Ahmet Özbay: "HDP, koluna girilecek bir parti değil"

Antalya İl Başkanımız Ahmet Özbay, CHP'nin 'Adalet' yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Antalya İl Başkanımız Ahmet Özbay, CHP'nin 'Adalet' yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özbay, açıklamasında şunları söyledi:

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Tarihte, düşmanın adını söylemeden kazanılmış bir savaş yoktur. Türkiye’nin bugünkü düşmanının adını söylemekten ısrarla kaçınanlara soruyorum: Acaba Atatürk düşmanın adını söylemeden mi Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştı? Elbette ki hayır. İşte bu gerçeklikten hareketle Vatan Partisi olarak Türkiye’nin stratejik düşmanının adını bir kez daha ilan ediyoruz: ABD Türkiye’nin stratejik müttefiki değil, stratejik düşmanıdır. PKK ve FETÖ ABD’nin stratejik piyonlarıdır. Türkiye, sınır içinde ve sınır dışında bu örgütler üzerinden Amerika ile savaşmaktadır. Savaşın uzun sürmesi bu yüzdendir. Türkiye; devleti, milleti, ordusu, polisi ve korucusuyla Amerikan emperyalizmine karşı Vatan Savaşı vermektedir. Büyük fotoğraf budur. Hâl böyleyken Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü üzerinden CHP tabanını HDP/PKK ile ittifak yapmayı kabul etmeye hazırlamaktadır. Yürüyüş, gerçek yüzünü göstermiştir. CHP yönetimi HDP/PKK’yla yürüyüşte buluşmuştur. Kucaklaşmışlar ve kol kola girmişlerdir.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Bazıları, PKK ile HDP’yi iki ayrı örgüt gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Oysa HDP eşbaşkanlarının kendileri söylüyor. PKK ile HDP tek bir örgüttür. PKK ve HDP diye iki ayrı parti yoktur. İkisi tek partidir. HDP, PKK’nın meclisteki uzantısıdır. PKK ile HDP’nin tek bir amacı vardır: Sözde Kürdistan’ı kurmak. PKK ile HDP’nin tek bir merkezi vardır: Kandil.

 

PKK’nın belirleyici eylemi terördür. HDP, bu terörün tedarikçiliğini yapar, eleman bulur, ortam sağlar, istihbarat toplar. Yaptıkları iş Mehmetçiğe ve polisimize kurşun sıkmak, Türkiye’nin altına mayın döşemek, ABD emperyalizmini Türkiye’ye müdahale etmeye davet etmektir. HDP’yi PKK’dan kopartmak mümkün değildir, o zaman HDP kalmaz. PKK’nın temizlenmesi mümkündür: Türk Ordusu, Türk Polisi ve korucularımız bu görevi başarıyla yerine getirmektedir.

 

HDP, koluna girilecek bir parti değil, Anayasa ve yasalara göre kapatılması gereken bir partidir.

 

CHP’nin HDP/PKK ile kol kola yürüyüşü, HDP/PKK’nın yanı sıra FETÖ’yü de kurtarmak içindir. “Adalet bitmiştir”, “Herkese Adalet”, “Bu yürüyüş Selahattin Demirtaş’ın çığlığıdır”, “105 bin kamu görevlisi görevlerine dönsün” gibi sloganlar, yürüyüşün amacını açıkça ortaya koymaktadır.

 

