"ABD’nin İkinci İsrail Girişimine İzin Verilemez"

Çanakkale İl Başkanlığımız, ABD ve İsrail'in kukla devlet girişimine karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Çanakkale İl Başkanımız Tolga Akkuzuluoğlu, Parti üyelerimizle birlikte (21 Eylül 2017) PTT binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Akkuzuluoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

 

ABD’nin İkinci İsrail Girişimine İzin Verilemez

 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Amerika ve İsrail güdümündedir. Barzani başkanlığındaki bu yönetim 25 Eylül 2017 tarihinde sözde bağımsızlık referandumu yapacakmış.

 

Bu referandum yapılmamalıdır. İllegal bu referandumun yapılması halinde Türkiye bölge ülkeleriyle birlikte Irak’ın toprak bütünlüğünü sağlayacağını deklare etmelidir. Dışişleri Bakanı Sn. Çavuşoğlu’nun söylediği yanlıştır. Türkiye Barzani’ye değil Irak’ın toprak bütünlüğüne garantör olur.

 

Habur bölgesinde yapılmakta olan askeri tatbikatın caydırıcı etkisi vardır ancak yeterli değildir.

 

Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir “Kürt” devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet, Kürtlerin devleti olamaz.

 

Musul ve Kerkük bölgeleri de ikinci İsrail’e dâhil edilmek isteniyor. İkinci İsrail’e de Musul, Kerkük bölgelerinin Kürdistan Bölgesel Yönetimine dahil edilmesine de izin verilemez. Bu konuda merkezi Irak yönetimine güçlü bir destek iletilmelidir.

 

 

Toprak bütünlüğümüz tehdit altındadır

 

İkinci İsrail projesinin mimarı ve en büyük destekçisi İsrail’dir. Amaç Türkiye’nin güneyinden akdenize dek bir terör koridoru oluşturulmaktır. Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün Amerika ve İsrail tarafından tehdit edilmektedir.

 

Girişimi engellemek için alınması gereken tedbirler Vatan Partisi tarafından ilan edilmiştir. Yarın yapılacak MGK toplantısından çıkmasını beklediğimiz kararlar bunlardır. Bu nedenle tekrar ediyoruz:

 

Hükümet tarafından;

 

1 – Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir.

 

2 - Barzani yönetiminin nefes aldığı Habur Sınır Kapısı’nın, referandumdan vazgeçilmediği takdirde derhal kapatılacağı ilan edilmelidir.

 

3 – Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde derhal durdurulacağı ilan edilmelidir.

 

4 –TBMM acilen toplantıya çağırılmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir.

 

5 – Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakılmalı, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçenek görüşmelidir.

 

6 – Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir.

 

İncirlik üssünün ABD’nin kullanımına kapatılması maksadıyla imza masaları açarak toplamış olduğumuz imzaları TBMM’ye gönderiyoruz. Türkiye’de bu üs gericiliğin ve terörün merkezi olmuştur. Amerika kara gücü PKK’yı bu üsten beslemekte ve yönetmektedir. İncirlik üssünün Amerikalılara kullandırılmasına derhal son verilsin.

 

Vatan Partisi ve bu kapsamda Çanakkale İl Örgütü içinde bulunduğumuz koşulların bilincinde ve mücadelenin içindedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.