"Bu çöpün altında siz kalırsınız"

Düzce İl Başkanlığımız, çöp sorunu yaşayan köylerimizle ilgili bir açıklama yaptı

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Düzce İl Başkanlığımız, Hecinler, Hasanlar, Esençam ve Esentepe köylerinde yaşanan çöp sorunuyla ilgili bölge halkından birlik aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce İl Başkanımız Fethi Sönmez şunları söyledi:

 

Hecinler, Hasanlar, Esençam ve Esentepe köylerinde yaşayan yurttaşlar çöpün altında kalmamak, köylerini, yaşam alanlarını korumak için yıllarca mücadele ettiler. Mahkeme kapılarında beklediler. Davayı kazandılar. Belediye başkanı yasada hile yaptı. Bu insanlar yine direndi. Kadını erkeği, yaşlısı genci hep birlikte gece gündüz demeden hem köylerini aynı zamanda Düzce’yi aynı zamanda İstanbul’un içeceği suyu da savundular.

 

Bir kez daha anladık ki yasalar güçlü olanlar için örümcek ağı,köylü ve emekçiler için çelik zincirmiş!

 

Referandum öncesi 7 Nisan’da Sayın Bakanımız köylülere artık buraya çöp atılmayacağı sözünü verdi.Bu zaman içerisinde yeni yer bulunacak ve tesis oraya yapılacaktı. Düzce’nin Belediye Başkanı,Milletvekilleri,Bakanı,her işe müdahil olan iktidar partisinin il yöneticileri hep birlikte kulaklarının üstüne yattılar.Şimdi tekrar kalkmışlar buraya çöp dökeceğiz diyorlar.

 

Şimdi soruyoruz ‘’Bu memlekette Bakanın sözünün tüy kadar bir ağırlığı yok mudur?’’

 

Sayın valimiz 6 Aralık’ta Esençam, Hecinler, Esentepe ve Hasanlar köy muhtarlarını makamına çağırarak ‘’ Köylüyü ikna edin’’diye baskı yapıyor.Düzce’yi yönetenlerin görevi halkı taciz etmek,huzursuz etmek değildir.Tam aksine bunu yapanları engellemektir.

 

Çözüm olarak, çöpü köylünün sırtına dökmeyi bulduysanız,bu çöpün altında siz kalırsınız.Oturduğunuz makamları gereksiz hale getirmiş olursunuz.Bu Düzce için üzüntü verici bir durumdur.

 

Kamu görevlisi, yalan söylemez.

 

Daha önce tüm belediye başkanlarının da katıldığı Erguvan tesislerindeki toplantıda köylülerden 6 ay müsaade istemiştiniz.Üzerinden kaç altı ay geçti? Hiçbir adım atmadınız. Demek ki o zaman da doğruyu söylemediniz.

 

Düzce Belediye başkanını uyarıyoruz! Artık buraya çöp dökme sevdasından vaz geçin! Çözüm örnekleri ararsanız çevre illere bakar bulursunuz.Bulamıyoruz, diyorsanız biz bulalım.O makama kimse sizi silah zoruyla oturtmadı.Bırakırsınız çözüm bulacaklar gelir.

 

 

Fethi Sönmez

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı