"ABD emperyalizmi çökertilecek, İsrail Siyonizm’i süpürülecektir"

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, ABD İsrail'in Filistin'e emperyalist saldırısına karşı açıklamalarda bulundu

Tarih:

1/2
2/2

SAYGIDEĞER BASIN TEMSİLCİLERİ, DEĞERLİ ESKİŞEHİRLİLER,


ABD emperyalizminin orta doğu karakolu İsrail yine mazlum Filistinlilere saldırdı. Yine Katliam yaptı!


ABD, Birleşmiş Milletler’in Kudüs’ün statüsüne ilişkin kararına rağmen; büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı Arap ve Filistin halkına saldırmıştır. Bu saldırı, Filistinlilerin vatanlarından sürgününün 70. Yılında, bölgeye emperyalist müdahalenin son halkasıdır. Filistin halkı haklı davasında 58 şehit daha vermiştir.


Bu saldırıyı lanetliyoruz. Bütün gücümüz ve yüreğimizle Filistin halkının yanındayız.


Partimiz; Vatan Partisi, 9 evladını, daha 1972’de, Arap ve Filistin halkıyla dayanışmaya şehit vermiş bir partidir. Türk milleti de, emperyalist saldırganlık karşısında, her zaman, mazlum milletlerin yanında olmuştur, olacaktır.


ABD emperyalizmine karşı kararlı duruş onu dize getirecek biricik doğru tutumdur. Avrasya birliği Ortadoğu da Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Rusya ittifakı ile yeni bir dünyanın kurulmasını sağlayabilir. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye’miz Avrasya çağının öncü ülkelerinden olacaktır.


ABD’nin orta doğudaki planı ikinci İsrail’dir. İsrail nasıl Filistin ve Suriye’yi doğrudan hedef alan bir ileri karakol ise; Kürdistan adıyla projelendirilen İkinci İsrail de,Türkiye’yi hedeflemektedir. Türkiye ise ABD üsleri ile, İsrail’i korumaktadır.


2018 Mart ayında İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi Doğu Akdeniz’de ortak askeri tatbikat yapmıştı. Bu tatbikatın hedefi de öncelikle Türkiye’dir. Türk ekonomisidir.


Halkımız görmelidir ki, ABD ve piyonlarına dayanarak oluşturulacak iktidar modelleri, çıkmaz sokaktır, felakete davettir.


Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’inin saldırganlığını lanetliyor, meydan okuyor; Filistin halkına dayanışma mesajımızı iletiyoruz:


ABD emperyalizmi çökertilecek, İsrail Siyonizm’i süpürülecektir.


Kahrolsun ABD emperyalizmi. Kahrolsun İsrail Siyonizm’i.

 

 

Raif EŞKİNAT
Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı
0(532) 364 2055