Belgelerle CHP’nin Selahattin Demirtaş’a Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Önerisi

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, İstanbul İl Başkanlığımızda bir basın açıklaması yaptı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, İstanbul İl Başkanlığımızda bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyledir:

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sn. Özgür Özel, 11 Mayıs 2018’de, HaberTürk TV’de Didem Arslan’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı Programında”, Sn. Muharrem İnce ikinci tura seçilirse yardımcıları kim olacak sorusuna verdiği yanıtta açıkça, HDP lideri Selahattin Demirtaş’a da Cumhurbaşkanı Yardımcılığı veya Bakanlık verilmesi gerektiğini ve o motivasyonun ikinci turu kazandıracağını düşündüğünü söylemiştir.

 

Sayın Özgür Özel, 13 Mayıs 2018’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Doğu Perinçek’in konuk olduğu FOX TV’de yayınlanan Liderler Fox’ta programına bir mesaj göndererek böyle bir açıklaması olamadığını söylemiş ve gerçekleri açıkça saptırmıştır.

Sayın Özel’in açıklamaları ortadadır. Sayın Özel açıkça, HDP’ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlıklar verilmesi gerektiğini, bunun ikinci turda motivasyonu arttıracağını ve seçimi kazandıracağını söylemektedir.



CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, CHP'nin Seçim Bildirgesi, AKP'nin geçmişteki sözde açılım sürecinde uygulamaya koyduğu programla bire bir aynıdır.

 

CHP seçim bildirgesindeki, yerel yönetimlere özerklik, Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırmayı hedefleyen "etnik eşit yurttaşlık" ve akil insanlar heyeti gibi öneriler bölücü terör örgütünün önerileriyle bire bir örtüşmektedir.

 

 

Kırmızı çizgiler kaldırılıyor, Üniter yapı tartışılıyor

 

Sayın İnce 24 Mayıs 2018’de CNN Türk Televizyonu’ndaki Seçime Doğru Özel Programında” “81 milyona soracağız 1- Beraber mi yaşayacağız?? 2- Yan yana mı yaşayacağız? 3- Ayrı ayrı mı yaşayacağız?” açıklamasında bulunmuştur. Sayın İnce Cumhurbaşkanı seçilecek olursa Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının tartışılacağını ifade etmiştir. 


CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, 1 Haziran 2018’de Financial Times’a verdiği röportajda "Bu meselenin çözülmesi gerek. Bırakın herkes tartışsın. Bırakın kırmızı çizgiler olmasın" demiştir.

 

Sayın İnce’ye soruyoruz: Kırmızı çizgiler olmasın ifadesiyle kast edilen nedir? Hangi kırmızı çizgilerden vazgeçilebileceği ima edilmektedir?

 

CHP’yi ve Sayın Muharrem İnce’yi uyarıyoruz! Açılım ihanetini geri getirmeye çalışan, HDP’yi hükümete sokacağını söyleyen bir partinin Türkiye’de başarı şansı sıfırdır. Her fırsatta Tayyip Erdoğan yönetiminden kurtulmak istediklerini söyleyen Millet İttifakı bu tavırlarla AKP hükümetine oy kazandırmaktadır.

 

 

Türkiye Vatan Savaşındadır

 

Türkiye teröre izin vermeyecektir. Türkiye, ABD ve İsrail’e karşı büyük bir Vatan Savaşındadır. Amerika’nın ve İsrail’in üzerimize sürdüğü kuvvetlere müsamaha ederek, tolerans tanıyarak terörün kökü kazınamaz.

 

Terör örgütünün propagandasını yapmak, Mehmetçiğimizi, polisimizi, korucumuzu şehit eden, Türkiye’yi bölmek için bombalar patlatan bir örgüte destek açıklamaları yapmak, sırtını bu örgüte yaslamak suçtur.

 

Cumhurbaşkanı adayı olmak suç işleme özgürlüğüne sahip olmak demek değildir. Kimsenin Türkiye’yi bölme özgürlüğü yoktur.

