"ABD Gladyosunun Temizlenmesi Demokrasi Yolunu Açar"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Amerikancı FETÖ darbe girişiminden sonra yapılan uygulamaları değerlendirdi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (29 Temmuz 2016) Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyerek, Amerikancı FETÖ Darbesi’nden sonra Orduda, Yargıda ve Poliste yapılan uygulamaları değerlendirdi ve izlenmesi gereken siyasetleri açıkladı. Perinçek, özetle şunları belirtti.


ABD’NİN FETÖ DARBESİNDEKİ KONUMU KANITLANDI


Bugün gazetelerde çıkan haberler, ABD’nin darbedeki rolüne ilişkin tartışmalara son vermiştir.


ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General Joseph Votel, “ABD Ordusunun Türk Ordusundaki bir dizi en yakın müttefiklerinin hapse atıldığını” ve “ABD’nin bölgedeki operasyonlarının zayıflayacağını” belirtmektedir (Wall Street Journal, 28 Temmuz 2016).


ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper de, “Darbe girişimi sonrası Türkiye’deki bazı muhataplarının temizlendiğini ve tutuklandığını” itiraf etmektedir (Aynı yerde).


ABD strateji kuruluşları ve basını, Türkiye’de ordu, yargı ve polis içindeki temizlik ve tutuklamalara karşı kapsamlı bir kampanya yürütmektedirler. Avrupa’nın Atlantik sistemine bağlı çevreleri de aynı yönde harekete geçmiş bulunuyorlar.


GLADYO EZİLDİ VE TEMİZLENİYOR


ABD’li yetkililer, Türkiye ile ilişkilerinin geleceğinden kaygı duymaktadırlar.


Kaygıları yerindedir. Çünkü Türkiye Atlantik sisteminden kopmaktadır ve Avrasya’daki yerini almaya yönelmektedir. Bu olay, basit bir dış siyaset değişikliği değildir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’nin içine girdiği “Küçük Amerika” sürecinin sonuna gelmiş bulunuyoruz.


Amerikancı FETÖ darbesi, Türk Ordusu ve milleti tarafından ezilmiştir. ABD’nin 70 yıla yakın süredir Ordu, Yargı ve Polis içindeki Gladyo örgütü, dağıtılmaktadır. Bu olay, Türkiye’nin bağımsızlaşması ve özgürleşmesi yolunda tarihî önemdedir.


HALK ABD EMPERYALİZMİNİN DENETİMİNDEN KURTULUYOR


Öte yandan, yakın zamana kadar Atlantik sisteminin toplum içindeki sigortası konumunda bulunan sağ seçmen kitlesi, ABD’nin denetiminden çıkmıştır. Edirne’den Hakkâri’ye kadar ellerinde Al bayraklarla meydanları dolduran milyonlar, ABD emperyalizmine karşı deyim yerindeyse isyan halindedir.


ABD devlet içinde de kaybetmiştir, toplum içinde de kaybetmiştir.


Türkiye’de demokrasi, ancak ABD denetiminden kurtulmakla kurulabilir. Bu süreç, bağımsızlık ve demokrasi sürecidir. O nedenle Vatan Partisi olarak, FETÖ’nün Ordu, Yargı ve Polis içinden temizlenmesini tarihsel önemde buluyoruz.


Yaşananlar, Vatan Partisi’nin “Vatan Savaşından Millî Hükümete” siyasetinin doğruluğunu kanıtlamıştır. Bu süreç, AKP iktidarını da aşacak ve Millî Hükümetin kurulmasıyla doğal mecrasına oturacaktır.


İZLEME KURULU OLUŞTURDUK


Vatan Partisi olarak bir İzleme Kurulu oluşturduk. Süreci somut verilere dayanarak dikkatle izliyoruz. Haksız uygulamaların karşısında olacağız. Görevimizi yerine getireceğimizden hiç kimse kuşku duymasın. Vatan Partisi, milletin güveninin haklı olduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır.


DEVLET KURUMLARININ FETÖ’DEN TEMİZLENMESİNİ DESTEKLİYORUZ


TSK içindeki temizliği izliyoruz. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapmış emekli komutan arkadaşlarımız, darbeye katılanların FETÖ mensubu olduklarını saptıyorlar.

 

Bunlar, cemaat örgütlenmesine bağlı, Ordunun Mustafa Kemal geleneğinin dışında, İstiklal Savaşı ruhuna sahip olmayan, askerlik yetenekleri zayıf unsurlardır. Zekâları da Türk subayı ortalamasının çok altındadır.
Ordudan temizlenen FETÖ Mensuplarının yerine, Mustafa Kemal’in askerleri geliyor. Güneydoğuda Ordu birliklerimiz artık, göreceksiniz daha yetenekli komutanların emri altında savaşacaklar.

HSYK’nın yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerini belirlemesiyle Yüksek Yargı, Cumhuriyet temeline oturmuştur. Yüksek Yargıya güveniyoruz.
FETÖ mensuplarının temizlenmesiyle Yargımız, adalet görevini yapacak bir kadroya ve ortama kavuşmaktadır.
Polisin FETÖ mensuplarından arınmasının olumlu sonuçları meydandadır. Şimdi milletimiz Güvenlik Örgütümüze güveneceği koşullara kavuşmaktadır.
Devlet içindeki temizlik kesinlikle “Cadı Avı” olarak nitelenemez. Bu kara propagandayı yürütenler, ABD’nin psikolojik savaşına alet oluyorlar.

 

“DARBECİLER TEMİZLENSİN” DİYORLARDI
ŞİMDİ İSE FETÖ TEMİZLENMESİN DİYORLAR


Atlantik yandaşlarına göre, Fethullah Terör Örgütü’nün bastırılması, diktatörlük tehlikesine yol açıyor. Ergenekon-Balyoz sürecinde, “Darbeciler temizlensin” diye tempo tutanlar, şimdi FETÖ darbecilerinin temizlenmesine karşı vaziyet alıyorlar. Bunlar, Atlantik emperyalistlerinin sloganlarıyla FETÖ’ye ve PKK’ya yönelik her uygulamanın karşısına dikiliyorlar.

 

GLADYONUN TEMİZLENMESİ
DEMOKRASİNİN YOLUNU AÇIYOR

FETÖ takımı, ABD desteğiyle kanlı bir diktatörlük kurmaya kalktı ve altında kaldı.


Türkiye’de Gladyo’nun temizlenmesi, diktatörlüğün değil, demokrasinin önünü açıyor.


Bugün Türkiye, 12 Mart ve 12 Eylülü yapanlardan kurtulmaktadır. ABD’nin devlet içinde kurduğu kanlı terör örgütünden kurtulmaktadır.


Bu süreci milletçe desteklemek, milletin birliğini pekiştirmek, aynı zamanda demokrasi sürecini de güçlendirecektir.


Türkiye, Vatan savaşından millî hükümete gidiyor. En önemli gerçek budur.

29 Temmuz 2016 Basın Açıklaması, Ankara

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7