"Atatürk'süz gerici eğitime hayır"

Muğla Ortaca İlçe Başkanlığımız, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) hazırladığı Atatürksüz yeni müfredata karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Muğla Ortaca İlçe Başkanlığımız, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) hazırladığı Atatürksüz yeni müfredata karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortaca Tören alanında yapılan açıklamada, "2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı yeni bir karmaşa ve alt üst edilmiş programlarla başladı. AKP iktidarı yıllardır hedeflediği laik, bilimsel eğitimi değiştirip dinci ve kinci, toplumu geriye götüren, şeriat özlemlerini gerçekleştirmeye yönelik eğitim sistemini gerçekleştirmeye çalışıyor. Vatan Partisi olarak Atatürksüz gerici eğitime hayır diyoruz.’ denildi.

İktidarın eğitim politikalarının eleştirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘AKP iktidarı eğitim ve öğretimde neler yaptı: Kılık kıyafet yönetmeliği ile ve okullara mescit zorunluluğu getirerek inanan inanmayan ayrışması yarattı. 4+4+4 ile eğitimi kalitesiz hale getirdi. Her yıl ve yılda birkaç kez sınavları değiştirerek öğrenciyi ve veliyi şaşkına çevirdi, zora soktu. Devlet okullarına kaynak aktarmak yerine özel okullara aktardı. Öğrencileri devlet yurtları yerine cemaat yurtlarına mecbur bıraktı. Sınavlarda hile yoluyla ve liyakatsız atamalarla okulları ve kadroları cemaat ve tarikat yuvalarına çevirdi. Sonuç olarak devlet kadroları Amerikancı, FETÖ'cü darbecilerin eline geçti. Bugün 15 Temmuz’dan ders alınmamış gibi pervasız uygulamalarla eğitim öğretim daha da geriye götürülerek Atatürk ilke ve devrimlerinden laiklik ve bilimsellikten, Cumhuriyet değerleri ve vatanseverlikten uzaklaştırılmaktadır. Bugün ülkemizin birliği ve bütünlüğünü korumak için fiilen ABD ile savaş durumundayız. Vatan Partisi olarak Türkiye, İran, Irak ve Suriye’yi bölmek için savaş açmış olan ABD ve onun piyonlarıyla savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerini destekliyoruz. Gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında milletçe birlik olma günüdür. Bu kritik günlerde AKP tam tersini yapmaktadır. Dışarıdan ülkemizi ABD bölmeye çalışırken içerde AKP eğitim yoluyla milleti bölme çabası içindedir. AKP’nin Atatürksüz, gerici, bölücü müfredatına hayır diyoruz ve müfredatı iptal etmesini istiyoruz. Bu müfredat yeni Feto’cu ve IŞİD’ci kadrolar yaratır. Bu uygulamalar Türkiye’nin geleceğine ihanettir. Vatan Partisi olarak iktidarı uyarıyoruz. Atatürksüz ve gerici müfredat derhal iptal edilmelidir. Eğitim öğretim laik, bilimsel, milli ve birleştirici olmalıdır. Özel okullara değil devlet okullarına ve devlet yurtlarına kaynak aktarılmalıdır. Atatürksüz gerici eğitime hayır.’

vatanpartisi.org.tr