Aydın-Denizli otobanına ilişkin açıklama

Aydın İl Başkanımız Emre Albayrak'tan Aydın-Denizli otobanına ilişkin açıklama

Tarih:

1/3
2/3
3/3

24 Temmuz’da yapılması planlanan Aydın-Denizli otoyol ihalesi 15 Ağustos tarihine ertelendi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler toplu taşımacılıkta ileri adımlar atarken AKP hükümeti otoban projesinin ihalesini dahi yapamamaktadır. Bildiğimiz kadarıyla ihale süreci 2011 yılından bu yana ertelenmektedir. Dönemin Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, otoyol projesinin ihaleye çıkacağını duyurmuş, o tarihten beri de aynı masal kamuoyunu meşgul etmeye devam etmiştir.


Ayrıca, otobanın yanı sıra Aydınlıların talebi bölgemize bir hızlı tren hattı kazandırılmasıdır. Hatta otobandan ziyade önceliğin hızlı trenin olması gerekir. Hem coğrafi koşullar açısından hem maliyet açısından hem de daha fazla yolcu ve yük taşıma açısından demiryolu taşımacılığı ile Aydınımızın tanışma vakti gelmiştir.


İzmir-Denizli arası oldukça düzlük bir ova ve vadiden oluşmaktadır. Çok fazla engebesi olmayan fazla masraf gerektirmeyecek bir coğrafi yapıya sahiptir.


Hızlı tren taşımacılığında dünyada çok önemli gelişmeler sağlandı. Avrupa'da, Japonya'da, Çin'de saatte 400 -500 km hız yapabilen trenler uygulamaya girdi.
Aydın’a öncelikle ulaşımı kolaylaştıracak ve maliyetleri azaltacak hızlı tren hattının kazandırılması ve akabinde de Aydın-Denizli otobanının yapılması elzem hale gelmiştir. Vatan Partisi, Aydınımızın ulaşım problemlerini yakından takip etmeye devam edecektir.

 

 

Emre Albayrak

Aydın İl Başkanı