"Atatürksüz müfredat kabul edilemez!"

Karşıyaka İlçe Başkanlığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, günün önemine ilişkin ve “Atatürksüz Müfredata Hayır” konulu basın açıklaması yaptı

Tarih:

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Karşıyaka İlçe Başkanlığımız, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, günün önemine ilişkin ve “Atatürksüz Müfredata Hayır” konulu basın açıklaması yaptı.

 

Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Nilay Özçetin konuşmasında “ Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde , eğitime verdiği önemi göstermiş ,savaşın ortasında ,16 Temmuz 1921 günü Ankara’da Maarif Kongresi düzenlemiştir. Orada toplanan öğretmenlere yeni nesli yetiştirirken uymaları gereken esasları göstermiştir. İlk maddede “Eğitim Milli Olmalıdır” diyerek, asıl hedefinin milli, laik, cumhuriyetçi ve çağdaş bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtmiştir. Eğitimin en önemli halkası olan öğretmenlere “yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek, büyük görev vermiştir. Değerli öğretmenlerimiz ; Atatürk’ün emperyalizme karşı olan mücadelesini,Kurtuluş Savaşımızı ve Atatürk Devrimlerini çocuklarımıza öğretmek görevimizdir. AKP iktidarının Atatürksüz Müfredatı kabul edilemez! Eğitimi dinselleştirenler, okulların içine mescit ve abdesthane açanlar bu ülkeyi yönetemez. Vatan Partisinin eğitim esasları ile,

 

*Eğitim Birliği Yasası temel rehber olacaktır.

 

*Laiklik milli egemenliğin şartıdır.

 

*Eğitim anaokulundan, üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.

 

*Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılmalıdır.

 

*Üniversitede ve bütün öğretim kademelerinde öğretim Türkçe olmalıdır.

 

*Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli yetenekli gençlerimize açık tutulacak, öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır.

 

Değerli öğretmenlerimiz, Büyük Önderimiz sizlere “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştirme görevini vermiştir. Bu kutsal görevi gerçekleştirmek vatan görevidir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz. O’nun ışığında yürüyen değerli öğretmenlerimize başarılar dileriz” dedi..

 

Basın açıklamasından sonra Vatan Partisi üyeleri “Atatürksüz Müfredata Hayır” kampanyası için imza toplamaya devam ettiler.