için hakim – savcı kılıklı FETÖ’cü hainlerin yardımına ilk koşanlardan biri Fincancı olmuştur. Silivri mahkemelerinde FETÖ iddianamesindeki iftiralarla vatanseverlerin ceza alması için davaya müdahil olarak katılmıştır. Fincancı daha önce de Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın katledilmesi davasına adli tıp uzmanı olarak işkence raporu göndermiştir. Bu rapor sayesinde sanıklar itirafçı olmaktan vazgeçmişlerdir. Cumhuriyet aydınlarına yönelik suikastlar böylece karanlıkta bırakılmıştır”

 

 

AB’DEN PARA KARŞILIĞI İŞKENCE RAPORU HAZIRLAMAK

 

Erbil, Fincancı’nın AB’den para alma karşılığında Türkiye’yi işkenceci ülke olarak gösterme taahhüdünde bulunduğunu ifade etti. Fincancı’nın 1915 olaylarını “Ermeni Katliamı” olarak nitelendirdiğini kaydeden Erbil, söz konusu kişinin bu konularda da Türkiye’yi suçlayan faaliyetler içinde olduğunu vurguladı.

 

Erbil, TTB Merkez Konseyi’nin Türk hekimlerini temsil etmediğini, önümüzde süreçte vatansever hekimlerin birleşerek meslek kuruluşlarını HDP-PKK güdümünden kurtaracağını söyledi. Erbil, “Bölücülüğün örgütlenmesine ne Meclis’te, ne belediyelerde ne de meslek kuruluşlarında izin verilmeyecektir.” dedi.