Ankara İl Başkanlığımızdan ‘korsan bildiri’ açıklaması

Ankara İl Başkanımız Prof. Dr. Ercan Enç, Ankara’nın bazı semtlerinde parti adına ‘evet kampanyası’ yapıldığına ilişkin açıklama yaptı.

Tarih:

Ankara İl Başkanımız Prof. Dr. Ercan Enç, “Vatan Partisi ‘hayır’ mücadelesinin merkezinde yer alıyor. O yüzden dağıtılan bu bildiriler korsandır” dedi.

 

Ankara’nın Eryaman semtinde ‘Başkanlık sistemine evet’ propagandası yapan bir grup, vatandaşlara dağıttıkları bildirilerin Vatan Partisi’ne ait olduğunu söyledi. Herhangi bir siyasi partinin logosu bulunmayan bildirilerin kapağında büyük harflerle ‘Söz konusu VATAN’ yazıyor. Dağıtılan bildirilerde Vatan Partisi’nin daha önce kullandığı broşürlerin taklit edilmesi ve parti adının büyük harflerle yazılması dikkat çekti. Atatürkçü ve milliyetçi yurttaşların yoğunlukta olduğu bölgede Vatan Partisi adına bu çalışmanın yapılması üzerine partiye çok sayıda ihbar geldi. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Prof. Dr. Ercan Enç de yaşanan bu olayın ardından bir açıklama yaptı.

 

 

‘PARTİMİZ HAYIR MÜCADELESİNİN MERKEZİNDE’

 

Dağıtılan bildirilere yurttaşların itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Enç, “Hayır oylarının yoğun olduğu semtlerde partimizin adı kullanılarak evet broşürleri dağıtılmıştır. Bu olaydan sonra partimize çok sayıda telefon geldi. Bildiriyi dağıtanlar vatandaşlarımıza Vatan Partisi adına geldiklerini söylemişler. Bu bildirileri kimlerin dağıttığı belli değil. Ancak partimizin tüm bildirilerinde amblemimiz ve ismimiz bulunmaktadır. Dolayısıyla Vatan Partisi’nin ambleminin ve isminin olmadığı hiçbir görüş bize ait değildir. Vatandaşlarımızdan yaşanan bu olayın ardından ‘Vatan Partisi oyunu mu değiştirdi? soruları geldi. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bizim oyumuz bellidir. Vatan Partisi 'hayır' mücadelesini merkezinde bulunan bir partidir. O yüzden bu korsan bir bildiridir. Bildirilerin özellikle ‘hayır’ların yoğun olduğu bölgede dağıtılması akıllarımıza ‘evet’çiler artık umutlarını yitirdiler ve bu yüzden Vatan Partisi’nin itibarından yararlanmak mı istiyor? sorularını getirdi” dedi.

'Hayır' bildirimiz ve imzasız korsan bildiri
'Hayır' bildirimiz ve imzasız korsan bildiri