2 Haziran'da Yüksekova'’dayız

Hakkarili Yurttaşlarımızla Kucaklaşmaya Gidiyoruz

Tarih:

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk bugün Partimizin Ankara’daki Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Partimizin 2 Haziran’da Yüksekova’da miting yapacağını açıladı. Bolluk’un açıklamaları şöyle:

 

2 Haziran günü saat 14.00’te seçim mitingi yapmak için Hakkari Yüksekova’dayız. Hakkarili yurttaşlarımız bizi bekliyor, kucaklaşmaya gidiyoruz.

Ancak 2 gün önce şaşırtıcı bir durumla karşılaştık. Yüksekova Kaymakamı, Hakkari adayımız Namık Ereli’ye “seçim mitingimiz için güvenlik önlemi alamayacaklarını, ancak devlet kurumlarını koruyabildiklerini” açıkladı. Görüşme Kaymakam’ın makamında yapıldı.

Burası, açılım süreci adı altında sürdürdükleri ülkemizi bölme projesinin geldiği yerdir. Süreç, devlet kurumlarını felç etmiş, bir mitingin güvenliğini sağlamaktan aciz oldukları psikolojisine sokmuştur.

 

Edirne neyse Hakkari de odur

Bizim için Edirne neyse Hakkari de odur. Vatan Partisi bugün nasıl Antalya’da mitingini yapıyorsa Hakkari’de, Van’da, Şırnak’ta da yapar.

Vatan Partisi, Yüksekova’ya Edirne’yle Hakkari’ye buluşturmaya gidiyor. Bakınız, başka hiçbir siyasi partinin böyle bir eylemi yoktur. Çünkü hepsi o açılım süreci denen bölücülüğün uygulayıcısı ya da esiridirler.

Ama Vatan Partisi, milletimizi birleştirme görevini en öne koymuştur. Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremez. Hakkarili yurttaşlarımızla kucaklaşmamızı kimse engelleyemez.

Mitingimizi yapacağız. Nasıl ki ülkemizin her yerindeki insanlarımızın sıkıntılarını çözmeye gidiyorsak, Hakkarilinin sorunlarını da aynı şekilde çözeceğiz.

 

Birlik ve kardeşlik için gidiyoruz

Biz Hakkari’ye birlik ve kardeşlik için gidiyoruz. Bütün partileri de bu amaç etrafında birleşmeye çağırıyoruz. ABD kaynaklı dayatmalara ortak olmayın, boyun eğmeyin. Elbirliği yapalım ve milletimizi birleştirelim.

 

Kamu görevini yapmalıdır

Devlet kurumları da miting güvenliği için üstlerine düşeni yapmak zorundadır.

Eger, demokratik ve adil bir seçim yapılacaksa, Partimizin bu mitinginin devlet zaafiyeti nedeniyle önlenmesi düşünülemez. Kamu kurumları ve yöneticileri, bu mitingin, miting alanına ulaşımının ve mitinge katılacak olanların güvenliğini sağlamak zorundadırlar. Aksi, kamu görevinin ihlal edilmesi ve bu şekilde siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi anlamına gelecek ve suç oluşturacaktır.

 

Mitingi Yapmakta kararlıyız

Partimiz yasal hakkı olan bu mitingi  yapmakta kararlıdır. Bunu, bugün YSK Başkanlığı’na yaptığımız başvuruda da bildirdik. Başta İçişleri Bakanlığı ve Hakkari Valiliği olmak üzere bütün makamları uyarıyoruz. Miting öncesi, miting sırasında, mitingden sonra yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden kamu görevlileri sorumlu olacaklardır.

 

Adana’da da Mitingimizi Yapacağız

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz gün Tayyip Erdoğan’ın Adana’da Vatan Partisi’ne tahsis edilen alanda miting yapacağını açıklaması üzerine Bolluk’a düşünceleri soruldu. Bolluk şunları söyledi:

         “Erdoğan dövünüp duruyor, mitingi ben yapacağım diye. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zata hiç yakışmıyor. Gerçi bugüne kadar yakışan bir tavrını da görmedik. Tuhaf bir tavır içerisinde. Çocuk gibi, yapacağım yapacağım diye tutturdu. Biz 29 Mayıs’ta Uğur Mumcu Meydanı’nda olacağız. Kendisini de bekleriz. Korumalarını filen de yanına almasına gerek yok, biz O’nun güvenliğini sağlarız. Her şey yasalar çerçevesinde olur. O mitingi yapmak bizim hakkımızdır.

 

         Madem Bahçeli Bizimle Benzer Tavır İçinde

         Hadi Gelsin Hakkari’ye Beraber Gidelim!

         Bolluk, kendisine yöneltilen “Cumhuriyet Gazetesi’nin bugün yayınlanan sokak ekinde Devlet Bahçeli ile Doğu Perinçek’in aynı söylem dili içinde olduğu, Ermeni Soykırımı meselesinde benzer tavrı aldıkları belirtiliyor. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” soruya ise şu cevabı verdi:

         “Bizim milliyetçilik konusunda en ufak bir kompleksimiz yok. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Ermeni meselesinde Partimiz 10 yıldır çok kararlı bir mücadele yürütüyor. Bu konuda MHP ne yapmış, Bahçeli ne yapmış? Bu yalanı yere çarpmak konusunda ne yapmışlar? Biz Lozan’a, Paris’e, Strazburg’a gittiğimizde neredeydiler? Açılıma karşı bugüne kadar ne yaptılar? AKP neden 13 senedir iktidarda? Bunlar Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmadılar mı? Kaybetmek için seçime girmediler mi? Madem bizimle benzer tavır içindeler, buradan kendilerini davet ediyorum: Hadi gelsinler Hakkari’ye beraber gidelim. Gelebilecekler mi? Yurttaşlarımızın yüzüne bakabilecekler mi? Bunlar açılım sürecinin esiridirler. Bu Türkiye’yi bölme projesine pervasızca sahip çıktılar.”