1 Kasım Görevi: Halkımıza Millî Hükümet Seçeneğini Sunmak

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, erken seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarih:

 

ÖZETLER

·        Yaşanan çıkmaz, küresel merkezlere bağımlı Mafya-Tarikat sisteminin çıkmazıdır. Sistemin 7 Haziran çözümü, iki ay geçmeden iflas etmiştir. Türkiye tarihinde, ilk kez bir Meclis, tek bir iş yapmadan dağılmıştır.

·        Vatan Partisi olarak, 1 Kasım seçimine bütün seçim çevrelerinde 550 adayla girmeye hazırız.

·        Vatan Partisi’nin bulunmadığı bir Meclis, yalnız ve yalnız çözümsüzlük üretir ve batağa saplanır.

·        Saltanata son verdiğimiz 1 Kasım 1922 gününden 93 yıl sonra, bu kez de AKP Saltanatına son vermek, Türkiye’nin bütün Cumhuriyet güçlerinin görevidir. Hiçbir kaygı, bu sorumluluğun yerine getirilmesinden daha önemli olamaz.

·        Seçim güvenliği, sandık güvenliğiyle sınırlanamaz. Yurttaşın özgürce oy kullanacağı, huzur ve barış ortamını sağlamak, bugün öncelikli kamu görevidir. Bu açıdan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Emniyet Örgütü’ne Bölücü Terörü temizlemesi için en geniş görev ve yetki verilmelidir.

·        Bütün milletimizi, Cumhuriyete ve Millete bağlılık duyan bütün partileri, 1 Kasım seçiminde ÖNCE VATAN, ÖNCE GÜVENLİK, ÖNCE DİRLİK için birleşmeye çağırıyoruz.

·        Bugün milletle birleşmenin ve hükümet olmanın anahtarı, Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisi için kararlı mücadeledir. Vatan Partisi, bu mücadeledeki kararlılığı ve tutarlılığıyla önümüzdeki süreçte Millî Hükümetin kurulmasında tarihî görevini yapacaktır.

 

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ankara’da Genel Merkezimizde, Başkanlık Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı yaparak, 1 Kasım Erken Seçimine hazır olduğumuzu açıkladı. Perinçek’in açıklaması özetle şöyle:

 

         BÜYÜK ÇÖZÜM İÇİN SEFERBERLİK

         Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu, 25 Ağustos 2015 günü Ankara’da toplanarak, 1 Kasım Genel Seçimi sürecinde, bütün Partimizi ve bütün milletimizi Millî Hükümet için seferber etme kararı almıştır.

 

         7 HAZİRAN ÇIKMAZI

7 Haziran seçimi, Partimizin ısrarlı uyarılarına rağmen, Bölücü Terör Örgütünü Meclisin göbeğine oturtmuş ve sistemin çıkmazını derinleştirmiştir.

 

Bu çıkmaz, küresel merkezlere bağımlı Mafya-Tarikat sisteminin çıkmazıdır. Sistemin 7 Haziran çözümü, iki ay geçmeden iflas etmiştir. Türkiye tarihinde, ilk kez bir Meclis, tek bir yasa çıkarmadan, tek bir iş yapmadan dağılmıştır.

 

Bu Meclis, toplam 22 saat 23 dakika toplanmıştır. Meclis kürsüsünden yalancı yeminlerin okunmasından başka hiçbir faaliyette bulunulmamıştır. Ve Anayasadaki yeminlerin hiçbiri yerine getirilmemiştir. Bu Meclis, Türk milletine milyarlarca liralık yük getirmiş, fakat tek kuruşluk hizmette bulunmamıştır.

 

         YENİDEN BÜYÜK TAARRUZ

Türkiyemiz, Bölücü Teröre ve arkasındaki küresel güçlere karşı vatan bütünlüğü için mücadele koşullarında seçime gidiyor. Öte yandan borç batağında çırpınan ekonomi, çözüm bekliyor. 

 

Buradan Türk milletine ve Partimize duyduğumuz sonsuz güvenle ilan ediyoruz: 93 yıl önce 26 Ağustos’ta olduğu gibi, karşılaştığımız büyük tehdide Büyük Taarruzla yanıt vereceğiz. Bu kez Büyük Taarruz, Bölücü Terör Örgütünü etkisiz hale getirmek ve ekonomimizi bataktan çıkarmak içindir.

 

         SALTANATA SON VERMEK İÇİN TARİHİ FIRSAT

Artık tek bir çözüm var: Türkiye, sistemin çıkmazından Birleşen Türkiye ve Üreten Türkiye Programıyla çıkacaktır.

 

Vatan Partisi olarak, 1 Kasım seçimine bütün seçim çevrelerinde 550 adayla girmeye hazırız. Bütün örgütlerimiz, şu andan başlayarak 1 Kasımda Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisi için seferberlik düzenine giriyorlar.

 

1.     Türkiye, yeniden 7 Haziran çıkmazına dönemez. Vatan Partisi’nin bulunmadığı bir Meclis, yalnız ve yalnız çözümsüzlük üretir ve batağa saplanır.