 

 

HDP Kapatılmalıdır

 

Ülkemizi ve milletimizi bölmek için terör faaliyetlerinde bulunan, halkın can ve mal güvenliğini yok eden, Doğu ve Güneydoğu’yu terör bataklığına çeviren, binlerce insanımızı şehit eden, çocukları katleden PKK’nın, emir ve komutasında hareket eden, bölücülük niteliğindeki eylemlerin odak merkezi olan HDP derhal kapatılmalıdır.

 

Doğu Perinçek hükümeti, Anayasa’nın 68. Maddesi ve Siyasî Partiler Yasasının 100. Maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla ve Adalet Bakanı’nın istemiyle HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulunacaktır.

 

Bölücü Terör Örgütü PKK’nın yasal olanakları terör amacıyla kullanmasına son vereceğiz. Terör Örgütü Mecliste ve Hükümette olamaz.

 

Vatan Partisi Vatan Savaşında başarıyı sağlayacaktır

 

Bölücü teröre karşı mücadelede devletin ve milletin bütün olanaklarını harekete geçireceğiz. İran, Irak ve Suriye ile işbirliği yaparak, Kandil’e üç ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz.

 

Milletimizi vatan bütünlüğü ve huzur için Doğu Perinçek’e ve Vatan Partisi’ne oy vermeye çağırıyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

 


EK: Röportajın İlgili Kısmının Metni:

11 Mayıs 2018’de yayınlanan HaberTürk TV’de Didem Arslan’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı Programında Sn. Özgür Özel’in verdiği yanıtların metni aşağıdadır.

 

Dk: 39

 

Didem Arslan: - Sn. İnce (ikinci tura) seçilirse yardımcıları kim olacak?

 

Özgür Özel: Sayın Muharrem İnce seçildiğinde o liderlere, o liderlerin uygun gördüğü isimler kimlerse onlara teklif götürecektir muhakkak.
Ve ben şunu düşünürüm yani pratik olarak, bir Saadet Partili ikinci turda sandığa giderken kendinden bir Cumhurbaşkanı yardımcısına, bir İyi Partili kendi partisinden bir cumhurbaşkanı yardımcısına, bir HDP’li kendi partisinden bir cumhurbaşkanı yardımcısına, bakanlara oy vermeye giden motivasyonla gitmelidir.
Yani biz gidip CHP’ye oy veriyoruz diye değil, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamları var, Bakanlar var. Birlikte ve hep birlikte demokrasiye sahip çıkma, yeniden demokrasiyi, toplumsal barışı inşa etme iddiası var bu bütün partilerin ve o motivasyonla ikinci turda sandığa gideceğini öngörüyorum ve o motivasyonun ikinci turu kazandıracağını düşünüyorum.

 

Didem Arslan: - Siz siyasi nezaketle tabi isim vermiyorsunuz ama ben o zaman net bir soru sorayım o zaman: ‘Sn. Temel Karamollaoğlu, Sn. Akşener, Sn. Selahattin Demirtaş, ikinci tura kalırsa, Sn. Muharrem İnce’nin bu isimleri başkan yardımcısı olarak açıklama ihtimali güçlü mü?’

 

Özgür Özel: - Şimdi hem bunu açıklama ihtimali, yani açıklama yetkisi Muharrem İnce’nindir, böyle bir şey yapacaksa, ki önce ikinci tura kalmak lazım. Bu isimleri zikretmem nezaketsizlik olur. Çünkü her birisi sayın genel başkanların ama her birisi kendilerine yapılacak olan partileriyle ilgili teklifi en doğru şekilde değerlendirirler ama, olumlu dönüşler olur çünkü bu ülkede artık herkes bu OHAL düzeninin, bu baskı düzeninin, bu zulüm düzeninin bitip, hepimizin birden “Oh” deyip huzur bulacağımız yarınlara birlikte kavuşmak istiyoruz.

 

1/2
2/2