ABD füzelerinin hedefi bölgesel işbirliği

Kadıköy İl Başkanlığımız, ABD’nin Suriye’yi vurmasını protesto etti.

Tarih:

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kadıköy İlçe Başkanımız Osman Erbil, “Suriye ile Türkiye aynı cephededir. Düşmanları ortaktır; Amerika’dır, İsrail’dir. Dolayısıyla Suriye’ye düşmanlık yapmak, Türkiye’yi yönetenlerin kendi kuyusunu kazmasıdır” dedi.

 

Sık sık ABD karşıtı sloganların atıldığı eylemde Türkiye ve Suriye dostluğu da vurgulandı.

 

Erbil basın açıklamasında şunları söyledi:


“ABD, önceki gece Suriye’deki bir askeri üssü vurdu. Sebep olarak da Suriye’deki kimyasal silah kullanılması gösterildi. Uluslararası bir inceleme yok. Birleşmiş Milletler’in bu yönde kesinleşen bir raporu da yok. Tam tersine kimyasal silah deposunun Suriye muhaliflerine ait olduğu bilgileri var. Tüm bunlara rağmen Amerika ve peşine taktığı ülkeler kanıtsız, belgesiz iddialarla hızla bir yargılama yaptı. Batı basını kampanyasını başlattı. Ve Doğu Akdeniz’deki Amerikan gemilerinden Tomahawk füzeleri ateş- lendi. Komşumuz Suriye’nin üzerine Amerikan bombaları yağdı. ABD, Suriye’yi federasyona bölmek ve buradan bir Kürdistan çıkarmak için tertiplemiştir bu saldırıyı. Karmaşık görünen olayları çözmek istiyorsak emperyalistlerin ana hedeflerindeki gelişmelere odaklanalım.

 

Ve basit sorular soralım?


■ABD, Suriye’de hala neden askeri varlık gösteriyor?


■ PKK-PYD’yi ağır makinelilerle silahlandıran ABD, PKK kantonlarına neden bu kadar yatırım yapıyor?


■ Rakka operasyonunu PKK ile yapmaktaki ısrarı niye? Hepsinin tek bir nedeni var. Amerika Suriye’yi teslim alamadı. Bölgede inisiyatif Rusya ve İran’a geçti. Şimdi ise ABD, son koz olarak Şam’ı, Kürdistan parçalı bir federasyona zorluyor.

 

 

NEREDE ABD’NİN İŞGALCİLİĞİNE KARŞI ÇIKAN ERDOĞAN?


Nerede “Eyy Amerika” sözleriyle İkinci Kurtuluş savaşından bahseden Erdoğan? 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD yok muydu? ABD bombaları ateşleyince karşımıza başka bir Erdoğan çıktı. Bir günde ABD’nin işgalciliğinde görev talep eden Cumhurbaşkanına dönüşüverdi. Çok net söylüyoruz. Erdoğan ABD’nin oltasına takılmıştır. Türkiye’yi ABD’nin peşinde bir felakete sürüklemektedir. Cumhurbaşkanı bu kumarı ister Körfez sermayesini garantilemek için oynasın, isterse de ABD’yi kendisini yıkmaktan vazgeçirmek için oynasın fark etmez. Niyete değil karşımıza çıkacak sonuçlara bakarız. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’den Suriye’yi bombalamasını istemesi ayrıca Rusya ile Türkiye’nin yeniden karşı karşıya gelmesidir. Amerikan füzelerinin menzilinde aslında Türkiye-Rusya-İran-Irak-Suriye dostluğu ve işbirliği var. Türkiye’nin vatan bütünlüğünün garantisi bu işbirliğidir.”