 

2.     Bugün halkımıza, Vatanı bütünleştirecek ve Üretim Ekonomisini kuracak bir Millî Hükümet seçeneği sunmak, en temel görevdir. Bu açıdan 1 Kasım 2015 seçimi tarihî bir fırsattır. 1922 yılının 1 Kasım gününde Mustafa Kemal Paşa önderliğinde saltanata son vermiştik. 93 yıl sonra aynı tarihte, AKP Saltanatına son vermek, Türkiye’nin bütün Cumhuriyet güçlerinin görevidir. Hiçbir kaygı, bu sorumluluğun yerine getirilmesinden daha önemli olamaz.

 

3.     AKP iktidarı, Erken Seçim Hükümetini HDP/PKK ile birlikte oluşturarak,  bölücü terörü besleyen gerçek kimliğini bir kez daha sergilemektedir. Türkiye’yi kanlı süreçlerin içine iten AKP-PKK Açılım Ortaklığını iktidardan indirmek ve ülkemizi Millî Hükümete kavuşturmak için elverişli koşullar doğmuştur. Bu tarihsel olanağı değerlendirmede, Vatan Partisi olarak üzerimize düşen görevi, her türlü fedakârlığın üstünde bir kararlılık ve çabayla yerine getireceğimizi bütün milletimize duyuruyoruz.

 

4.     Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Temmuz 2015 gününden bu yana Bölücü Terör Örgütüne ve arkasındaki küresel güçlere karşı yürüttüğü mücadele, başarıyla ilerliyor. Bu mücadele, Bölücü Terör Örgütünün söylediği gibi “Saray Savaşı” değildir, vatan savaşıdır. Milletimizin yüreği Mehmetçikle birlikte çarpmaktadır. Bölücü Teröre karşı mücadeleyi, milleti seferber ederek ve devletin bütün olanaklarını harekete geçirerek kesin sonuca ulaştıracak olan Millî Hükümetin kurulmasını ülkemizin birinci meselesi olarak görüyoruz. Partimiz, bu mücadelenin başarısını sağlayacak programa, siyasetlere, kararlılığa, tutarlılığa ve kadrolara sahiptir. Yine Vatan Partisi, Üretim Ekonomisiyle bütün halkımızı işe, refaha ve dirliğe kavuşturacak programa, birikime ve kadrolara sahiptir. Her şeyimizi milletimizin mutluluk ve güvenliğine sunuyoruz ve milletimizden görev ve yetki istiyoruz.

5.     Küresel güçlerin ateşe sürdüğü Bölücü Terör Örgütü ile mücadele koşullarında, yurdumuzun her köşesinde seçim güvenliğini sağlamak, özgür seçim için birinci şarttır. Seçim güvenliği, sandık güvenliğiyle sınırlanamaz. Yurttaşın özgürce oy kullanacağı, huzur ve barış ortamını sağlamak, bugün öncelikli kamu görevidir. Bu açıdan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Emniyet Örgütü’ne Bölücü Terörü temizlemesi için en geniş görev ve yetki verilmelidir.

 

6.     Bütün milletimizi, Cumhuriyete ve Millete bağlılık duyan bütün partileri, 1 Kasım seçiminde ÖNCE VATAN, ÖNCE GÜVENLİK, ÖNCE DİRLİK için birleşmeye çağırıyoruz.

 

7.     Bugün milletle birleşmenin ve hükümet olmanın anahtarı, Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisi için kararlı mücadeledir. Vatan Partisi, bu mücadeledeki kararlılığı ve tutarlılığıyla önümüzdeki süreçte Millî Hükümetin kurulmasında tarihî görevini yapacaktır.

 

         Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamanın ardından soruları cevapladı:

 

         1 Kasım 1922’de saltanatı millet kaldırdı. Büyük Taarruz milletin görevidir. Çağrımızı yineliyoruz. 1 Kasım’da Milli Hükümet’e gidecek yolları açmak için bir fırsat doğdu. Tablo çok açıktır: AKP-HDP ile hükümet kuruyor. AKP ile Kandil, AKP ile İmralı hükümet kuruyor. Bu hükümete girmeyen partiler için bu büyük bir fırsattır. Fırsatın özü de şudur: AKP’nin bölücü terör örgütüyle işbirliğini milletimize göstermektir.

 

         7 Haziran öncesinde biz AKP ile hiçbir şekilde aynı hükümette yer almayız demiştik. Buradan tekrar ilan ediyoruz.  Bunlar Türkiye’de yıkılmaları gereken, Türkiye’nin başındaki belalardır. Buradan CHP’ye ve MHP’ye çağrıda bulunuyoruz: AKP ile hükümet kurmayacaklarını ilan etsinler. Türkiye’yi bölenlerle, askerimizi, polisimizi, korucumuzu şehit edenlerle biz birlikte olmayız.

 

         Şehit yakınlarının acıları var. Tabi hepimizin acısı, bizde aynı acıyı yürekten duyuyoruz. Sayın Yarbay’ın AKP iktidarına karşı duyduğu öfke hepimizin paylaştığı bir öfkedir. Sayın Yarbay da onu haykırıyor. “Siz sorumlusunuz” diyor.

Erken Seçime İlişkin Basın Açıklaması, 26 Ağustos 2015

1/2
2/2