ABD'li yetkililer hakkında suç duyurusu

PKK/PYD'nin sözcüsü Talal Silo'nun Türkiye'ye sığındıktan sonraki itiraflarının ardından Partili hukukçularımız suç duyurusunda bulundu

Tarih:

PKK/PYD'nin sözcüsü Talal Silo'nun Türkiye'ye sığındıktan sonra Anadolu Ajansı'na yaptığı itirafları inceleyen Vatan Partisi itiraflarda adı geçen ABD'li yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusundan sonra Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz ve beraberindeki partili hukukçularla birlikte basın mensuplarına açıklama yapan ve şikayet dilekçesi ile şüpheli ABD'lilerin isimlerini de içeren şikayet dilekçesini basına sundu.

 

Cengiz açıklamasında şunları söyledi: 

 

Irak’ta yenilen, Suriye’de yenilginin eşiğine gelen ve şimdi Kudüs’ü İsrail’e “başkent” ilan ederek cepheyi genişletmeye çalışan ABD, Ortadoğu’yu karıştırarak bölgenin haritasını yeniden çizmeye çalışıyor. Hedefinde Türkiye var.      Bölge ülkelerinin dayanışmasından tedirgin.

 

İran’la ticareti yargılamaya çalışan ABD, PKK/PYD’ye silah vermektedir. Bunları koordine ederek, bunlara silah sağlayarak, militanlarına eğitim vererek milli güvenliğimizi tehdit etmektedir.

 

Bunun açık kanıtları hergün ortaya çıkmaktadır. Son olarak bu örgütlerin Suriye’deki “Basın Sözcüsü” Silo, Türk güvenlik kuvvetlerine teslim olduktan sonra AA kanalıyla kamuoyuna açıklamalar yaptı. Türkiye aleyhine işlenen ve ağır yaptırımlar gerektiren suçları anlattı.

 

Silo, ABD’nin Ekim 2015’te, PKK/PYD’ye yaptığı askeri yardımları gizleyebilmek için, “SDG (Suriye Demokratik Güçleri)” adının kullanılmaya  başlandığını söylüyor, “SDG” adının bu amaçla kullanıldığını anlatıyor.

 

Bu itiraflar özetle şöyledir:

 

-Emirler, ABD’nin denetimindeki PYD/PKK’nin Kandil’den tayin ettiği liderlerden alınmaktadır.

 

-ABD’nin “DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilisi” Brett McGurk, General Stephen Townsend ve ABD (CENTCOM Merkez Kuvvetler Komutanı) Votel ile yapılar toplantı ve görüşmelerde, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak kararlar alınmıştır.

 

-PKK/PYD’nin silahlandırılması bu kişiler tarafından organize edilmekte; silahlar, Türkiye devleti karşı çıkmasın ve imha etmesin diye ABD’nin Kuzey Suriye’de kurduğu üslerde saklanmaktadır.

 

-Bu kişilerce PYD/PKK’ya eylem planları sunulmakta, emirler verilmekte,  bu plan ve eylemler doğrultusunda eylemler gerçekleştirilmektedir.

 

-PYD/PYD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki komutanı konumundaki Şahin Cilo ile ABD yönetimi arasında  tam bir koordinasyon vardır. Adı geçen ABD yöneticileri ve asker kişiler, emirleri PYD/PKK lideri “Behoz Erdal”dan alanTalal Cilo ile sürekli görüşmüşlerdir.

 

-PKK terör örgütünün, Türkiye’deki saldırılarda kullandığı silahlar, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye teslim ettiği silahlardır. Bu silahlarla Türk Ordusuna karşı eylemler düzenlenmekte ve şehitler vermekteyiz.

 

Bütün bu eylemlerin, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve devlet egemenliğine yönelik eylemlerden olduğu tartışmasızdır.

 

ABD yetkililerinin, bu  eylemlerde PKK/PYD ile ortak planlar yaptığı, PYD/PKK’ya silah verdiği, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünü desteklediği, PKK/PYD’nin yetkililerindenTalal Silo’nun bu itiraflarıyla birkez daha açığa çıkmıştır.

 

Ülkemize yönelik bu tehdide bütün milli güçlerimizle karşı çıkmak zorundayız. Yalnızca TSK ve güvenlik güçleri değil, Cumhuriyet yargısı da tutum almalı ve yaptırım uygulamalıdır.

 

Bu anlayışla, Vatan Partisi olarak, Ankara C. Başsavcılığı’na başvurduk. Konunun takipcisi olacağız.

 

Av. Mehmet Cengiz'in Savcılığa sunduğu dilekçenin örneği:

Ankara C. Başsavcılığı’na

 

Şikayette Bulunan : Vatan Partisi

 

Toros Sk. No: 9, Sıhhiye/Ankara

 

Vekili : Av. Mehmet Cengiz

 

Atatürk Bulv. No: 46/20, Sıhhiye/Ankara

 


Şüpheliler : 1. Brett McGurk (ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi)

 

2. General Stephen Towhsend (ABD öncülüğündeki Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Görev Gücü Komutanı)

 

3. General Joseph L. Votel (CENTCOM-ABD Merkez Kuvvetler Komutanı)

 

4. Fehman Hüseyin (Kod adı: “Bahoz Erdal”, Kandil’deki PKK liderlerinden)

 