Bu yürüyüş, PKK’nın tarihinde bir dönüm noktasıdır. PKK, ilk kez Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile kol kola girmiş, Ankara-İstanbul yolunda yürümektedir. Güneydoğu’da hendeklere gömülen, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ağır kayıplara uğrayan, Türkiye’de hapishanelere atılan, kandırılan elemanları teslim olan, dağa götürdüğü adam sayısı hızla düşen, Rusya-İran-Suriye-Irak gibi ülkelerle karşı karşıya gelen PKK, şimdi CHP’nin kollarında ayakları üzerinde durma çabasındadır.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Yürüyüşün hedefi, HDP/PKK ve FETÖ’yü hapislerden kurtarma amacının ötesindedir. Bu yürüyüş, CHP’nin HDP/PKK ve FETÖ ile hükümet kurma amacına yöneliktir. Koalisyonun ortakları arasında Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun AKP’si de bulunuyor. AKP içindeki FETÖ’cüler bu yürüyüşü içten içe alkışlamaktadırlar. Fırsat bulduklarında meydanlara da çıkacaklardır. CHP’nin “Mağdurlara dayanarak iktidara gelme” diye ilan ettiği plan uygulanmaktadır. Planı CHP ilan etmiştir ama bu plan CHP yönetimine ait değildir, Washington- Tel Aviv patentlidir. “Mağdurlar” dedikleri, FETÖ ve PKK/HDP’nin terör suçluları ve yandaşlarıdır.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

CHP yönetimi, geleceğini ABD siyasetlerine bağlamış durumdadır. Yaptığımız uyarılar, önerdiğimiz çözümler CHP yönetimini ABD’ye bağlanmaktan caydıramamıştır. Tek sorunları, CHP tabanını HDP/PKK ile ittifaka nasıl ikna edecekleridir. 2015 yılından bu yana bu konuda hayli mesafe almışlardır. HDP’yi meclise sokarak AKP iktidarına son verme iddiası 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yenilgiye uğramıştır.

 

Yenilgilere rağmen, CHP yönetiminin kazancı, CHP tabanını HDP/PKK ittifakına alıştırmasıdır. Yollar yürümekle aşınmıyor ama CHP’deki vatanseverlik hızla aşınıyor. CHP yönetimi örgütlerine ve tabanına adeta bir tür uyuşturucu vermektedir. Bu yürüyüş, CHP’nin bonzaisidir. Tarih böyle yazacaktır.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

ABD’nin öncelikli meselesi, Türkiye’de iç cepheyi bozmaktır. İktidar umutları yok, ama kargaşalık tezgâhları var. İktidar planları da o kargaşalık ortamının getireceği olanaklara bağlıdır. Yürüyüşün zamanlaması, ABD ve İsrail takvimine uygundur. Sözüm ona Kürdistan’da bağımsızlık referandumu yapılacağı ilan edilmişken, ABD ve İsrail Türkiye’nin iç cephesini zayıflatmak amacıyla taarruza geçmiştir. ABD, stratejik piyonu PKK’nın kullanım süresini CHP sayesinde uzatmaktadır. Bu yürüyüş, HDP/PKK ve FETÖ’yü hapisten kurtarma ve Amerika’yı arkasına alarak hükümet olma yürüyüşüdür. Ama bunların hepsi ham bir hayaldir. Türk milleti, devleti, askeri, polisi ve korucusuyla buna izin vermeyecektir.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Türkiye’de CHP + PKK / HDP + FETÖ + Abdullah Gül - Davutoğlu koalisyonunun kurulmasını kabul edecek bir halk yoktur. Bu ekip Cumhurbaşkanı seçimine girdiği zaman, bu milletten boyunun ölçüsünü alacaktır.

 

AKP liderleri, kol kola yürüyen CHP+HDP/PKK’nın fotoğraflarına bakarak kıs kıs gülmektedirler. Cumhurbaşkanı seçimini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan AKP sevinç içindedir. Ama Türk milleti onların da umutlarını boşa çıkaracaktır. Türk milleti Vatan Partisi önderliğinde AKP’ye rakip olacak iktidar seçeneğini mutlaka üretecektir. Türkiye sahipsiz değildir. Vatan Partisi Türkiye için biricik çözümdür ve Vatan Partisi görev başındadır.

 

15 Temmuz FETÖ kalkışmasının 1. yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde, FETÖ, PKK/PYD ve IŞİD’e karşı Vatan Savaşı verirken hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, “Canımızı vereceğiz, bu vatanı böldürmeyeceğiz!” diyerek ant içiyoruz.

 

 

Ahmet Özbay

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı