Atatürksüz müfredata hayır! Millî, bilimsel, parasız eğitim!

Edremit İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı çalışma başlattı.

Tarih:

1/2
2/2

Edremit İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı çalışma başlattı. Basın açıklamasını Edremit İlçe Başkanımız İbrahim Baydı yaptı. Baydı, açıklamasında şunları söyledi:

 

Değerli Vatandaşlarımız;


AKP iktidarı Türkiye’de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girişmiştir. Atatürk Devrimini altı oyuluyor, milli eğitim sistemimiz milli, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor.

 

Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir.

 

Türkiye devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez.

 

Cumhuriyet Devriminin altını oymağa kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşmacı insan yetiştiremez, çıkarcılığı aşılar, toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez.

 

Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar, mescidi de yönetemez, abdesthaneyi de yönetemez, bu ülkeyi hiç yönetemezler.

 

AKP iktidarının eğitim sistemine karşı Türkiye’nin ihtiyacı Milli, Bilimsel ve Parasız eğitimdir.

 

Türkiye, bugün VATAN savaşı veriyor. Milli eğitimin güncel görevi, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle Milli Devlet, Milli Egemenlik, Milli Güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı milli birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir.

 

Vatan Partisi’nin kuracağı Milli Hükümet bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştirecektir.

 

Eğitimin Birliği Yasası temel olacaktır.

 

Laiklik milli egemenliğin şartıdır. Eğitim bilime dayalı planlanacaktır.

 

Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır.

 

Eğitim anaokulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu 12 yıl olacaktır.

 

Eğitim anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.

 

Orta öğretim çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir.

 

Öğrenciler istedikleri ve başarılı olabilecekleri alanlara ait lise türlerine yönlendirilecektir

 

Bütün eğitim öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile spor faaliyetlerine özel önem verilecektir.

 

Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılacaktır.

 

Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır.

 

Üniversite dahil bütün eğitim kademelerinde Türkçe eğitim yapılacaktır.

 

Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli ve istekli gençlerimize açık tutulacak öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır.

 

 

İbrahim Baydı

Vatan Partisi Edremit İlçe Başkanı