5. Sabri Ok (PKK/PYD Başkanlık/Yürütme Kurulu’nun Suriye’den sorumlu üyesi


6. Nureddin Sofi (PKK/PYD’nin, Suriye askeri saha sorumlusu


7. Ferhad Abdi Şahin (Kod adı: “Şahin Cilo”, PKK/PYD Suriye Sorumlusu


8. Talal Silo (SDG Basın Sözcüsü


9. Talal Silo’nun açıklamalarında adı geçen diğer kişiler

 

Konu : Talal Silo isimli PKK/ PYD militanının, Türk güvenlik kuvvetlerine teslim olduktan sonra, Anadolu Ajansı kanalıyla kamuoyuna yaptığı açıklamalar kapsamında, Türkiye aleyhine işlenen ve ağır yaptırımlar gerektiren suçların soruşturulması ve sorumluların cezalandırılması istemidir.

 

Açıklamalar:

 

2017 Kasım ayı ortalarında Türk güvenlik güçlerine teslim olan SDG/”Suriye Demokratik Güçleri” Basın Sözcüsü Talal Silo, PKK/PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde, önde gelen sorumlularındandır.

 

Talal Silo, 2, 3 ve 4 Aralık 2017 tarihlerinde, Anadolu Ajansı’nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamalarında ülkemize karşı işlenen suçları açıklamıştır.

 

Silo, bu açıklamalarında; Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği ve sayısı binleri bulan şehitlerimizin katili olan PKK’nın emri ile eylemler yaptıklarını, ABD silahları ile silahlandıklarını, ABD’nin teşvik ve desteği ile Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca bir terör koridoru inşa ettiklerini ve eylemler yaptıklarını ayrıntılı olarak itiraf etmiştir.

 

Silo, ABD’nin Ekim 2015’te, PKK/PYD’ye yaptığı askeri yardımları gizleyebilmek için, “SDG (Suriye Demokratik Güçleri)” adının kullanılmaya başlandığını söylüyor, “SDG” adının bu amaçla kullanıldığını anlatıyor.

 

Bu itirafların kapsamı özetle olarak şöyledir:

 

-Emirler, ABD’nin denetimindeki PYD/PKK’nin Kandil’den tayin ettiği liderlerden alınmaktadır.

 

-ABD’nin “DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilisi” Brett McGurk, General Stephen Townsend ve ABD (CENTCOM Merkez Kuvvetler Komutanı) Joseph Votel ile yapılan toplantı ve görüşmelerde, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak kararlar alınmıştır.

 

-PKK/PYD’nin silahlandırılması bu kişiler tarafından organize edilmekte; silahlar, Türkiye devleti karşı çıkmasın ve imha etmesin diye ABD’nin Kuzey Suriye’de kurduğu üslerde saklanmaktadır.

 

-Bu kişilerce PKK/ PYD’ye eylem planları sunulmakta, emirler verilmekte, bu plan ve eylemler doğrultusunda eylemler gerçekleştirilmektedir.

 

-PKK/PYD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki komutanı konumundaki Şahin Cilo ile ABD yönetimi arasında tam bir koordinasyon vardır. Yukarıda ismi yazılı ABD yöneticileri ve asker kişiler, emirleri PKK/ PYD lideri “Behoz Erdal”dan alanTalal Cilo ile sürekli görüşmüşlerdir.

 

-PKK terör örgütünün, Türkiye’deki saldırılarda kullandığı silahlar, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye teslim ettiği silahlardır. Bu silahlarla Türk Ordusuna karşı eylemler düzenlenmekte ve şehitler vermekteyiz.

 

Bütün bu eylemlerin, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve devlet egemenliğine yönelik eylemlerden olduğu tartışmasızdır.

 

ABD yetkililerinin, bu eylemlerde PKK/PYD ile ortak planlar yaptığı, PKK PYD’ye silah verdiği, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünü desteklediği, PKK/PYD’nin yetkililerindenTalal Silo’nun bu itiraflarıyla birkez daha açığa çıkmıştır.

 

Bu eylemlerle; Türk Ceza Kanunu’nun 302. maddesinde yer alan “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiili işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü ile 309, 312, 314, 315 maddeleri ve Terörle Mücadele Kanunu’nun ihlal edildiği sabittir.

 

Talal Silo’nun ekteki açıklamalarında anlatıldığı gibi, ABD yetkilileri; bölgemizde açık tehdit oluşturan bu örgütlerle işbirliği yaparak, bu örgütleri koordine ederek, bunlara silah sağlayarak, militanlarına eğitim vererek milli güvenliğimizi tehdit etmektedirler.

 

Sonuç ve İstem : Açıklanan sebeplerle, şüphelilerden Talal Silo’nun beyanlarının tespiti ile TCK 221. maddesi uyarınca “etkin pişmanlık” hükümlerinin uygulanmasına; diğer şikayet edilenler hakkında belirtilen suçlar nedeniyle soruşturma açılarak, gereğinde CMK’nun “Özel Yargılama Usulleri”ne ilişkin 244-248. maddelerinde yer alan “Gaiplerin Yargılanması” ve “Kaçakların Yargılanması” hükümleri uygulanarak yakalama kararı çıkarılmasını ve cezalandırılmaları için kamu davasını açılmasını talep ediyoruz. Saygılarımızla. 11.12.2017

 

Vatan Partisi v.

Av. Mehmet Cengiz