Cephede Savaşan Mehmetçik Annelerine Sesleniyoruz: Yalnız Değilsiniz

Vatan Partisi Öncü Kadın Düzce İl Başkanlığından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Bu yıl 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününde, tüm kadınlarımızın yürekleri Afrin’de teröre karşı vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimizle çarpıyor. Yüreklerimiz cephede savaşan asker anneleriyle, şehit anneleriyle birlikte çarpıyor.

Cephede savaşan Mehmetçik annelerine sesleniyoruz, yalnız değilsiniz. Onlar bizim de çocuklarımız, bizimde yüreklerimiz onlarladır.

Bugün cepheye Mehmetçik yetiştiren, fabrikada, tarlada, hayatın her alanında üreten, insanlığı var eden kadınlara karşı maalesef haksızlıklar da devam ediyor.

1920lerde Atatürk’ün yaptığı devrimlerle kadınlar toplum hayatına katılmış, Erkeklerle eşit haklara sahip olmuştu, Fakat son yıllarda bilimsellikten uzak gerici eğitim sistemi hakim kılındıkça, çocuk yaşta gelinler, kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, şiddet olayları artmıştır. Aynı zamanda kadınlar çok çocuk yapmaya teşvik edilerek eve kapatılmaya çalışılmaktadır. Toplumun yarısını oluşturan kadınları yok sayarak toplumu ayakta tutamazsınız toplumun iki ayağını eşit hale getirmek ve sağlamlaştırmak için her zaman mücadele edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları ve kadın sorunlarını çözebilmek, Atatürk cumhuriyetini yeniden hayata geçirecek, devrimlerini yaşatacak ve ileriye taşıyacak bir hükümete ihtiyaç var. Bu milli hükümeti kurmak için bütün kadınları Vatan Partisinde mücadeleye davet ediyoruz.

Bütün kadınlarımızın 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyoruz.

Türkan Açıl

Vatan Partisi Öncü Kadın Başkanı