"Bu saldırıya destek olanlar ABD'nin yenilgisini paylaşacaklardır"

Vatan Partisi Sakarya’dan ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail’in Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırıları ile ilgili açıklama

Tarih:

Sakarya İl Başkanlığımız, Suriye'ye emperyalist saldırıya karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı yaptı. Ağralı, açıklamasında şunları söyledi:

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarılı Afrin operasyonundan sonra Türkiye , İran ve Rusya’nın birleşmesi ve Suriye’nin Doğu Guta’yı teröristlerden temizlemesi bölgede yenilen Amerika’ya ‘’kimyasal silah’’ bahanesi ile Suriye’ye füze saldırısında bulunma fırsatı vermiştir. Amaç; Türkiye ,İran ve Rusya’nın başarı ile yürüttüğü Astana sürecini baltalamak , Türkiye, İran ve Rusya yakınlaşmasını bozmaktır. ABD’nin Suriye saldırısına hükümetin destek vermesi kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Aynı zamanda Afrin harekatını destekleyen Türk milletine ihanettir. Suriye’nin bölünmesi ve dağılması Türkiye’nin bölünmesidir. ABD'nin stratejik hedefi olan Kürdistan’ın (İkinci İsrail) kurulması Akdeniz’e bir koridor açılması ve Türkiye’ye doğru genişlemesi Diyarbakır’ın verilmesidir. Hükümetin Amerikan emperyalizmine karşı ikircikli tutumu Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermemekte ve Türkiye yönetilememektedir. Vatan Partisi olarak kardeş Suriye halkının yanındayız. Mazlum milletler bir gün bu haçlı ittifakını mavh-ı perişan edecektir. Bu saldırıya destek olanlar Amerika’nın yenilgisini paylaşacaklardır.