Doğu Perinçek Trakya'da

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Atatürk'ün hemşerileri ile Edirne ve Keşan'da bir araya geldi.

Tarih:

Perinçek Atatürk'ün hemşehrilerine seslendi:

 

Görevimiz Milli Hükümet için elele vermek

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Atatürk'ün hemşehrileri' dediği Trakyalılara Milli Hükümeti anlattı. Perinçek 'Türkiye'yi birleştirenler iktidar olacak, görevimiz elele vermek' dedi  
 
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 3 günlük Trakya programına Keşan'dan başladı. Keşan halkıyla dün Köşk Düğün Salonu'nda bir araya gelen Perinçek, sıcak bir karşılamayla ağırlandı. Çiftçilerin ve köylülerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akkan, Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Tes-İş Şube Sekreteri Abbas Kılıçarslan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muammer Gizlen ve Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek katıldı. 
 
Doğu Perinçek, yaptığı konuşmada halka şöyle seslendi: “Borçlanmanın sonunda Türkiye'nin kapısına haciz memurları geldi. Türkiye'nin satacak birşeyi kalmadı. Tayyip Erdoğanların, Davutoğluların ekonomisi bitti. Tek bir çözüm yolu var, o da üretim ekonomisine geçmek. Önümüzdeki dönemde üretim ekonomisini kuracak olanlar ve Türkiye’yi birleştirenler iktidar olacak. AKP iktidarı 2016 yılını göremeyecek. Onların hükümetini yıkacağız. Görevimiz, Milli hükümet için el ele vermek.”  
 

'Yerli üretimi destekleyeceğiz'

 

İşçi Partisi'nin ekonomi programına değinen Perinçek şunları söyledi: “Paranın giriş çıkışını kontrol altına alacağız ve İMKB’yi yeniden düzenleyeceğiz. Ucuz mazot ve ucuz gübre imkanı sağlayarak, üreticiye düşük faizli kredi vererek ve taban fiyat politikası oluşturularak tarımımızı destekleyeceğiz. Sanayimizi, küçük ve orta sanayicimizi destekleyeceğiz. Tekrar gümrüklerimizi dikeceğiz, yerli üretimi destekleyeceğiz. Türkiye'de üretilen mallar dışardan alınmayacak.”
 

'Sınırdan kardeşlik geçecek'

 

Perinçek, komşularla sıfır sorun, diyerek yola çıkan AKP'yi şöyle eleştirdi: “Komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Sıfır sorun dediler, sıfır komşu oldu. Terör örgütlerini komşularımızla birlikte temizleyeceğiz. Sınırlardan kardeşlik, ticaret geçecek. Türkiye'nin çıkış yolu var, sınanmış bir programı var, Türkiye bugün yine Atatürk’ü keşfetme noktasına geldi. Atatürk'ün programını uygulayacak olan İşçi Partisi’ni güçlendirmek kilit mesele. Emeklerimizi, bilinçlerimizi, siyasi kararlılığımızı, vatanı birleştirme inancımızı İşçi Partisi’nde birleştirelim. İşçi Partisi’ne üye olalım.”

'Hepimiz İP'ye yığılmalıyız'

 

Keşan'ın ardınan Edirne'yi ziyaret eden Perinçek burada da yoğun bir ilgiyle karşılaştı.Edirne'ye ayak bastığı gibi yerel basına röportaj verdi daha sonra Edirne Merkez'deki Elit Balo Düğün Salonu'nda halkla buluşan Perinçek, burada yaptığı konuşmada bölünme sürecinin bittiği mesajını verdi. Perinçek, birleşme sürecine geçileceğini belirterek “Atatürk’ün Altı Ok Programının günleri gelmiştir. Programımız hazırdır. Milli Hükümetin kurulabilmesi için Türkiye’nin birikimi de vardır. Türkiye’nin önüne gelen ve mecburen uygulamak zorunda olduğu programı İşçi Partisi savunmaktadır. Hepimiz İşçi Partisi'ne yığılmalıyız. Gökten birileri gelip bizi kurtarmayacak. Görev hepimize düşüyor. Size sorumluluklarınızı hatırlatmak için Edirne’ye ziyarete geldim” diye konuştu.